Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Έκανε αυτό που έπρεπε!

Έστω κι αν τα χρειάστηκε, η Λαμία έκανε το χρέος της και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ομάδα μας επικράτησε εκτός έδρας της Καλλιθέας με σκορ 2-1. Έτσι σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση και αναμένει τον αντίπαλο της.

Σε κάθε περίπτωση, παρότι από την παρακάτω κατηγορία, η Καλλιθέα πίεσε την ομάδα μας. Αυτή ωστόσο ήταν ουσιαστική. Βρήκε τα γκολ που χρειάζοταν και διαχειρίστηκε το παιχνίδι.

Η γνωστή προβληματική εικόνα

Τα πρώτα λεπτά είχαν εντελώς αναγνωριστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους. Στο δεκάλεπτο όμως, η Καλλιθέα άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ανεβάζοντας τον ρυθμό της. Έτσι, στο 10′ είχε και την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Ο Κυνηγόπουλος έκανε ωραία ενέργεια, μοίρασε στον Νίλι που πλάσαρε τον Σαράνοφ. Ο Τζανετόπουλος όμως πρόλαβε και έκοψε στην γραμμή, προ του Λουκίνα που καιροφυλακτούσε.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άγγιξαν και πάλι το γκολ. Αυτή την φορά ο Κυνηγόπουλος σέντραρε, ο Ντεμέτριους πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Σαράνοφ. Στα μισά του πρώτου μέρους, η αθηναϊκή ομάδα ήταν ανώτερη, με την Λαμία να δείχνει εντελώς εκτός ρυθμού, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει. Με την συμπλήρωση μισής ώρας στο ματς, οι παίκτες της Καλλιθέας αναπτύχθηκαν ωραία, αλλά το μακρινό πλασέ του Κυνηγόπουλου ήταν τελείως άστοχο.

Αέρας πρόκρισης και άμεση αντίδραση

Ακόμα κι έτσι, ο ΠΑΣ Λαμία στάθηκε τυχερός και ουσιαστικά στην πρώτη του επικίνδυνη στιγμή μπροστά από την αντίπαλη εστία άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης και από έξυπνη εκτέλεση πέναλτι του Ρόμανιτς, ο Μανούσος έκανε κοντρόλ, γύρισε το κορμί του και πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, έπιασε ένα εντυπωσιακό βολέ, ανοίγοντας το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι «φώναξαν» για πέναλτι σε χέρι του Σαραμαντά. Κι αφού ο κ. Καραντώνης έδειξε «παίζεται» στο 38′ η Λαμία έβαλε βάσεις πρόκρισης. Αυτή την φορά ο Μανούσος ήταν δημιουργός, τροφοδοτόντας τον Τσιλούλη. Αυτός την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ρούμπεν Μαρτίνεθ και ο Ισπανός «τσίμπησε» από κοντά την μπάλα γράφοντας το 2-0.

Πάνω που οι «κυανόλευκοι» έδειξαν να «καθαρίζουν» πάντως, η Καλλιθέα έβγαλε αντίδραση και στο 41′ έδωσε και πάλι ενδιαφέρον στο ματς. Ο Νίλι εκμεταλλεύτηκε κακή απομάκρυνση του Κορνέζου σε πρώτη φάση μετά από προσπάθεια στα δεξία και με ωραίο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Σαράνοφ μέσα από την περιοχή, μειώνοντας άμεσα σε 2-1. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με το σκορ να παραμένει στην ανάπαυλα.

Το διαχειρίστηκε σωστά

Η Καλλιθέα ήταν υποχρεωμένη να πιέσει στην επανάληψη για να βρει την ισοφάριση και με αυτή την διάθεση μπήκε στο ματς. Μάλιστα, στο 52′ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Νίλι βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Σαράνοφ, προσπάθησε να σιγουρέψει το γκολ αλλά ο Σιμόν έκοψε σωτήρια πριν φτάσει η μπάλα σε παίκτη της Καλλιθέας. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για να βρουν γκολ, όμως η Λαμία έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα. Διαχείριση και δεν άφηνε χώρους μπροστά από την εστία του Σαράνοφ, με αποτέλεσμα να μην απειλείται.

Έτσι, όσο περνούσε ο χρόνος, οι «κυανόλευκοι» πήγαιναν το ματς εκεί που ήθελαν «σκοτώνοντας» τον ρυθμό. Ο Καινούργιος στο 73′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, το γκολ του όμως δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Δυο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Λαμίας να αγγίξει το γκολ όταν ο Τσιλούλης νικήθηκε από θέση τετ-α-τετ από τον Πάντο.

Όσο η ώρα περνούσε, η Καλλιθέα ανέβασε όλο και περισσότερο τις γραμμές της. Στο 82′ ο Σαράνοφ δεν είχε πρόβλημα να μαζέψει την μπάλα μετά την ωραία προσπάθεια και το πλασέ του Ντεμέτριους. Από εκεί και πέρα προς το φινάλε του ματς υπήρξε ένταση για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Τσιλούλη. Ωστόσο δεν άλλαξε τίποτα, με το 2-1 να διατηρείται μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Γιώργος Σίμος): Πάντος, Καινούργιος (79′ Ρέντζας), Βλάχος, Κολτσίδας, Βασιλούδης, Σαντάνα (58′ Λασκαράκης), Μπουλούλης (80′ Δούμτσης), Νίλι, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (80′ Τσιντώνης)

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σαραμαντάς (59′ Γκοράνοφ), Τζανδάρης (58′ Ντε Βινσέντι), Νoύνιες (68′ Σλίβκα), Ρούμπεν Μαρτίνεθ (59′ Μπεχαράνο), Τσιλούλης, Ρόμανιτς (79′ Γιακουμάκης), Μανούσος

ΓΗΠΕΔΟ: «Γρηγόρης Λαμπράκης».

9 απαντήσεις στο “Έκανε αυτό που έπρεπε!”

  1. ΗΒ Avatar
    ΗΒ

    Άλλη μια προβληματική εμφάνιση.. μην νομίσει κάποιος ότι έλειπε μόνο η ψυχολογία και τώρα θα αλλάξουν όλα. Είναι σαν να βάζουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Μακάρι να κερδίσουμε και στο πρωτάθλημα έστω και έτσι και ας μας βγάλουν την ψυχή..

  2. Νικος Avatar
    Νικος

    Επιτέλους να γελάσει το χειλάκι μας. Και τώρα οι διαπιστώσεις: ο Παντελίδης για πρώτη φορά διαχειριστηκε σωστά το ματς, αλλά η ομάδα δεν έχει ενέργεια. Στο τέλος αγκωμαχοντας έβγαλαν το ματς οι περισσότεροι, όταν οι της Καλλιθέας έτρεχαν ακατάπαυστα. Αυτό κάτι σημαίνει για την προετοιμασία. Συγχαρητήρια που κατάλαβε (αντίθετα με άλλους στην ομάδα και στο site) ότι δεν έχει την πολυτέλεια να διώξει τον Ρομανιτς. Ο Μανούσος 2 χρόνια τώρα έγινε το δεύτερο τοτέμ (μετά τον Ντανυ) της ομάδας. Τέλος, ο Ισπανός που ήρθε θα βοήθησει. Ξέρει μπάλα και είναι έξυπνος (αντίθετα με άλλους που τρέχουν τρέχουν αλλά δεν τους κόβει). Αν ειχαν αφήσει το καλοκαίρι τον Πιτι να κάνει τη δουλειά, τώρα δεν θα ειμασταν σε τέτοιο χαλί. Όλα για όλα με την Νίκαια.

    1. filathlos Avatar
      filathlos

      Θα συμφωνήσω σε αρκετά. Όλοι είδαμε και σήμερα ότι κάτι δεν πάει καλά με τη φυσική κατάσταση. Ο Ρόμανιτς μόνος του αδικεί τον εαυτό του γιατί μπορούσε να έχει καλύτερη πορεία. Ο Μανούσος δίνει και τη ψυχή του κι ας μην είναι χρόνια στην ομάδα κι ας μην έχει τις αντοχές του παρελθόντος…Ας κερδίσουμε τα κομβικά ματς κι ας μην παίζουμε μπάλα. Ελπίζουμε να έρθουν 2-3 ακόμη ποιοτικές προσθήκες.
      Υ.Γ. Περαστικά στο Τσιλούλη!

  3. Φριξος Avatar
    Φριξος

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΜΑΔΑΣ SUPER LEAGUE B’, ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΓΏΝΑ ΦΑΝΗΚΕ, ΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ SUPER LEAGUE, ΚΑΙΤΟΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΧΘΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΓΚΟΛ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ, ΝΟΕΙΤΩ.
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΡΙΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

    1. Νικος Avatar
      Νικος

      Να σου πω ότι δεν το είδα κι εγώ αυτό που γράφεις για τον αμυντικό μας θα έλεγα ψέμματα. Εδω είδα και άλλους που δεν το περίμενα να κάνουν πισοπεταλιες.

  4. Λαμιώτης Avatar
    Λαμιώτης

    Μπράβο στην ομάδα μας για την πρόκριση και πάνω απ’όλα μπράβο για την νίκη σε θέμα ψυχολογίας. Ας ελπίσουμε ότι μέσα από την δουλειά που κάνουν οι παίκτες μας θα έχουμε και άλλα νικηφόρα αποτελέσματα. Γενικά ας είναι η αρχή για κάτι καλό για την συνέχεια. Απλώς πρέπει οι παίκτες μας να το πιστέψουν και να είναι λίγο πιο μαχητικοί όπως ήταν σε κάποια σημεία στο πρώτο ημίχρονο. Έτσι θέλουμε να τους βλέπουμε.

  5. Anagnοstis Avatar
    Anagnοstis

    Εάν μερικοί συγκρίνουν και βγάζουν θετικό συμπέρασμα από τη νίκη μας επί ενός αντιπάλου β΄Εθνικής, ή super league 2, τοτε πλανώνται πλάνην οικτρά, εκτός κι άν δεν σκαμπάζουν από ποδόσφαιρο.
    Ελπίζω οι διοικούντες να μην καβάλησαν το καλάμι και νομίσανε ότι πήρε μπροστά η ομάδα μας και δεν την ενισχύσουν [ο Στάνκο, για να τον αφήσουν οι άλλοι, ΔΕ νομίζω ότι θα είναι και κάτι το ιδιαίτερο;], γιατί απ΄ότι ειδα πχ εγώ, ο Κυνηγόπουλος της Καλλιθέας, είναι 10 κλάσεις πιό ανώτερος απ΄όλους αυτούς που έχει η δική μας ομάδα. Γι αυτό κάνετε ότι σας φωτίσει ο Θεός, γιατί τα περιθώρια αναβολής-καθυστέρησης μεταγραφών και λάθος επιλογής, έχουν κτυπήσει όχι κόκκινο, αλλά κατακόκκινο

  6. ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Α... Avatar
    ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Α...

    Συγχαρητήρια στην ομάδα της Καλλιθέας…ακόμη μια εικόνα ρεζιλέματος της ΛΑΜΙΑΣ.

  7. Φριξος Avatar
    Φριξος

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΜΑΣ, ΜΟΛΙΣ ΣΦΥΡΙΞΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΕΠΕΣΕ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΚΑΤΩ.
    ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:
    1] ΝΑ ΕΙΧΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ,ΘΑ ΤΟΥ ΦΕΡΝΑΝΕ
    ΦΟΡΕΊΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΟΥΝ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΔΙΕΘΕΤΕ
    ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ &
    2] ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
    ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ,
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΔΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ Γ7ΝΕΙ ΕΠΙ 90′ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ 2-3 ΓΚΟΛ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ, “ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ,ΙΣΟΝ ΧΚΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ” ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ. ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Σ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ;

9 Comments

9 Comments

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία