Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Η σημασία ενός καλού καθηγητή στο φροντιστήριο

Η μάθηση με καθηγητή μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε. Ένας καθηγητής μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι πρέπει να ξέρετε και πώς να φτάσετε εκεί.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από φροντιστήρια, αλλά δεν είναι όλα ίδια. Κάποια είναι συγκεχυμένα ή απλά κακά.

Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές για το πώς να επιλέξετε το σωστό φροντιστήριο:

1. Οι πρώτες εντυπώσεις έχουν σημασία

Αν ψάχνετε για καθηγητή, η πρώτη εντύπωση που θα κάνετε θα είναι από το τηλέφωνο. Είναι σημαντικό να είστε φιλικοί, ευγενικοί και επαγγελματίες. Αν φανείτε αγενής ή ενοχλημένος, είναι πιθανό ο καθηγητής σας να αισθανθεί το ίδιο για τη συνεργασία μαζί σας.

2. Γνωρίστε τι θέλετε

Πριν καλέσετε οποιονδήποτε καθηγητή εκεί έξω, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι είδους βοήθεια αναζητάτε. Μην λέτε απλώς “ψάχνω για φροντιστήριο”, γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη σπατάλη χρόνου όταν ένας καθηγητής τηλεφωνήσει και ανακαλύψει ότι τελικά δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

3. Κάντε ερωτήσεις!

Μόλις περιορίσετε την αναζήτησή σας σε μερικούς πιθανούς καθηγητές, κάντε τους μερικές ερωτήσεις σχετικά με το ιστορικό τους ή την εμπειρία τους σε παρόμοια θέματα με τα οποία μπορεί να μπορούν να σας βοηθήσουν. Αυτό θα δώσει και στα δύο μέρη μια καλύτερη ιδέα για το αν θα μπορούσαν να συνεργαστούν καλά ή όχι, και αν κάποιος από τους δύο αισθάνεται ότι αυτό μπορεί να μην είναι καθόλου κατάλληλο γι’ αυτόν, τότε μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και στα δύο μέρη, αποφεύγοντας μια αμήχανη συζήτηση αργότερα, κατά την οποία το ένα μέρος θα συνειδητοποιήσει ότι τελικά δεν θέλει να συνεργαστεί!

4. Κάντε την έρευνά σας

Η ερευνά σας μπορεί να ξεκινήσει από φίλους και γνωστούς ή από το μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο δίνοντάς έμφαση στη τοποθεσία σας πχ φροντιστήριο Χαϊδάρι . Δείτε αξιολογήσεις και βρείτε τυχόν φίλους ή γνωστούς που έχουν συνεργαστεί με το φροντιστήριο που σας εξετάζετε καθώς και για τον καθηγητή που παραδίδει τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν.

Τι πρέπει να αναζητήσω σε έναν καθηγητή;

Όταν επιλέγετε έναν καθηγητή, υπάρχουν διάφορα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

Είναι έμπειρος;

Θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο πρόγραμμά μου;

Μπορεί να με συμβουλέψει για το πλάνο μου; πχ υπολογισμός μορίων για τη σχολή ενδιαφέροντος

Πόσο κοστίζουν τα μαθήματα (και τι θα καλύψουν);

Η μάθηση με καθηγητή είναι μια εμπειρία που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται. Οι καθηγητές θεωρούνται συνήθως κάτι για τα παιδιά στο σχολείο ή για άτομα που έχουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από τη βοήθεια ενός καθηγητή – ακόμη και αν πρόκειται μόνο για ένα μάθημα!

Advertisement
Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ