Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

«Περισσότερα μας ενώνουν, παρά μας χωρίζουν»!

Το στίγμα του για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣ Λαμία και το κατά πόσο θα βρίσκεται στο σύλλογο ο ίδιος, έδωσε ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Ουσιαστικά, ο 47χρονος προπονητής έδειξε τη θέληση του να συνεχίσει στην ομάδα μας, μιλώντας στην εκπομπή του «ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας» «90 λεπτά χωρίς καθυστερήσεις» το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο, σχολίασε -όπως και ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου- πως όποιες εξελίξεις υπάρξουν, θα υπάρξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Παράλληλα, ο κ. Γρηγορίου έκανε ένα μίνι-απολογισμό των πέντε μηνών που βρίσκεται στη Λαμία και την αλλαγή νοοτροπίας που ο ίδιος έφερε στο αγωνιστικό τμήμα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους συνεργάτες του και τους ανθρώπους της ΠΑΕ, ενώ στάθηκε στο γενικότερο ρόλο του προπονητή σε μια επαρχική ομάδα. Είχε δε να πει μόνο καλά λόγια για τον μεγαλομέτοχο.

Αρχικά, ο κ. Γρηγορίου τόνισε: «Όταν ήρθα στην ομάδα, είχαμε μεγάλη αισιοδοξία με τους συνεργάτες μου. Πιστεύαμε στο πρότζεκτ που αναλάβαμε και για αυτό δεχθήκαμε κιόλας, γιατί η αλήθεια είναι ότι ήταν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση η ομάδα».

Στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση για το αν η παραμονή του ΠΑΣ Λαμία όπως ήρθε ήταν ένα από τα σημαντικότερα προπονητικά του επιτεύγματα: «Είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά κατορθώματα μου προπονητικά. Έχουμε κάνει κι άλλες επιτυχίες, αλλά είναι από τα πιο δύσκολα πρότζεκτ που φέραμε εις πέρας και αυτό με κάνει χαρούμενο. Δεν είναι ότι αναλαμβάνεις μια ομάδα προπονητικά. Αν έχεις σεβασμό στον εαυτό σου και είσαι συνηδειτοποιημένος, αυτό που σκέφτεσαι περισσότερο είναι ότι από αυτή την ομάδα εξαρτώνται πάρα πολύ άνθρωποι.

Πάνω από 50-60 οικογένειες ζουν από την ομάδα. Το Σαββατοκύριακο ενός ολόκληρου νομού εξαρτάται εν μέρει από τη χαρά που θα πάρει από την ομάδα. Υπάρχει ένας πρόεδρος που έχει μια εταιρία που κοστίζει εκατομμύρια κάθε χρόνο και μαζί με τους συνεργάτες του θέλουν η εταιρία τους να πηγαίνει καλά. Και μιλώντας συγκεκριμένα για τον κ. Παπαϊωάννου, επιτρέψτε μου να πω πως είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων στην επαρχία που αγαπούν τόσο πολύ την ομάδα τους. Έχω την εμπειρία να έχω περάσει από αρκετές ομάδες εκ των οποίων αρκετές ιστορικές που βρίσκονται πλέον στα χαμηλά. Και αυτό δείχνει τι σημασία της αγάπης του κ. Παπαϊωάννου στη Λαμία και στην προσπάθεια που κάνει να την κρατήσει στη Super League».

Παράλληλα, ο κ. Γρηγορίου στάθηκε στον αέρα που έφερε στα «κυανόλευκα» αποδυτήρια. «Από το πρώτο λεπτό που ο προπονητής μπαίνει στα αποδυτήρια, οι ποδοσφαιριστές τον κοιτάνε στα μάτια για να καταλάβουν αν πιστεύει αυτά που τους λέει. Η ψυχολογία αλλάζει από την πρώτη μέρα που ο προπονητής θα μπει στα αποδυτήρια. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε κανένα περιθώριο λάθους και το τόνισα στα παιδιά. Αλλάξαμε αρκετά πράγματα στην προπόνηση και την πειθαρχία. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο φαινόταν τότε στους ποδοσφαιριστές να πετύχουν νίκη. Όλα τα είναι συνδεδεμένα με την πίστη που θα μεταδόσεις στην ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές κρέμονται από εσένα και περιμένουν να δουν αν αυτά που λες τα εννοείς. Αλλάξαμε πολλά πράγματα στην τακτική και την ψυχοσύνθεση τους και ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός της πρώτης νίκης κόντρα στον Άρη, όπως αυτή ήρθε μετά την καραντίνα. Αυτό μας έδωσε έναυσμα να κάνουμε την ξέφρενη πορεία που ακολούθησε. Διατηρήσαμε το πλάνο και την προσέγγιση μας σε όλα τα μας και αυτό μας έφτασε στον άθλο που πετύχαμε», ήταν τα λόγια του.

Για το αν φοβήθηκε κάτι: «Το μόνο που φοβήθηκα είναι ότι μετά τον Άρη είχαμε τρεις ήττες. Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο ωστόσο. Χάσαμε βαθμούς που εκείνη την περίοδο ήταν πάρα πολύ σημαντικοί για εμάς. Αλλά με την αλλαγή τακτικής προσέγγισης δεν φοβηθήκαμε όσο αφορά την εξέλιξη του πρωταθλήματος αν θα πετύχουμε το στόχο μας».

Εν συνεχεία, ο 47χρονος κόουτς έκανε ιδιαίτερη αναφορά τόσο στους δικούς του συνεργάτες, όσο και σε εκείνους του Πανουργιά Παπαϊωάννου. Συγκεκριμένα, είπε: «Ένας προπονητής έχει τεράστια σημασία να έχει πολύ καλούς συνεργάτες. Είμαι ευτυχής που το έχω. Ο Πάρης Ανδράλας αυτό που κάνει το κάνει επειδή το αγαπάει πάρα πολύ. Έχει ιδιαίτερο ταλέντο στην προπονητική. Ευτυχώς ακολούθησε την πρόταση που του έκανε και θυμηθείτε το ότι έχει αρκετό μέλλον στην προπονητική. Ο Γιάννης Γεωργιάδης είναι 12 χρόνια συνεργάτης μου και καταλαβαίνετε ότι δεν χρειάζεται να του κάνω κανένα κομπλιμέντο. Λατρεύει αυτό που κάνει. Και βέβαια ο Μπολοβίνης που έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες της Super League και τερματοφύλακες εγνωσμένης αξίας, όπως και ο Νίκος Ιωσηφίδης που είναι σκάουτερ και αναλυτής των αντιπάλων μας. Είναι αρκετά χρόνια δίπλα μου και είμαι ευτυχώς που έχουν καλούς συνεργάτες κάτι που δεν είναι εύκολο. Έχουν και αυτοί σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία μας.

Λόγω της εμπειρίας που έχω στο χώρο, είμαι σε θέση να αξιολογώ και να κρίνω τους ανθρώπους μιας ομάδας. Το ίδιο χαρούμενος με εμένα θα πρέπει να είναι και ο κ. Παπαϊωάννου για τους συνεργάτες του. Έχει στο πλευρό του ανθρώπους που αγαπάνε αγνά την ομάδα και ασχολούνται με την ΠΑΕ χωρίς κανέναν άλλο ιδιαίτερο λόγο, όπως συνήθως συμβαίνει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και όλο αυτό συνηγορεί στο ότι ο καθένας έχει βάλει το δικό του λιθαράκι».

Για την επόμενη ημέρα και το κατά πόσο θα τον βρει στη Λαμία, ήταν ξεκάθαρος: «Μετά από πέντε έντονους μήνες, ένα κομμάτι είναι το επαγγελματικό και το άλλο είναι οι συναισθηματικοί δεσμοί. Υπάρχει μια πολύ θετική αύρα για να συνεχίζουμε και να μπούμε σε διαδικασία διαλόγου μετά το Πάσχα. Όταν δύο άνθρωποι έχουν πολλά κοινά, αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο και από αυτό θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση μας. Τα κοινά είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν, αλλά θα το δούμε μετά το Πάσχα…»

Ασφαλώς δεν γινόταν να μην ερωτηθεί για την ανήθικη επίθεση που δέχεται εδώ και μήνες από τον Αλέξη Κούγια. Και εδώ ωστόσο ήταν ξεκάθαρος, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον εξαιρετικό του χαρακτήρα. «Η δουλειά μου είναι να μην μιλάω. Δουλεύω και αυτό έχω μάθει να κάνω από την πρώτη μέρα. Ανέκαθεν δεν μου άρεσε να γίνομαι τροφή για μεσημεριανές εκπομπές. Είναι και το στιλ μου αυτό. Δεν χαμογελάω όταν δουλεύω, γιατί πρέπει να σκέφτομαι πάντα την επόμενη κίνηση. Είμαι ο τελευταίος που πρέπει να μιλάει και να ασχοληθεί με κάτι που δεν τον εκφράζει. Είναι και ο χαρακτήρας μου έτσι», σχολίασε.

Τέλος, μιλώντας για τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, τόνισε: «Φαινομενικά η ΑΕΛ είναι σε πάρα πολύ δυσχερή θέση. Αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός πως πρόκειται για μια ιστορική ομάδα με μέταλλο. Τέτοιες ομάδες μέχρι την τελευταία αγωνιστική κανείς δεν μπορεί να τις ξεγράψει. Υπάρχουν δύο αγωνιστικές ακόμα. Είναι σε δύσκολη θέση, αλλά με αγώνα ΟΦΗ – Παναιτωλικός την τελευταία αγωνιστική, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα των πλέι-άουτ».

 

ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: Lamiaole.gr

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΠΑΣ Λαμία