Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Τι να κάνετε αν το μωρό σας αρχίσει να κλαίει

Τα μικρά μωρά, δεν μπορούν ακόμα να επικοινωνήσουν. Αυτό σημαίνει, ότι ο μόνος τρόπος για να ζητήσουν κάτι ή να δηλώσουν ότι χρειάζονται κάτι, είναι μέσω του κλάματος. Το κλάμα ενός μωρού, μπορεί να σημαίνει χιλιάδες πράγματα. Στην συνέχεια θα βρείτε κάποια από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε, αν αρχίσει να κλαίει το μωρό σας.

Βεβαιωθείτε πως δεν έχει πυρετό

Είναι πολύ σημαντικό, να βεβαιωθείτε πως το μωρό σας δεν έχει πυρετό. Υπολογίστε την θερμοκρασία του με ένα θερμόμετρο και αν ξεπερνάει την κανονική θερμοκρασία, μην το αγνοήσετε.

Συγκεκριμένα, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο του παιδιού σας άμεσα, για να κρίνει αν πρέπει να εξετάσει το μωρό σας ή αν πρέπει να κάνετε μία επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Σιγουρευτείτε πως δεν πεινάει

Ένας βασικός λόγος για τον οποίον κλαίνε τα μωρά, είναι επειδή πεινάνε. Αν το μωρό σας αρχίσει να κλαίει, είναι καλό να ελέγξετε αν πεινάει. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να του προσφέρετε την τροφή του και να δείτε αν επιθυμεί να φάει. Αν αρχίσει να τρώει την τροφή του, τότε μάλλον βρήκατε την πηγή του κλάματος.

Ελέγξτε την πάνα του

Άλλος ένας λόγος για τον οποίον μπορεί να κλαίει το μωρό σας, είναι γιατί έχει λερωθεί η πάνα του. Καμιά φορά ίσως να μην γίνεται αντιληπτό, το γεγονός ότι η πάνα του μωρού σας χρειάζεται άλλαγμα.

Για αυτόν τον λόγο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πρέπει να κοιτάτε από μόνοι σας αν η πάνα του μωρού είναι καθαρή ή όχι. Φυσικά αν είναι λερωμένη, πρέπει να την αντικαταστήσετε αμέσως με μία νέα.

Στην περίπτωση που λερωθούν τα ρούχα του μωρού σας, το καλύτερο είναι να τα καθαρίσετε με τα καλύτερα βρεφικά απορρυπαντικά.

Τραγουδήστε του ή μιλήστε του

Αν διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει λόγος για τον οποίον κλαίει το μωρό σας, αυτό που χρειάζεται να κάνετε, είναι να στρέψετε την προσοχή του αλλού.

Σίγουρα γνωρίζετε, ότι πολλοί γονείς για να κοιμίσουν τα παιδιά τους, τους τραγουδούν και τους μιλάνε. Κάτι τόσο απλό, μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να ηρεμήσει και να σταματήσει να κλαίει.

Οι πιο απλές λύσεις, είναι να του πείτε παιδικά τραγούδια ή να του διαβάσετε κάποιο παραμύθι.

Δώστε του την πιπίλα του

Η πιπίλα είναι θαυματουργή πολλές φορές. Αν το παιδί σας αρχίσει να κλαίει χωρίς κάποιον λόγο, είναι πολύ πιθανό μία πιπίλα να το βοηθήσει.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ