Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Το πάλεψε στην Λεωφόρο όσο μπορούσε

Παρότι πήγε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» γεμάτη προβλήματα, η Λαμία είχε τουλάχιστον μαχητικό πνεύμα στο παιχνίδι της Κυριακής. Ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τον Παναθηναϊκό, αλλά έβγαλε… τσαμπουκά στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα μας είχε την ατυχία να βρεθεί πίσω στο σκορ στην πρώτη τελική προσπάθεια των «πρασίνων». Εν συνεχεία και παρότι οι γηπεδούχοι έβγαλαν φάσεις, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη τους… κοίταξαν στα μάτια. Είχαν τις στιγμές τους για να πάρουν το κάτι παραπάνω.

Παρότι αγωνίστηκαν για ένα μισάωρο με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Στάνκο, στο τέλος πήραν ρίσκα, αλλά αυτά δεν τους βγήκαν.

Πατούσε καλά, αλλά ήταν άτυχη

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με σκοπό να επιβάλλει τον ρυθμό του. Προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, με την Λαμία όμως να τον οδηγεί σε εύκολα λάθη. Τα οποία πάντως δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί στα πρώτα λεπτά. Η ομάδα μας ήταν εκείνη που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 14′, όταν ο Ρόμανιτς πέρασε τον Βαγιαννίδη, έβγαλε ωραία κάθετη στον Βέργο, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπρινιόλι από θέση τετ-α-τετ.

Ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» στάθηκαν άτυχοι. Στην αμέσως επόμενη φάση -και πρώτη που οι γηπεδούχοι πάτησαν περιοχή με προϋποθέσεις- οι «πράσινοι» προηγήθηκαν. Συγκεκριμένα, ο Βαγιαννίδης τροφοδότησε ωραία τον Ιωαννίδη που κυνήγησε την φάση. Ο Σαράνοφ αναγκάστηκε να διώξει άτσαλα, με τον Κλεϊνχέιλσερ να καιροφυλακτεί και με χαμηλό σουτ από διαγώνια αριστερά να σκοράρει. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στο «τριφύλλι», όμως ο ΠΑΣ Λαμία ήταν εκείνος που είχε την επόμενη καλή στιγμή. Στο 19′ ο Μαρτίνεθ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην μεγάλη περιοχή και σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι είχε «διαβάσει» την φάση και μπλόκαρε εύκολα.

Στο τέλος είχε τις στιγμές της

Ο καιρός δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με τον ΠΑΣ Λαμία πάντως να μην δείχνει πως «φοβάται» τον Παναθηναϊκό. Στο 34′ και από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, η μπάλα κόλλησε στην περιοχή της ομάδας μας. Οι γηπεδούχοι φώναξαν για χέρι και πέναλτι, ο διαιτητής κ. Καραντώνης όμως είπε «παίζεται». Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπερνάρ σέντραρε, με τον Ιωαννίδη να πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή. Όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 39′ και σε εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ, ο Σάρλια αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, όμως αυτή δεν απείλησε.

Η Λαμία στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους προσπάθησε να κάνει κάτι, με την κεφαλιά του Βέργου στο 43′ να φεύγει παράλληλα με το τέρμα -σε σέντρα από δεξιά. Σε νέα επίσκεψη στα καρέ του Μπρινιόλι δύο λεπτά αργότερα, ο Σάρλια έκοψε σωτήρια το σουτ του Μαρτίνεθ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, από δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε μια σέντρα σουτ, με την μπάλα να παίρνει πορεία προς το τέρμα και τον Μπρινιόλι πολύ δύσκολα να διώχνει σε κόρνερ. Έτσι, το 1-0 διατηρήθηκε στην ανάπαυλα.

Καλή, αλλά η αποβολή της άλλαξε σχέδια

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν στο 49′ ο Βαγιαννίδης έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, αλλά ο Ιωαννίδης δεν έκανε καλό πλασέ και η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Λαμίας να σπαταλήσει μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Βέργο να κάνει την κεφαλιά και τον Αμπάντα την προβολή στο πρώτο δοκάρι και τον Μπρινιόλι να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στο 54′ και σε χτύπημα κόρνερ από αριστερά, ο Πάβλοβετς πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε έξω.

Γενικότερα, η ομάδα μας έδειχνε να πατάει καλά στο παιχνίδι. Όμως στο 66ο λεπτό τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Στάνκο είδε κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Τσέριν. Εν συνεχεία όμως και με εξέταση του VAR, ο κ. Καραντώνης την αναβάθμισε σε απευθείας κόκκινη. Εξέλιξη που μάλλον δούλεψε υπέρ της ψυχολογίας του Παναθηναϊκού. Κι αυτό, καθώς αμέσως με την εκτέλεση του φάουλ που κέρδισε ο Τσέριν, ο Πούχατς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη στιγμή, ο Μαντσίνι γύρισε από αριστερά στον επερχόμενο Μπερνάρ, αυτός όμως πλάσαρε ψηλά άουτ.

Δεν της βγήκαν τα ρίσκα

Στο 71′ ο Τσέριν και ο Ιωαννίδης με τον δεύτερο να μην κάνει καλό τελείωμα όταν βρέθηκε απέναντι από τον Σαράνοφ που απέκρουσε εύκολα. Τρία λεπτά αργότερα, ο πρώτος σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 78′ και σε κόρνερ του Μαντσίνι, ο Τσέριν έκανε αδύναμο πλασέ στην κίνηση, με τον Σαράνοφ να μαζεύει. Στο 80ο λεπτό, ο Βαγιαννίδης σούταρε με το εξωτερικό στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Σάββας Παντελίδης στα τελευταία λεπτά δεν είχε τίποτα να χάσει. Πήρε ρίσκο λοιπόν, αφήνοντας τρία στόπερ και «φορτώνοντας» την επίθεση με Τόσιτς και Μανούσο. Ο Παναθηναϊκός όμως έκανε σωστή διαχείρηση στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα η Λαμία να μην μπορεί να βρει χώρους. Στο 88′ ο Τσέριν βρήκε τον χώρο έξω από την περιοχή, το σουτ που επιχείρησε όμως ήταν κακό. Ένα λεπτό αργότερα και από γύρισμα του Σλίβκα από δεξιά, ο Τσιλούλης γύρισε στην περιοχή, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Μπρινιόλι δεν είχε πρόβλημα να μαζέψει.

Το σκηνικό δεν έδειχνε να αλλάζει και στο 93′ ο Παναθηναϊκός «σφράγισε» την νίκη του. Σε σέντρα του Παλάσιος, ο Σπόραρ δεν πρόλαβε την μπάλα αρχικά με προβολή. Ο Μπερνάρ την κράτησε εντός αγωνιστικού χώρου και την γύρισε στον πεσμένο Σπόραρ, που με το κεφάλι την έσπρωξε στα δίχτυα, ενώ βρισκόταν στο έδαφος. Κάπου εκεί τελείωσε και το ματς, με τον Τσιλούλη στο 95′ πάντως να κερδίζει κόρνερ, όταν σε μακρινό σουτ του, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Έτσι, το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς, Μπερνάρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μαντσίνι (81′ Τσοκάϊ), Κλεϊνχέισλερ (61′ Παλάσιος), Ιωαννίδης (81′ Σπόραρ)

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σιμόν, Κορνέζος, Πάβλοβετς, Αμπαντά, Τζανδάρης (64′ Σλίβκα), Στάνκο, Βασιλαντωνόπουλος (64′ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (68′ Νούνιες), Βέργος (82′ Μανούσος), Ρόμανιτς (82′ Τόσιτς)

ΓΗΠΕΔΟ: «Απόστολος Νικολαΐδης».

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest



6 Comments


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

Φριξος
Φριξος

1 year ago

Κατ’ αρχας αποβλήθηκε ο Στάνφορντ και δεύτερο, όταν ο Βεργος τετατετ χάνει την ευκαιρία να κάνει το Ο-1, ο παναθηναϊκός ευθύς αμέσως βγαινοντας στην αντεπίθεση εκανε το 1-0.
Βέβαια για να σιγουρευτεί το σκορ αυτό υπέρ του, ο “φίλος μας” κ. “Καρμανιολης” έδειξε κατ’ αρχας κίτρινη κάρτα και μετα καλωντας τον ο VAR ιστός να δει τη φαση του έβγαλε κόκκινη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εαν η φάση αυτή γινότανε σε βαρος του παναθηναϊκός, θα του εβγαζε έστω κίτρινη; ποσω μάλλον στη συνέχεια κόκκινη.
πάντως το πρωτάθλημα είναι μπούρδες, αν δείτε το τι συνέβη στο Περιστερι. Ξαφνικά το τέρμα βούλιαξε και αυτό το γνώριζαν οι Αεκτζηδες, με συνέπεια να μετρηθεί το ύψος της οριζόντιας δοκού και να αναβληθεί ο αγώνας, για τον οποίο ο κανονισμός προβλεπει υπαίτιο τη γηπεδούχο ομαδα, οποτε;;;Α
ΥΓ. πως βούλιαξε το τερμα; Κρεμαστηκαν κάποιοι μπιλντιμποι άγρια μεσάνυχτα από τη δοκο και βούλιαξε το τέρμα στο αφράτο χωμα; και ποιος το γνωριζε αυτο; Μηπως τους ήρθε θεία φωτιση; Μηπως η διοίκηση του Ατρομητου το βούλιαξε η ίδια και τους είπε ελατε να το μετρησετε; χα ,χα,χα, Η από το χιόνια φοβήθηκε το τερμα και μαζευτηκε; Συτο λέγεται πρωτσθλημα; ούτε στη Ζιμπάμπουε δε συμβαίνουν αυτα

Nikos
Nikos

1 year ago


Reply to 

Φριξος

Εγώ πάντως φίλε στη θεςη της Λαμιας θα τα μετρούσα τα τέρματα κι ας ειχε ξεκινήσει το ματς. Βάζω στοιχημα οτι έστω και για ένα εκατοστό δεν θα ήταν σωστα. Και μετά θα έκανα ένσταση, αφού έτσι παίζεται το παιχνίδι. Αν δικαίωναν την ΑΕΚ θα έπρεπε να δικαιώσουν κι εμένα.

Λαμιώτης
Λαμιώτης

1 year ago

Αυτό λέω και εγώ βλέπεις ότι εκεί που χρειάζεται σπρώξιμο το κάρο τα κοράκια το βάζουν το χεράκι τους. Με τρόπο αλλά σφάζουν με το γάντι την ομάδα μας. Συμφωνώ με αυτό που λες με τις φάσεις. Πάντως βλέπεις και εσύ ότι την ομάδα μας την πάνε σφάζοντας φέτος. Τα όργανα άρχισαν από το μάτς στα Γιάννενα φέτος στον πρώτο γύρο που μας ακύρωσαν καθαρό πέναλτι πάνω στον τσιλουλη και γκόλ για ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ που ακόμη μετά από τόσο καιρό βλέπω το βίντεο και ψάχνω να δω που είναι.

Λαμιώτης
Λαμιώτης

1 year ago

Ίσως ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια από άποψη προσπάθειας και μαχητικότητας των παικτών μας. Για την διαιτησία μόνο δύο φάσεις θα πω μαρκάρισμα στον παβλοβετς μέσα στην περιοχή στην κεφαλιά που πήρε κράτημα με τα δύο χέρια από τον παίκτη του Παναθηναϊκού δεν έκανε τον κόπο το βαρ ούτε να τον καλέσει…πάει αυτή η φάση την έπνιξε. Άλλη μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα επίθεση με τον τσιλουλη μαρκάρισμα με τα δύο πόδια από τον παίκτη του Παναθηναϊκού και βγάζει κίτρινη ενώ έφευγε στην αντεπίθεση ο παίκτης μας. Τι να πω…. Μάχη κόντρα σε όλους και σε όλα!!! Στήριξη στην ομάδα μας!!! Τώρα όσο και αν κάποιοι επιθυμούν διάλυση της ομάδος μας όπως λένε θα μείνουν με την όρεξη. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά μιλάω την ομάδα την στήριζα και θα την στηρίζω πάντα!!! Εδώ την στηρίζαμε όταν ήταν στα χωράφια τώρα για άλλους δεν ξέρω… Πάντως ένα θα πω κάθε αγωνιστική οι διαιτητές γίνονται ρόμπα με αυτά που σφυρίζουν σε βάρος μας…. Είμαι υπερήφανος που τουλάχιστον δεν είμαστε παράρτημα κανενός και παλεύουμε με ψηλά το κεφάλι θα το παλέψουμε και όσο αντέξουμε. ΛΑΜΙΑΡΑ μου πάντα κοντά σου παντού και πάντα!!!!!

Νικος
Νικος

1 year ago

Κάνουμε λίγες φάσεις. Αν τις χάνεις κιόλας δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι σε ένα ματς που ξέρεις ότι ο κόρακας θα είναι εναντιον σου. Το θεμα δεν είναι σημερινό ματς. Θα έρθει ο ΟΦΗ, θα το πάρεις το ματς; θα έρθει ο Άρης. Θα παίξεις όπως ο Ιωνικος; κι ας αδικηθεις. Θα πας να πάρεις αποτέλεσμα στο Βόλο που δεν είναι λεωφορος; Η απάντηση σε όλα αυτά είναι όχι. Περισυ, προπερσι, έβριζα, γινόμουν Τούρκος με τους διαιτητές. Φέτος όχι. Γιατί δεν παίζουμε Όχι παρηγοριά στον άρρωστο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Α...
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Α...

1 year ago

Ο ΣΤΑΝΚΟ θα πάρει πρόστιμο για την κόκκινη? Ναι όπως πήρε ο ΜΠΕΧΑΡΑΝΟ & ΓΚΟΡΑΝΟΦ….

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Φριξος
Φριξος
1 year ago

Κατ’ αρχας αποβλήθηκε ο Στάνφορντ και δεύτερο, όταν ο Βεργος τετατετ χάνει την ευκαιρία να κάνει το Ο-1, ο παναθηναϊκός ευθύς αμέσως βγαινοντας στην αντεπίθεση εκανε το 1-0.
Βέβαια για να σιγουρευτεί το σκορ αυτό υπέρ του, ο “φίλος μας” κ. “Καρμανιολης” έδειξε κατ’ αρχας κίτρινη κάρτα και μετα καλωντας τον ο VAR ιστός να δει τη φαση του έβγαλε κόκκινη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εαν η φάση αυτή γινότανε σε βαρος του παναθηναϊκός, θα του εβγαζε έστω κίτρινη; ποσω μάλλον στη συνέχεια κόκκινη.
πάντως το πρωτάθλημα είναι μπούρδες, αν δείτε το τι συνέβη στο Περιστερι. Ξαφνικά το τέρμα βούλιαξε και αυτό το γνώριζαν οι Αεκτζηδες, με συνέπεια να μετρηθεί το ύψος της οριζόντιας δοκού και να αναβληθεί ο αγώνας, για τον οποίο ο κανονισμός προβλεπει υπαίτιο τη γηπεδούχο ομαδα, οποτε;;;Α
ΥΓ. πως βούλιαξε το τερμα; Κρεμαστηκαν κάποιοι μπιλντιμποι άγρια μεσάνυχτα από τη δοκο και βούλιαξε το τέρμα στο αφράτο χωμα; και ποιος το γνωριζε αυτο; Μηπως τους ήρθε θεία φωτιση; Μηπως η διοίκηση του Ατρομητου το βούλιαξε η ίδια και τους είπε ελατε να το μετρησετε; χα ,χα,χα, Η από το χιόνια φοβήθηκε το τερμα και μαζευτηκε; Συτο λέγεται πρωτσθλημα; ούτε στη Ζιμπάμπουε δε συμβαίνουν αυτα

Nikos
Nikos
1 year ago
Reply to  Φριξος

Εγώ πάντως φίλε στη θεςη της Λαμιας θα τα μετρούσα τα τέρματα κι ας ειχε ξεκινήσει το ματς. Βάζω στοιχημα οτι έστω και για ένα εκατοστό δεν θα ήταν σωστα. Και μετά θα έκανα ένσταση, αφού έτσι παίζεται το παιχνίδι. Αν δικαίωναν την ΑΕΚ θα έπρεπε να δικαιώσουν κι εμένα.

Λαμιώτης
Λαμιώτης
1 year ago

Αυτό λέω και εγώ βλέπεις ότι εκεί που χρειάζεται σπρώξιμο το κάρο τα κοράκια το βάζουν το χεράκι τους. Με τρόπο αλλά σφάζουν με το γάντι την ομάδα μας. Συμφωνώ με αυτό που λες με τις φάσεις. Πάντως βλέπεις και εσύ ότι την ομάδα μας την πάνε σφάζοντας φέτος. Τα όργανα άρχισαν από το μάτς στα Γιάννενα φέτος στον πρώτο γύρο που μας ακύρωσαν καθαρό πέναλτι πάνω στον τσιλουλη και γκόλ για ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ που ακόμη μετά από τόσο καιρό βλέπω το βίντεο και ψάχνω να δω που είναι.

Λαμιώτης
Λαμιώτης
1 year ago

Ίσως ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια από άποψη προσπάθειας και μαχητικότητας των παικτών μας. Για την διαιτησία μόνο δύο φάσεις θα πω μαρκάρισμα στον παβλοβετς μέσα στην περιοχή στην κεφαλιά που πήρε κράτημα με τα δύο χέρια από τον παίκτη του Παναθηναϊκού δεν έκανε τον κόπο το βαρ ούτε να τον καλέσει…πάει αυτή η φάση την έπνιξε. Άλλη μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα επίθεση με τον τσιλουλη μαρκάρισμα με τα δύο πόδια από τον παίκτη του Παναθηναϊκού και βγάζει κίτρινη ενώ έφευγε στην αντεπίθεση ο παίκτης μας. Τι να πω…. Μάχη κόντρα σε όλους και σε όλα!!! Στήριξη στην ομάδα μας!!! Τώρα όσο και αν κάποιοι επιθυμούν διάλυση της ομάδος μας όπως λένε θα μείνουν με την όρεξη. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά μιλάω την ομάδα την στήριζα και θα την στηρίζω πάντα!!! Εδώ την στηρίζαμε όταν ήταν στα χωράφια τώρα για άλλους δεν ξέρω… Πάντως ένα θα πω κάθε αγωνιστική οι διαιτητές γίνονται ρόμπα με αυτά που σφυρίζουν σε βάρος μας…. Είμαι υπερήφανος που τουλάχιστον δεν είμαστε παράρτημα κανενός και παλεύουμε με ψηλά το κεφάλι θα το παλέψουμε και όσο αντέξουμε. ΛΑΜΙΑΡΑ μου πάντα κοντά σου παντού και πάντα!!!!!

Νικος
Νικος
1 year ago

Κάνουμε λίγες φάσεις. Αν τις χάνεις κιόλας δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι σε ένα ματς που ξέρεις ότι ο κόρακας θα είναι εναντιον σου. Το θεμα δεν είναι σημερινό ματς. Θα έρθει ο ΟΦΗ, θα το πάρεις το ματς; θα έρθει ο Άρης. Θα παίξεις όπως ο Ιωνικος; κι ας αδικηθεις. Θα πας να πάρεις αποτέλεσμα στο Βόλο που δεν είναι λεωφορος; Η απάντηση σε όλα αυτά είναι όχι. Περισυ, προπερσι, έβριζα, γινόμουν Τούρκος με τους διαιτητές. Φέτος όχι. Γιατί δεν παίζουμε Όχι παρηγοριά στον άρρωστο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Α...
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Α...
1 year ago

Ο ΣΤΑΝΚΟ θα πάρει πρόστιμο για την κόκκινη? Ναι όπως πήρε ο ΜΠΕΧΑΡΑΝΟ & ΓΚΟΡΑΝΟΦ….

ΠΑΣ Λαμία