Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

«Η Λαμία είναι ο τελευταίος μου σταθμός»

Ο Γιώργος Κασναφέρης έχει ζήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την καλή κι από την ανάποδη για περισσότερο από 30 χρόνια, υπηρετώντας το από δύο πόστα, αυτό του διαιτητή κι αυτό του team manager/τεχνικού διευθυντή ομάδων.

Η κουβέντα μαζί του τα περιείχε όλα: η αναδρομή στην καριέρα του από τα τοπικά μέχρι τα μεγάλα ντέρμπι της Α’ Εθνικής, η σκληρή πραγματικότητα της ελληνικής διαιτησίας, η έλευση του VAR που εφησύχασε τους σημερινούς διαιτητές, η ελληνική διαιτησία που απαξίωσε τον εαυτό της ανεχόμενη τους ξένους διαιτητές, η παρεμβατικότητα των ελλήνων προέδρων που χαλάει τη λειτουργία των συλλόγων και η απόφαση του να σταματήσει την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο στη Λαμία!

Κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις του:

Για το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας σήμερα: Η ελληνική διαιτησία βάλλεται από παντού. Πρωταρχικά με υπαιτιότητα των ελλήνων παραγόντων του ποδοσφαίρου. Βέβαια, το έχω ξαναπεί πως άμοιροι ευθυνών δεν είναι ούτε οι Έλληνες διαιτητές που έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους και δεν έχουν επαναστατήσει για τον ορισμό ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με συνολική εύθύνη όλων των εμπλεκόμενων όλοι μας φταίμε γι’ αυτή την κατάσταση κι αν δεν κάτσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε με ειλικρίνεια, τίποτα δεν θα αλλάξει. 

Για το μέλλον του επαγγέλματος του διαιτητή στην Ελλάδα: Εγώ δεν θα προέτρεπα με τίποτα το παιδί μου να γίνει διαιτητής αυτή τη στιγμή. Δεν βλέπω φως στο τούνελ, όραμα στο τούνελ. Μια ελληνική ΚΕΔ που θα την εμπιστεύονται και οι μεγάλοι σύλλογοι. Για παράδειγμα στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ορίστηκε να πάιξει ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, Τάσος Σιδηρόπουλος, χωρίς μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και χωρίς να κρίνεται ακόμη το πρωτάθλημα κι ήρθε η συντέλεια του κόσμου επειδή δεν τηρήθηκε η συμφωνία των μεγάλων για ξένους διαιτητές. Δεν ξέρω τι βήματα μπορούν να γίνουν. Η κυβέρνηση έκανε εξαγγελία για επαγγελματική διαιτησία αλλά ποιος θα τι κάνει; Η ΕΠΟ; Η Superleague; Όλοι θέλουν να έχουν επιρροή στη διαιτησία, εάν δεν ξεπεραστεί αυτό το πράγμα δεν βλέπω πως θα πάμε για κάτι καλύτερο.

Για τις ενέργειες αυτο-οργάνωσης των διαιτητών: Οργάνωση δεν μπορεί να υπάρξει γιατί η διαιτησία βρίσκεται υπό την ΕΠΟ. Ωστόσο, οι διαιτητές θα μπορούσαν εδώ και χρόνια να έχουν δημιουργήσει ένα άτυπο όργανο, να έχουν κάνει ημερίδες, να έχουν κάνει συνεντεύξεις τύπου και να προβάλλουν τις θέσεις τους. Όταν μιλάνε να μην ωραιοποιούν τις καταστάσεις αλλά να προβάλλουν την πραγματικότητα όπως είναι. Ετσι, θα προωθούσαν και τα δικά τους θέλω και κατά συνέπεια τα θέλω της ελληνικής διαιτησίας. Είναι και θέμα φιλοδοξίας των ανθρώπων που βρίσκονται στο χώρο.

Για την έλευση του VAR στο ποδόσφαιρο κι αν θα ήθελε να το έχει στα χρόνια του:  Στην εποχή μου δεν είχαμε καν την ειδοποίηση ότι περνάει η μπάλα τη γραμμή του άουτ. Σίγουρα αν υπήρχαν τα σημερινά τεχνολογικά εργαλεία τότε δεν θα είχαν συμβεί ποτέ κάποιες λανθασμένες αποφάσεις που στιγμάτισαν την καριέρα μου και με ακολουθούν ακόμα και τώρα. Όμως, το VAR σε εφησυχάζει γιατί συμπληρώνει τις αποφάσεις σου. Γι’ αυτό η γενιά μου ήταν πιο «κωλοπετσωμένοι» τότε καθώς δεν είχαμε το VAR να μας προστατεύει σε περίπτωση λάθους. Βέβαια, ακόμη και το VAR δεν είναι αλάνθαστο εφόσον εξαρτάται από τον ανθρώπινο παράγοντα, δεν λύνει τα πάντα αλλά βοηθάει στην εξέλιξη του αθλήματος. 

Γιατι επέλεξε το ρόλο του team manager και δεν έγινε αρχιδιαιτητής: Θεωρώ πως δεν θα είχα να προσφέρω κάτι και να εξελιχθώ σαν επαγγελματίας. Γνωρίζοντας τις καταστάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου ήξερα πως θα συγκρουστώ με πολλούς ανθρώπους οπότε επέλεξα να αποχωρήσω από το χώρο της διαιτησίας, η οποία στα 41 μου δεν με γέμιζε πια. Στη συνέχεια, είχα την ευκαιρία μου να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα με τη βοήθεια της Ξάνθης και του κύριου Πανόπουλου. Στην ουσία ανακοινώθηκα πριν καν αποσυρθώ ως διαιτητής!

Για την απόσυρση του από το χώρο του ποδοσφαίρου: Πιστεύω ότι έχω κάνει τον κύκλο μου εφόσον δεν κατάφερα καλώς ή κακώς να βρεθώ σε κάποιον από τους «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος για να ασκήσω τα καθήκοντα μου στο υψηλότερο επίπεδο. Κατά πάσα πιθανότητα, η Λαμία θα είναι ο τελευταίος μου σταθμός!

Για ολόκληρη τη συνέντευξη επισκεφτείτε το κανάλι του Rabona.gr

4 απαντήσεις στο “«Η Λαμία είναι ο τελευταίος μου σταθμός»”

 1. Σεραφείμ Θ. Avatar
  Σεραφείμ Θ.

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΩΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΡΗΣΗ. “Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ” ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ.
  ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΛΑΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΑΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΝΑ ΜΗ ΛΕΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ Η ΛΑΜΙΑ ΝΑ ΕΙΝΣΙ Η ΓΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ,ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΩ, ΠΩΣ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ 70-80% ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΥΝ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ & ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ “ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΝ”, ΕΑΝ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΦΙΠΤΩΣΕΩΝ ΔΕ ΒΑΡΕΣΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΟΜΑΔΑ.
  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

  1. Λαμιώτης Avatar
   Λαμιώτης

   ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΟΥ!!! ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!! ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΑΦΘΟΝΟ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ!!!…Υ.Γ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΜΕ ΔΙΆΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ;;; ΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΑΣΩ…ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΙΝΑ….ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ…ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΦΡΙΞΟΣ ΠΈΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΉ….ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΦΡΙΞΟΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ …ΦΡΙΞΟΟΟΟ ΑΚΟΥΣ;;;; Η ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ;;; ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ….ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ ΑΣΧΟΛΟΎΜΑΙ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.

   1. Λαμιώτης Avatar
    Λαμιώτης

    Υ.Γ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΟΝΟΜΑ Π.Χ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ…ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΆΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ….

 2. Νικος Avatar
  Νικος

  Ο Καζνα προσέφερε στη Λαμία. Έκανε και λάθη, αλλά προσέφερε. Η ελληνική διαιτησία είναι άξια της μοίρας της.

4 Comments

4 Comments

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία