Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Ναι, δεν είναι όνειρο!

Γράφει ο Δημήτρης Αμούντζιας

Η πρώτη αγωνιστική μέρα της “SUPER LEAGUE” του Nέου ΄Ετους 2024, έμελλε να αποτελέσει ορόσημο στη διαχρονική πορεία του ΠΑΣ «ΛΑΜΙΑ» 1964. ΄Εμελε να μεταβάλει σε Μεθυσμένη Πολιτεία την πόλη μας από την περασμένη Τετάρτη το βράδυ και μετά τον αγώνα της ομάδας μας με τους πολυπρωταθλητές «ερυθρόλευκους» του Πειραιά κατά τον οποίο αγώνα ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ.

Όλη, σχεδόν, η φίλαθλη Ελλάδα χειροκρότησε νοερά τη νίκη του «μικρού» επί του «μεγάλου»! Βέβαια, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης ο γίγαντας ήταν η γηπεδούχος και η φιλοξενούμενη ο μικρός. Για έναν ακόμη αγώνα οι παίκτες μας υπερέβαλαν εαυτούς και κατόρθωσαν να επιβληθούν επί ενός αντιπάλου ο οποίος διεκδικεί ακόμη και το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Και οι «γίγαντες» ποδοσφαιριστές μας όχι μόνο νίκησαν, όχι μόνο έκαναν όλη τη φίλαθλη χώρα μας να παραμιλάει, αλλά παρέσυραν στην ευτυχία και τους φιλάθλους της πόλης μας, κάνοντάς τους να αισθανθούν το «νέκταρ» της απόλυτης επιτυχίας, της απόλυτης ευχαρίστησης. Η ομάδας μας όρθωσε το ανάστημά της μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αδιαφορώντας για τον αντίπαλό της και το «όνομά» του, υπήρξε ανώτερη από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού κι αν ο διεθνής «ερυθρόλευκος» τερματοφύλακας Πασχαλάκης δεν «έπιανε τα άπιστα», τότε θα μιλούσαμε για σκορ αρκετά μεγαλύτερο.

Ο ΠΑΣ «Λαμία» κατέβηκε να αγωνισθεί τηρώντας κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή του, ο οποίος με τη σειρά του απέδειξε ότι είχε μελετήσει άριστα τον αντίπαλό του. Μάλιστα, για πρώτη φορά διέκρινα έναν ωραίο και σαφώς σύγχρονο τρόπο με τον οποίο ο κ. Λεωνίδας Βόκολος «εξαφάνισε» τα ατού του αντίπαλου κι έβαλε τις βάσεις για τον θρίαμβο! Το σύστημα του εναλλάξ μαρκαρίσματος του Φορτούνη από τους Τζανδάρη και Νούνιες, είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανίσουν εντελώς τον διεθνή παίκτη των «ερυθρολεύκων», να τον κουράσουν, να τον εκνευρίσουν και να τον μεταβάλουν ως έναν από τους χειρότερους ποδοσφαιριστές της συνάντησης. Ακόμη, ο κ. Βόκολος όταν εκδήλωνε επιθέσεις ο φιλοξενούμενος, φάνηκε ότι είχε δώσει εντολή τόσο στον Τσιλούλη όσο και στον Ρούμπεν Μαρτίνεζ, να κλείνουν προς το εσωτερικό, οπότε έτσι δημιουργούνταν μια δεύτερη ζώνη άμυνας μπροστά από τους κεντρικούς μας αμυντικούς. Είναι γεγονός ότι αν εξαιρέσουμε την ευκαιρία που είχαν οι Πειραιώτες με τον Μασούρα, καμιά άλλη φορά δεν φάνηκαν επικίνδυνοι για τον πανύψηλο τερματοφύλακά μας Κοσέλεφ, ο οποίος όποτε χρειάσθηκε επενέβαινε αποτελεσματικά δίνοντας ανάσες στους συμπαίκτες του. Πριν όμως προχωρήσουμε στα ενδότερα της ομάδας μας, καλό θα ήταν να δούμε για λίγο τον άλλοτε κραταιό «Ολυμπιακό». Και λέω τον «άλλοτε» γιατί ο σημερινός «μεγάλος» του Πειραιά δεν έχει καμιά σχέση με τις ομάδες του παρελθόντος.

Γιατί τότε οι Πειραιώτες είχαν παικταράδες, παγκόσμιας εμβέλειας. Ποτέ μα ποτέ δεν θα καταδέχονταν ένας Τζιοβάνι, ένας Καρεμπέ, ένας Κοβάσεβιτς, ένας Ζάχοβιτς ή ένας Ριβάλντο να διαμαρτύρονται για το ματς του Βόλου, επειδή δεν μπόρεσε να νικήσει τους δικούς του εφήβους Καλογερόπουλο και Κίτσο ή τον τρίτο γκολκήπερ Κόστιτς επειδή ο πρώτος κι ο δεύτερος είναι τραυματίες; Ούτε θα αναγκάζονταν ο κ. Διαμαντόπουλος τα «σκουπιδάκια» να τα χρωματίσει «ερυθρόλευκα» στον προχθεσινό αγώνα. Προσωπικά εκείνος που μου άρεσε στο Α΄ μέρος ήταν ο Ποτένσε. Ταχύτατος, ντριπλαδόρος, καλός πασέρ, αποτελούσε τον μοναδικό κίνδυνο για την εστία μας. ΄Ομως μου φάνηκε ότι υστερεί κάπως στην τελική. Πάντως απέδειξε ότι είναι παικταράς, σαφώς ανώτερος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Για τον Πασχαλάκη τι να πούμε; Γνωστός, πολύ καλός τερματοφύλακας, που αν δεν έκανε τρομερές αποκρούσεις τώρα θα μιλούσαμε για συντριβή του «Ολυμπιακού». ΄Αλλωστε το ότι αποτελεί τον δεύτερο τερματοφύλακα της Εθνικής μας, νομίζω ότι τα λέει όλα!

Να έρθουμε όμως στην ομάδα μας, για την οποία ό,τι και να πούμε θα είναι μάλλον ελάχιστο!

KOSELEV: Δε χρειάσθηκε να κάνει τη μεγάλη απόκρουση. ΄Οταν όμως χρειάσθηκε να επέμβει, θα το κάνει με σιγουριά. Ο τερματοφύλακάς μας βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα και δεν έχει καμιά σχέση με εκείνον που βλέπαμε στα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος! Τώρα πραγματικά διαπρέπει!!!

SIMON: Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, αφού δεν γνώριζε το παιχνίδι του ταχύτατου και ντριμπλέρ Ποντένσε. Στο Β΄ μέρος τον έπαιξε πολύ καλά αναγκάζοντας τον αντίπαλο προπονητή να τον αλλάξει.

ΑMARAL: Η έκπληξη στη σύνθεση της «Λαμίας». Όλοι περιμέναμε ότι τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα θα την κάλυπτε ο SIDCLEY. ΄Όμως ο νεομεταγραφέντας παίκτης μας, αγωνιζόμενος στην κανονική του θέση, θα πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση, μην αφήνοντας να δημιουργηθούν κίνδυνοι προς την εστία του, από την πλευρά που κάλυπτε. ΄Ηταν θαυμάσιος!

ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κορυφαίος των κορυφαίων! Ο καλύτερος παίκτης της συνάντησης! Υπήρξε ένας αλάνθαστος κεντρικός αμυντικός που κυριολεκτικά διέπρεψε τόσο στο ψηλό όσο και στο στρωτό παιχνίδι. Οι αντίπαλοί του μπροστά του φαίνονταν «νάνοι» αφού ο πανύψηλος αρχηγός μας έπαιζε λες και δεν υπήρχαν αντίπαλοι. Πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τα χρώματα του ΠΑΣ «ΛΑΜΙΑ» και προσωπικά μου θύμισε την εκπληκτική εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει με τη φανέλα της ΑΕΚ μέσα στο Σαν-Σίρο!!!

ΚΟΡΝΕΖΟΣ: Πανάξιος «παρτεναίρ» του αρχηγού του. Η απόδοσή του υπήρξε καταπληκτική, αφού διέπρεψε και στο ψηλό και στο χαμηλό παιχνίδι. Πραγματοποίησε κι αυτός την καλύτερή του εμφάνιση με τα χρώματα της ομάδας του, αποδεικνύοντας ότι στο εξής θα διαβεί το μονοπάτι της συνεχούς διάκρισης. Το προχθεσινό κεντρικό μας δίδυμο πραγματικά θα το ζήλευαν πολλές μεγάλες ομάδες!

ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ: ΄Οταν επανήλθε στην ομάδα μας μετά τον τραυματισμό του, περίμενε να είναι σαφώς κατώτερος από πρώτα. ΄Όμως ο αμυντικός μας χαφ επανήλθε όχι μόνο ορεξάτος, αλλά και πεινασμένος για ποδόσφαιρο. Σε κάθε παιχνίδι του ανήκει στους διακριθέντες αλλά προχθές υπήρξε ένας τέλειος αμυντικός μέσος, εξουδετερώνοντας τον Φορτούνη, κάνοντας αμέτρητα τάκλιν αποσπώντας την μπάλα και διανύοντας πολλά χιλιόμετρα σαν άλλος «μαραθωνοδρόμος»! Από τους κορυφαίους!!!

ΝUNEZ: Άλλος ένας «Τιτάνας» στα γρανάζια της ομάδας μας. Μεγάλος μπαλαδόρος, σπουδαίο πνευμόνι, αγωνίστηκε τέλεια, ενώ η συνεργασία του με τον Τζανδάρη υπήρξε υποδειγματική ιδιαίτερα στην εξουδετέρωση του Φορτούνη. Συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση της ομάδας μας!

SLIVKA: Φέτος είναι η χρονιά του! Σε κάθε παιχνίδι είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες μας, δείχνοντας σε κάθε κατεύθυνση την αξία του και πώς θα πρέπει να αγωνίζονται οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Τρομερή σωματοδομή, καλή ταχύτητα, «άπαιχτος» στο εναέριο παιχνίδι, πολύ καλός γκολτζής. Αποτελεί ένα απίθανο «εργαλείο» για την ομάδα μας και τον προπονητή του. Θεωρώ ότι για τη μέχρι τώρα απόδοσή του, του αξίζει ένα τεράστιο «ΕΥΓΕ»!!!

MARTINEZ: Σπουδαίος παίκτης! Εκπληκτική η προχθεσινή του απόδοση. Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της συνάντησης, πραγματοποίησε ανυπολόγιστες φορές το πάνω – κάτω από την πλευρά του, αψηφώντας για τα «ονόματα» των αντιπάλων του. Πραγματοποίησε μια περίφημη εμφάνιση και δικαιολογημένα έχει πάρει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα της ομάδας μας.

ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ: Πολύ σπουδαίο «εργαλείο». Σε κάθε αγώνα διανύει αμέτρητα χιλιόμετρα, ενώ δίνει σπουδαίες μάχες όταν βρίσκεται πίσω σε επίθεση της αντίπαλης ομάδας. Με αντίπαλο τον «Ολυμπιακό» ο «σπουδαίος μαχητής» της ομάδας μας, έβαλε τη δική του προσωπικότητα και τη δική του υπογραφή στην αριστερή πλευρά που κάλυπτε, δείχνοντας την ποδοσφαιρική του παλικαριά. Οι μάχες που κέρδισε ήταν πολύ σπουδαίες, ενώ και οι αντίπαλες επιθέσεις που «έκοψε», επίσης πολλές. Κατά τη γνώμη μου, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, η οποία τον κατατάσει στους ιδιαίτερα διακριθέντες.

ACUNA: Ο σέντερ-φορ της ομάδας μας για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε πώς πρέπει να αγωνίζεται ο σύγχρονος κυνηγός κρούσης. ΄Ετρεξε πάρα πολύ και προς όλες τις κατευθύνσεις του επιθετικού του τομέα, έφαγε «κλοτσιές» αρκετές από τα αντίπαλα σέντερ-μπακ χωρίς να «κολόσει», φάνηκε άτυχος αφού η τύχη σε δυο φάσεις του γύρισε την πλάτη γιατί θα είχε πετύχει ισάριθμα τέρματα. Κι ο φιλότιμος αυτός επιθετικός μας, πραγματοποίησε μια ακόμη εξαίρετη εμφάνιση και μάλιστα απέναντι σε πολύ σκληρούς κεντρικούς αμυντικούς.

Οι παίκτες μας που μπήκαν σαν αλλαγή στο παιχνίδι, αγωνίσθηκαν με ιδιαίτερο πείσμα ο καθένας και συνέβαλαν κι αυτοί στην κατάκτηση της νίκης.

ΒΟΚΟΛΟΣ: Δεν μπορώ να κρίνω έναν τεχνικό ηγέτη που πέρυσι συνέβαλε αποφασιστικά στη διάσωση της ομάδας μας και φέτος έχει κάνει αυτή την πορεία με είκοσι (20) βαθμούς μέχρι τώρα. Ο προπονητής μας θεωρώ ότι μας έχει παρουσιάσει μια ωραία ομάδα, εκτός από δυο αγώνες, και μελλοντικά θα πρέπει να απολαύσουμε ακόμη καλύτερες επιτυχίες.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest



0 Comments


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ