Ακολουθήστε μας:

Οι υπόλοιποι

«Αδικημένη η Φθιώτιδα, χρηματοδότηση… ala cart»!

Την ανάγκη να υπάρξει περισσότερη «ευαισθησία» των Αρχών στο θέμα των γηπεδικών εγκαταστάσεων της Φθιώτιδας, επισήμανε για μια ακόμα φορά η «Πατρίδα μας Στερεά».

Ο Μάνος Γέμελος που εκπροσωπεί την παράταξη, επισήμανε για μια ακόμα φορά στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο τον άδικο καταμερισμό της χρηματοδότησης στους Νομούς, με την Φθιώτιδα να είναι τελευταία και… καταϊδρωμένη στα χρήματα που λαμβάνει από την Πολιτεία προκειμένου να συντηρεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Νομός μας λαμβάνει 100.000€, όταν η Βοιωτία αγγίζει τα 5,3 εκατομμύρια.

Στην εισήγηση του ο κ. Γέμελος τόνισε την ανάγκη για άμεσες βελτιωτικές ενέργειες στο «Αθανάσιος Διάκος», καθώς και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την βελτίωση και τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η ανακοίνωση:

«Χρηματοδότηση ala cart σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Περιφέρειας ανά Νομό.. »

Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη μας ‘’πατρίδα μας η Στερεά’’ με εισηγητή τον Κο Μάνο Γέμελο επισήμανε για άλλη μία φορά την επιλεκτική χρηματοδότηση της Περιφέρειας σε άλλους νομούς πλην Φθιώτιδας. Η έδρα της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας ο νομός Φθιώτιδας έρχεται τελευταίος σε χρηματοδότηση στα αθλητικά γήπεδα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ποσά ανά νομό από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή.
-Νομός Βοιωτίας 5.397.823 ευρώ.
-Νομός Εύβοιας 1.593.015 ευρώ.
-Νομός Φωκίδας 272.500 ευρώ.
-Νομός Ευρυτανίας 529.000 ευρώ.
-Νομός Φθιώτιδας 100.000 ευρώ.

Η Περιφερειακή Αρχή προφανώς στην αγωνία της να απαντήσει αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση του νέου κολυμβητηρίου της Λαμίας που δυστυχώς όμως αφορά την προηγούμενη Αρχή και στην συμβασιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του κολυμβητηρίου που προφανώς και δεν αφορά αθλητικό έργο….

Η σημερινή μας καταγγελία έρχεται ύστερα από συνεχόμενες προσβλητικές δηλώσεις Πρόεδρων super league για την εικόνα του ΔΑΚ Λαμίας, και αποτελεί ηθική υποχρέωση μας απέναντι στον κόπο και ιδρώτα των αθλητών και παραγόντων που καθημερινά διαφημίζουν τον Νομό μέσω των επιτυχιών τους.
Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε.

1. Άμεση χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό του ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ, αλλά και την επαναλειτουργία αθλητικών χώρων που έχουν κυριολεκτικά ερημώσει (γήπεδο Λιανοκλαδίου, γήπεδο Γαλανεικων, γήπεδο Καλυβίων , γήπεδο Καμένων Βούρλων) στον Νομό.

2. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για έργα αναβάθμισης και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων .

3. Αίτημα προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού όπως άλλωστε κάνουν και άλλες Περιφερειακές Αρχές (Περιφέρεια Θεσσαλίας/Περιφέρεια Κρήτης για γήπεδα Λάρισας /ΟΦΗ), για χρηματοδότηση πρωτίστως εκσυγχρονισμού του Δ.Α.Κ. Λαμίας αλλά και άλλων σημαντικών αθλητικών χώρων που βρίσκονται σε εγκατάλειψη..

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Γιώργος Κουδας

    12/05/2021 at 8:46 μμ

    Είναι απόλυτα σωστές οι επισημάνσεις του κυρίου Γεμελου. Έχει καθυστερήσει υπερβολικά η αξιοποίηση τόσων γηπέδων στν Φθιώτιδα όπως επίσης χρειάζεται ανακαίνιση του πλαστικού τάπητα το ενωσιακο γήπεδο στον Φραντζή. Ειδικά όμως για το ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ θα πρέπει να υπάρξει μια ολική ανανέωση του περιβάλλοντος χώρου και επιτέλους έναρξη της τοποθέτησης του υπολοίπου στεγαστρου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι υπόλοιποι