Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Αυξάνοντάς τη παραγωγικότητα στον χώρο εργασίας

Η εργασία είναι ο χώρος όπου περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας. Είναι σημαντικό για εμάς να τον εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, κάνοντας το χώρο εργασίας μας πιο άνετο και αποδοτικό. Είτε θέλετε ένα περιβάλλον εργασίας που να σας χαλαρώνει είτε να σας δίνει ενέργεια, θα σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε τον τέλειο χώρο γραφείου που μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί στην εργασία σας.

Για να δημιουργήσουμε ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πολλούς παράγοντες, όπως τα έπιπλα γραφείου , η ποιότητα του αέρα, τα επίπεδα θορύβου και ο φωτισμός.

Περνάμε κατά μέσο όρο 8 ώρες την ημέρα στο γραφείο. Είναι σημαντικό να νιώθουμε άνετα, εμπνευσμένοι και με κίνητρα στη δουλειά, ώστε να μπορούμε να διατηρούμε τα επίπεδα ενέργειάς μας σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτές οι 5 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν παραγωγικό, εμπνευσμένο και άνετο χώρο εργασίας που θα σας κρατήσει χαρούμενους και συγκεντρωμένους.

Φωτισμός: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή στον φωτισμό όταν σχεδιάζουν τους χώρους γραφείου τους. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι ο σωστός φωτισμός μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα έως και 15%. Χρησιμοποιήστε φωτεινά φώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας και ζεστά φώτα τις βραδινές ώρες όταν εργάζεστε αργά. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίζετε ότι υπάρχει αρκετό φυσικό ηλιακό φως που εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω παραθύρων ή φεγγιτών, αν είναι δυνατόν, ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τεχνητό φως όλη την ημέρα.

Προσθέστε φυτά: Τα φυτά αποδεδειγμένα βελτιώνουν την παραγωγικότητα, μειώνουν το άγχος και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα – όλα πράγματα που είναι σημαντικά στο περιβάλλον εργασίας. Δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά βοηθούν επίσης στον καθαρισμό του αέρα, αφαιρώντας από αυτόν βλαβερές τοξίνες, όπως το διοξείδιο του άνθρακα. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στα γραφεία ή γύρω από το γραφείο σε γλάστρες ή ακόμη και να κρεμάσετε φυτά από το ταβάνι!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο. Όταν σχεδιάζετε το χώρο του γραφείου σας, λάβετε υπόψη σας ότι θα περνάτε εκεί τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα -και ενδεχομένως περισσότερες αν είστε αυτοαπασχολούμενος ή εργάζεστε πολλές ώρες. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει άφθονος χώρος για τα πάντα, από γραφεία και καρέκλες γραφείου μέχρι ντουλάπια αρχείων και κάδους αποθήκευσης. Θα θέλετε επίσης αρκετό χώρο για συναντήσεις με πελάτες ή συναδέλφους, ώστε να μην αισθάνονται στριμωγμένοι στις θέσεις τους ή να στέκονται αμήχανα γύρω από το τραπέζι συσκέψεων. Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλους στον χώρο συσκέψεων, σκεφτείτε να αποκτήσετε ξεχωριστά δωμάτια για ιδιωτικές συναντήσεις με πελάτες ή συναδέλφους που χρειάζονται περισσότερη ιδιωτικότητα από ό,τι προσφέρει μια αίθουσα συσκέψεων.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ