Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Ο άνθρωπος που… χώρισε Λαμία και Ηλιούπολη!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θα βρεθεί σήμερα ο ΠΑΣ Λαμία αντιμέτωπος με την Ηλιούπολη. Η αλήθεια ωστόσο είναι πως οι δύο ομάδες έχουν παρελθόν και αυτό αφορά τα μεταγραφικά…

Αναφερόμαστε στην περίφημη υπόθεση του Αγκουστίν Αλέχο Πιτσιόλο, ενός ποδοσφαιριστή που κατάφερε και «έχτισε» τον δικό του μύθο στην πόλη μας, πριν μετακομίσει στην αθηναϊκή ομάδα, προκαλώντας… τριγμούς στις τάξεις των φίλων της Λαμίας.

Στις 8 Ιανουαρίου του 2008, ο 25χρονος τότε επιθετικός ανακοινώθηκε από την Ηλιούπολη κι αφού νωρίτερα ο ίδιος είχε μιλήσει δημόσια στους φίλους των «κυανολεύκων» για την απόφαση του να αποχωρήσει. Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια, ο Πιτσιόλο λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε μιλήσει στην εκπομπή «90 λεπτά χωρίς καθυστερήσεις» του «ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλλάδας» και τον Θανάση Περιβολιώτη, εξηγώντας πως η… μεταγραφή του ήταν ουσιαστικά θέμα επιβίωσης.

Τα οικονομικά την σεζόν 2007-08 μάστιζαν την ομάδα μας, που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Την ίδια στιγμή, η πρόταση της Ηλιούπολης ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη για να περάσει απαρατήρητη. Εξάλλου, μιλάμε για έναν σύλλογο που εκείνη την χρονιά έκανε πρωταθλητισμό στην Γ’ Εθνική και διεκδικούσε την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία. Η απόφαση του ποδοσφαιριστή ήταν να πει το «ναι» στα χρήματα της Ηλιούπολης, με την διοίκηση της Λαμίας να μην μπορεί να… αντιπαρατεθεί και να λύνει με συνοπτικές διαδικασίες το συμβόλαιο του, προκειμένου να «ελαφρύνει» οικονομικά.

Το κενό που άφησε ο Πιτσιόλο αποχωρώντας από την Λαμία χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να αναπληρωθεί. Ο ίδιος βέβαια ποτέ δεν έπαψε να παρακολουθεί στενά τους «κυανόλευκους», μέχρι και σήμερα, παρότι πλέον έχει επιστρέψει στην Αργεντινή και έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ