Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Καζναφέρης: «Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Λάβρος κατά των όσων κατέχουν θέσεις στο ποδόσφαιρο και την Πολιτεία, ήταν την Κυριακή ο Γιώργος Καζναφέρης.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΣ Λαμία μίλησε στο ραδιόφωνο της «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» σήμερα για όλους και για όλα. Για το σοβαρό πρόβλημα της επιρροής των μεγάλων ομάδων, σε όλα όσα έχουν να κάνουν με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση που το έχουν φέρει.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα του Μητρώπου της ΕΠΟ, που ανάγκασε τις Ενώσεις να αναστείλουν την δράση στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και το ενδεχόμενο του να γίνει η διαιτησία επαγγεματική. Σενάριο που βρίσκει τον ίδιο σκεπτικό, αφού σωστά διαπίστωσε πως αυτό το βήμα δεν θα αλλάξει τίποτα στην νοσηρή πραγματικότητα του ποδοσφαίρου στην χώρα μας.

Αφού ξεκαθάρισε πως: «Θα πω τις απόψεις μου σαν Γιώργος Καζναφέρης και αυτά που λέω δεν εκφράζουν την Λαμία. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, πρέπει να το ξεκαθαρίσω», ο κ. Καζναφέρης σχολίασε το ενδεχόμενο οι διαιτητές στην Ελλάδα να γίνουν επαγγελματίες: «Σε ένα μπαχαλοποιημένο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει η επαγγελματική διαιτησία. Δεν νομίζω ότι θα οφελήσει και δεν είναι η λύση με την εικόνα που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο επαγγελματίας διαιτητής υπάρχει χρόνια σε προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη, αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πρέπει να λύσουμε άλλα πιο θεμελιώδη πράγματα».

Και συνέχισε: «Πρέπει οι ιερές αγελάδες και τα βουβάλια (σ.σ. οι μεγάλες ομάδες) που τσακώνονται διαχρονικά και προσπαθούν να ασκήσουν επιρροή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μαζί με την ΕΠΟ και την Πολιτεία να κάτσουν και να λύσουν τα προβλήματα τους και να αφήσουν το ποδόσφαιρο να βρει το δρόμο του. Διαχρονικά το κάνουν όλοι και όσοι δεν το κάνουν τώρα και λένε πως θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου, λένε παραμύθια της Χαλιμάς. Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο».

Εν συνεχεία, ο κ. Καζναφέρης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Μητρώου που φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση να ερασιτεχνικά σωματεία. Παράλληλα δε, αναφέρθηκε και στην… αστεία κατάσταση που επικρατεί σε Super League 2 και Γ’ Εθνική.

«Έχω ένα σπίτι και κάνω τις διακοπές μου στην Επίδαυρο και προσπαθούν εκεί πέντε άνθρωποι να φτιάξουν μια ψευτοδιοίκηση να παίζουν τα παιδάκια μπάλα. Πήγαινε στην Περιφέρεια, πήγαινε σε λογιστές και δικηγόρους. Τι έλα – πήγαινε είναι αυτό; Πηγαίνετε ρε άμπαλοι που διοικείτε τα Υπουργεία στο χωρίο, να δείτε τι τραβάνε οι παράγοντες. Δεν θέλετε να τους δώσετε ένα – δύο χιλιάρικα; Μην τους τα δώσεις; Πως γίνεται να υπάρχουν μαϊμού σωματεία; Αφού κάθε δύο χρόνια, όταν ένα σωματείο δεν παίζει αυτοδιαγράφεται. Εύκολα μπορείς να δεις ποιο σωματείο υπάρχει και ποιο δεν υπάρχει; Τι να κάνει και ο παράγοντας που βγάζει τα λεφτά από την τσέπη του και παρακαλάνε για 100 ευρώ και εμάς τις μεγαλύτερες ομάδες να τους δώσουμε μπάλες και εμφανίσεις;

Η ελληνική κοινωνία έχει καταστραφεί οικονομικά. Είχαμε τον κορωνοϊό, έχουμε τα προβλήματα με τον πόλεμο και εμείς αντί να αφήσουμε τον κόσμο να παίξει, πάμε και του βάζουμε άλλα δέκα προβλήματα. Τι να συζητήσουμε τώρα; Δεν υπάρχει Super League 2! Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα! Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν Α’, Β’ και Γ’ Εθνική και ήρθε μια λαίλαπα πέρυσι και διαλύσαμε την Γ’ για να βάλουμε στην Β’ 36 ομάδες. Γ’ Εθνική ακόμα δεν υπάρχει, τσακώνονται οι ομάδες αν είναι στο μητρώο. Κέρδισε ο Αγροτικός Αστέρας την άνοδο στο γήπεδο και ήρθε ο άλλος και του είπε δεν είχες τα χαρτιά. Και πως έπαιζε ρε παιδιά; Πως πλήρωνε; Μιλάμε για μια τρέλα τώρα», είπε.

Όσο για το τι φταίει, ήταν ξεκάθαρος. Συγκεκριμένα, είπε: «Αυτοί είμαστε! Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο! Δεν υπάρχει βούληση από τους μεγάλους και την Πολιτεία με την ΕΠΟ. Και αντί να κάτσουν να βρουν λύση, τσακώνονται όλη μέρα. Ο Αυγενάκης με τον Μπαλτάκο, ο Μπαλτάκος με τον Μαρινάκη, ο Μαρινάκης με τον Αυγενάκη και πάει και γίνεται συνέχεια αυτός ο κύκλος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο; Και δεν φοβάμε να τα πω. Δεν κάνουμε τίποτα, καθόμαστε όλοι και γελάμε με αυτά τα χάλια…»

Και συνέχισε για την επαγγελματική διαιτησία: «Να κάνουμε επαγγελματία διαιτητή ποιον; Αυτόν που δεν θες να παίξει; Αποφάσισε Ολυμπιακέ και Παναθηναϊκέ και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ότι ο Έλληνας διαιτητής θα πρέπει να παίξει και εσένα στα δικά σου παιχνίδια. Δεν θέλουν τον Σιδηρόπουλο να παίξει το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, αλλά θέλουμε να τον κάνουν επαγγελματία για να παίζει τι; Για να παίζει Λαμία – Ιωνικό και Λαμία – Λεβαδειακό; Και δηλαδή η επαγγελματική διαιτησία τι είναι; Έχουμε τόσα χρόνια επιτροπή από την FIFA και την UEFA. Τι καλυτέρευσε η παρουσία τους; Έχουμε ξένο αρχιδιαιτητή που οι μισοί δεν τον θέλουν. Και πέρυσι είχαμε άλλον που οι άλλοι μισοί δεν τον ήθελαν. Εμείς δεν θέλουμε ούτε τους ξένους, ούτε τους Έλληνες. Ε ποιον διάολο θέλουμε; Οι μεγάλοι θέλουν να έχουν μια επιρροή, είναι απλά τα πράγματα».

Κλείνοντας και ερωτηθείς για το πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, τόνισε: «Να γίνει ένας πραγματικός διάολογος. Να κοιταχτούμε στον καθρέπτη και να πούμε τι θέλουμε να κάνουμε, αφού κοιταχτούν οι τέσσερις μεγάλοι στον καθρέπτη πρώτα, με την ΕΠΟ και την Πολιτεία. Λεφτά για το στοίχημα θα πάρουμε; Πότε θα τα πάρουμε; Θα ζητιανεύουμε κάθε χρόνο; Πέρυσι φτιάξαμε ομάδα με προϋπολογισμό από τα λεφτά από το στοίχημα που μας υποσχόταν το Κράτος. Δεν τα πήραμε και φέτος τα ίδια και δεν ξέρουμε και πόσα θα πάρουμε. Μετά δεν γίνεται επαίτης ο μικρός που αναγκάζεται να πάει στον μεγάλο για να του ζητήσει βοήθεια; Δεν γίνονται επαίτες οι ομάδες της Β’ Εθνική; Το ίδιο το Κράτος τους ωθεί να πάνε να παίξουν στοίχημα για να βρουν λεφτά. Εκτός αν είμαι τρελός εγώ και τα βλέπω παράλογα. Συζητάμε τα ίδια πράγματα τόσα χρόνια».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: Lamiaole.gr

4 απαντήσεις στο “Καζναφέρης: «Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο»!”

  1. G. K Avatar
    G. K

    Πες τα Χρυσόστομε κασναφερη

  2. Λαμιώτης Avatar
    Λαμιώτης

    ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΕΙ!!!! ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΥ ΨΕΜΑΤΑ.

  3. ΠΟΛΙΤΕΣ Avatar
    ΠΟΛΙΤΕΣ

    ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ….ΔΥΣΤΥΧΩΣ…..ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ…..ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ……ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ……ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ……ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ …..ΚΑΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ….!!!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ…..!!!

  4. Νικος Avatar
    Νικος

    Σωστός. Η κατάσταση στη SL2 είναι για κλάματα. Δεν μιλάω για παρακάτω. Ας υποχρεωθεί η SL1 να δώσει κομμάτι των εσόδων. Όσο για επαγγελματική διαιτησία, εδώ γελάμε. Εδώ οι Έλληνες διαιτητές δέχτηκαν ότι είναι άχρηστοι μόνο στα ντέρμπι.

4 Comments

4 Comments

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία