Ακολουθήστε μας:

Οι υπόλοιποι

Καταδίκη Καρυπίδη σε 6 χρόνια φυλάκιση!

Με ποινή φυλάκισης έξι ετών καταδικάστηκε την Τετάρτη (26/1) ο Θοδωρής Καρυπίδης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής.

Ανήμερα του προημιτελικού στο «Αθανάσιος Διάκος», ο ιδιοκτήτης των «κιτρίνων» κρίθηκε ένοχος για κακούργημα και δύο πλημμελήματα σε μια υπόθεση που τραβάει περίπου έξι χρόνια και έχει να κάνει με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του. Μάλιστα, αντίδικος ήταν ο πατέρας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ζήση Βρύζα, Δημήτρης.

Η υπόθεση έχει να κάνει με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ που διατηρούσε ο κ. Καρυπίδης. Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, είχε παρουσιάσει στην πλευρά Βρύζα μία εντελώς πλασματική εικόνα σε σχέση με την πραγματική οικονομική του κατάσταση εκείνη την εποχή και τις υποχρεώσεις που είχε, εξ’ ου και στοιχειοθετήθηκε στο δικαστήριο η κατηγορία της απάτης.

Όσον αφορά τα δύο πλημμελήματα, το ένα αφορά στο ειδικό αδίκημα υπερημερίας καταβολής τιμήματος αγροτικών προϊόντων και το δεύτερο σε έκδοση ακάλυπτης επιταγής. Η εν λόγω απάτη φτάνει στον βαθμό κακουργήματος γιατί η οφειλή ξεπερνούσε το ποσό των 120.000 ευρώ.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Καρυπίδη ήταν πέντε χρόνια φυλάκισης για την κατηγορία της απάτης και και από ένα χρόνο για τα δύο άλλα αδικήματα και συγχωνεύτηκε σε συνολικά έξι έτη φυλάκισης, τα οποία είναι εξαγοράσιμα, από τη στιγμή που η ποινή της βασικής κατηγορίας δεν ξεπερνούσε τα πέντε έτη. Κλήθηκε δε να καταβάλλει και εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Οι υπόλοιποι