Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Πως να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Όπως όλοι μας έχουμε παρατηρήσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ξοδεύουμε ένα μεγάλο ποσό του μηνιαίου μας μισθού πληρώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος. Βέβαια η κατανάλωση ενέργειας είναι κάτι φυσιολογικό μιας και όλοι μας χρησιμοποιούμε το ρεύμα καθημερινά είτε για να μαγειρέψουμε, για την θέρμανση του σπιτιού, για να φωτίσουμε το σπίτι και πολλές ακόμα δραστηριότητες. Τι θα λέγατε λοιπόν να εξοικονομούσατε χρήματα από τους λογαριασμούς σας ακολουθώντας μόνο μερικές κινήσεις;

Πάμε να δούμε πως μπορείτε να το πετύχετε αυτό.

  1. Πως θα μειώσουμε τη χρήση του νερού

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο όταν ακούμε τη φράση ‘πρέπει να κλείνουμε το νερό όταν πλένουμε τα δόντια μας’, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση ενέργεια εξοικονομείτε ετησίως κάνοντας μόνο αυτή την απλή κίνηση. Ακόμα και όταν κάνετε μπάνιο πρέπει να έχετε στο νου σας να κλείνετε το νερό όταν δεν σας είναι απαραίτητο.

Μια ακόμα εύκολη κίνηση ώστε να μειώσετε τη χρήση του νερού είναι να το χρησιμοποιήσετε παραπάνω από μια φορά. Παραδείγματος χάρη αν έχετε γεμίσει τα ποτήρι σας με νερό για να φάτε το μεσημεριανό σας και μέχρι το τέλος του γεύματος δεν το έχετε πιεί μην το ρίξετε στο νεροχύτη. Μπορείτε αντίθετα να το χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε κάποιο φυτό σας ή κάποια μικρή γλάστρα στη κουζίνα σας. Έτσι εξοικονομείτε χρήματα και από το πότισμα των φυτών σας.

  1. Πως θα εξοικονομήσουμε γεωθερμική ενέργεια

Επίσης είναι σημαντικό να δούμε πως μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια από τη χρήση της γεωθερμίας δηλαδή την ενέργεια που χρησιμοποιούμε για την θέρμανση των χώρων μας, την ψύξη και τον κλιματισμό.

Ένας πολύ καλός τρόπος να εξοικονομήσετε ενέργεια και φυσικά να μειώσετε τους λογαριασμούς σας είναι να εκμεταλλευτείτε και να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συγκεκριμένα μια πρόταση είναι να εγκαταστήσετε στο σπίτι σας ένα ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα, εμπιστευόμενη την έμπειρη εταιρεία Nikolaos Psarras Geothermal Engineering.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα τα τελευταία χρόνια έχει λάβει αρκετή αναγνώριση και χρησιμοποιείται σε πολλές κατοικίες και επιχειρήσεις καθώς τροφοδοτεί και παρέχει ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα είναι πλήρως αποδοτικό, συμβάλλει στο να βοηθήσουμε το περιβάλλον και η διάρκεια ζωής του είναι πολύ ικανοποιητική.

Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος μπορεί να απαιτεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και να επενδύετε ένα χρονικό διάστημα για αυτό αλλά το αποτέλεσμα που αποφέρει αξίζει πραγματικά τον κόπο και τη προσπάθεια. Τα χρήματα που θα χρησιμοποιήσετε για την απόκτηση του φωτοβολταϊκού συστήματος δεν συγκρίνονται με αυτό το οποίο θα εξοικονομήσετε χρησιμοποιώντας το. Πρόκειται λοιπόν για μια πολλά υποσχόμενη επένδυση που δεν θα σας απογοητεύσει.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ