Ακολουθήστε μας:

ΕΠΣ Φθιώτιδας

«Προσβάλλουν την ΕΠΣΦ οι Κομποτάδες»!

Μετωπική επίθεση της ΕΠΣ Φθιώτιδας στο Εθνικό Κομποτάδων, περίπου μία εβδομάδα μετά τον δεύτερο ημιτελικό με την Αταλάντη.

Με μακροσκελή της ανακοίνωση, η ΕΠΣΦ επιτίθεται σήμερα στο σωματείο, απαντώντας έτσι στην ανακοίνωση που αυτό είχε εκδώσει την περασμένη εβδομάδα. Εκεί γινόταν λόγος για υπαιτιότητα της Ένωσης και ευθύνη της για το γεγονός πως το παιχνίδι στην Αταλάντη δεν έγινε και ο Εθνικός αποκλείστηκε χωρίς δεύτερο παιχνίδι. Μάλιστα, αναφερόταν πως οι Λοκροί είχαν επίσης εκφράσει την επιθυμία τους να αναβληθεί το ματς.

Στην σημερινή της ανακοίνωση η ΕΠΣ Φθιώτιδας αναφέρει πως ουδέποτε ήρθε αίτημα από την Αταλάντη για αναβολή του ματς. Επισημαίνει δε, πως στο αντίστοιχο αίτημα των Κομποτάδων μία μέρα πριν το παιχνίδι, δεν αναφερόταν κανένας σοβαρός λόγος για την μη τέλεση του. Αναφέρεται επίσης πως οι δύο ομάδες είχαν ενημερωθεί 20 ημέρες νωρίτερα για τους δύο ημιτελικούς, επομένως είχαν άπλετο χρόνο να προετοιμαστούν.

Μάλιστα, η ΕΠΣΦ κάνει λόγο για «προσβολή» του Εθνικού Κομποτάδων και αποκαλύπτει πως η ανακοίνωση που είχε εκδόσει, θα διαβιβαστεί στην Πειθαρχική Επιτροπή, προκειμένου να του επιβληθούν κυρώσεις.

Αναλυτικά:

Με μεγάλη έκπληξη και οργή διαβάσαμε την από 23-3-2022 ανακοίνωση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΑΔΩΝ», η οποία είναι ψευδής, συκοφαντική, αόριστη και παντελώς αβάσιμη. Η μη τέλεση του αγώνα με το αθλητικό σωματείο Α.Π.Ο ΑΤΑΛΑΝΤΗ για την διοργάνωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων οφείλεται αποκλειστικά σε υπαιτιότητα και σε λόγους που μόνο ο «Α.Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΑΔΩΝ» γνωρίζει.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Οι δυο ημιτελικοί είχαν ορισθεί να διεξαχθούν στις 16 και 23 Μαρτίου 2022 αντίστοιχα και οι δύο ομάδες είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως σύμφωνα με το από 4-3-2022 έγγραφό μας που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 419. Νωρίτερα και συγκεκριμένα την 3η Μαρτίου 2022 είχαμε λάβει σχετικό έγγραφο από το σωματείο των Κομποτάδων με το ποίο ζητούσε η τέλεση του πρώτου ημιτελικού να διεξαχθεί στην έδρα του και συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου 2022, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό και γι’αυτό ο δεύτερος ημιτελικός ορίσθηκε για την Τετάρτη 23-3-2022. Ήταν συνεπώς σε γνώση και των δυο σωματείων από νωρίς οι ημερομηνίες τέλεσης των ημιτελικών του Κυπέλλου.

Ωστόσο, την παραμονή (22-3-2022) του ΄β ημιτελικού και ενώ η ομάδα των Κομποτάδων είχε ηττηθεί με σκορ 2-0 στον πρώτο αγώνα που είχε διεξαχθεί στο γήπεδό της, λάβαμε έγγραφο αίτημα αναβολής, το οποίο ήταν αναιτιολόγητο, αδικαιολόγητο, μεμονωμένο (χωρίς δηλαδή να συνοδεύεται και από αντίστοιχο αίτημα της Α.Π.Ο ΑΤΑΛΑΝΤΗ) και δεν είχε καμία απολύτως βάση. Ειδικότερα οι λόγοι για τους οποίους αναβάλλεται ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου προβλέπονται ρητώς από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Αντ’αυτού το έγγραφο του σωματείου «Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΑΔΩΝ» δεν περιείχε κανένα απολύτως λόγω αναβολής και επί λέξει είχε ως εξής: Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως θα επιθυμούσαμε την αναβολή του επαναληπτικού αγώνα για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Φθιώτιδας που είναι ορισμένο να διεξαχθεί στις 23 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη στο γήπεδο της Αταλάντης…………..». Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ουδέποτε υπήρξε κοινό αίτημα αναβολής του συγκεκριμένου παιχνιδιού και προκαλεί εντύπωση αφενός το ψευδές περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Α.Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΑΔΩΝ και αφετέρου η σκοπιμότητα της εν λόγω ανακοίνωσης που είναι ξεκάθαρα αδικαιολόγητη και υποκινούμενη με σκοπό να πλήξει τα κύρος και την εν γένει λειτουργία της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Ποιος ήταν λοιπόν ο λόγος για τον οποίο η ΕΠΣ Φθιώτιδας έπρεπε να είχε αναβάλει το παιχνίδι; Που ευθύνεται η ΕΠΣ Φθιώτιδας για την μη τέλεση του αγώνα; Αλήθεια για ποιο λόγο δεν προσήλθε η ομάδα των Κομποτάδων στο γήπεδο της Αταλάντης παρόλο που είχε εξασφαλίσει και την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όπως δήλωσε; Είναι υπεύθυνη η ΕΠΣ Φθιώτιδας που το ανωτέρω σωματείο δεν προσήλθε στο γήπεδο διεξαγωγής του ΄β ημιτελικού;

Συμπερασματικά είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η από 23-3-2022 ανακοίνωση του σωματείου «Α.Ο ΕΘΜΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΑΔΩΝ» είναι προσβλητική αφενός για το θεσμό του Κυπέλλου και αφετέρου για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας και το σύνολο των σωματείων που την απαρτίζουν. Για τους λόγους αυτούς το κείμενο της ανακοίνωσης θα διαβιβασθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Φθιώτιδας για την διερεύνηση τέλεσης πειθαρχικών αδικημάτων και για όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΣ Φθιώτιδας