Με το δεξί ξεκίνησε στο φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Λαμία! Η ομάδα μας κόντρα σε όλους και όλα έβγαλε μέταλλο και επικράτησε με σκορ 1-0 των Αγράφων στο «Αθανάσιος Διάκος».
Απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε στην πόλη μας για να… καταστρέψει, παρά για να παίξει ποδόσφαιρο, οι «κυανόλευκοι» είχε να αντιμετωπίσει και την προκλητική «χαλαρότητα» του διαιτητή κ. Κοντίνου, που επέτρεπε το αντιαθλητικό παιχνίδι. Ακόμα κι έτσι, στο 88ο λεπτό ο Δημήτρης Αρβανίτης έστειλε εν τελεί τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στη Λαμία το πρώτο της φετινό τρίποντο.
Ανοχή στο αντιαθλητικό παιχνίδι
Το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά ήταν μοιρασμένο, με τη Λαμία να έχει ελαφρά υπεροχή και τα Άγραφα να πηγαίνουν περισσότερο στη λογική να χαλάσουν το παιχνίδι της και να την κρατήσουν σε χαμηλό τέμπο. Η ομάδα μας ήταν εκείνη που είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν στο 9′ και μετά από ωραίο γέμισμα στην περιοχή, ο Ηλίας Ματθαίου έκανε ένα μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι «κυανόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν.
Αντ’ αυτού λίγο έλειψε οι Ευρυτάνες να ανοίξουν το σκορ στο 25′. Ο Ραφαήλ Μαργαρίτης έχασε τη μπάλα στο κέντρο με φάουλ που δεν καταλογίστηκε. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα δύο με δύο. Ο Γιαννιτσαρόπουλος μοίρασε στον Αναστασόπουλο και αυτός προσπάθησε να πλασάρει Καψαλιάρη που έβγαινε από το τέρμα του. Όμως ο Σεντής πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έβγαλε κόρνερ πριν καταλήξει στα δίχτυα. Είναι γεγονός πάντως, πως ο διαιτητής κ. Κοντίνος από την Καρδίτσα έδειχνε μεγάλη ανοχή στο σχεδόν αντιαθλητικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων.
Ανώτερη παρά τον εκνευρισμό
Στο μισάωρο ο ΠΑΣ Λαμία προσπαθούσε να χτίσει, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους, αφού τα Άγραφα στο ανασταλτικό κομμάτι αμύνονταν υποδειγματικά. Έστω κι αν έπαιζαν σκληρά και προσπαθούσαν να προκαλέσουν εκνευρισμό στην ομάδα μας. Στο 32′ ο Θωμάς Αρσενίδη έκανε καταπληκτική σέντρα δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Λουκάκη, όμως έφυγε πολύ πλάγια και ο Δημήτρης Αρσενίδης δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Δημήτρης Αρσενίδης και πάλι έκανε ένα σουτ – κεραυνό, αλλά ο Λουκάκης έκανε μεγάλη απόκρουση στη γωνία του και έδιωξε δύσκολα με τα δύο χέρια.
Σε κάθε περίπτωση, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στη λογική να «καταστρέψουν» το παιχνίδι της Λαμίας. Πράγμα που προκαλούσε ένταση τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και στην κερκίδα. Πάντως, το κατάφεραν, αφού κράτησαν το μηδέν στην ανάπαυλα.
Συνεχόμενα φάουλ και ατιμωρησία
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το ίδιο σκηνικό. Η Λαμία προσπαθούσε να απειλήσει και τα Άγραφα από την πλευρά τους να… εκνευρίσουν τους παίκτες της με συνεχόμενα φάουλ. Μάλιστα, με τη συμπλήρωσε μίας ώρας στο παιχνίδι, ο Τζουλιάρη «κατέβασε» τον Ηλία Ματθαίου μέσα στην περιοχή. Μία φάση που οι «κυανόλευκοι» φώναξαν για πέναλτι. Ωστόσο, ο κ. Κοντίνος δεν το καταλόγισε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στην κερκίδα. Έγινε μέχρι και σύσταση από το διαιτητή με την απειλή να διακοπεί ο αγώνας λόγω της χρήσης λέιζερ από τους οπαδούς της ομάδας μας.
Οι παίκτες του Γιώργου Ζαχαρόπουλου ήταν ανώτεροι, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν, όμως τα Άγραφα δεν τους το επέτρεπαν με μαζική άμυνα και σκληρό παιχνίδι. Έτσι, πέραν από κάποια σουτ, ο ΠΑΣ Λαμία δεν είχε κάποια φάση άξια αναφοράς. Σε όλο αυτό να σημειωθεί πως και ο ρέφερι της αναμέτρησης επί της ουσίας είχε… χάσει το ματς στο δεύτερο μισό του αγώνα στο κομμάτι του πειθαρχικού ελέγχου. Κυρίως για το γεγονός πως δεν τιμωρούσε τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των Ευρυτάνων.
Από μηχανής… Αρβανίτης!
Στα μισά της επανάληψης η Λαμία είχε ανεβάσει πολύ τις γραμμές της και πίεζε μαζικά για να βρει το γκο. Στο 77′ μετά από πολύ ωραία μπαλιά, ο Αλτάνης μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο Λουκάκης μπλόκαρε την προσπάθεια του. Ένα λεπτό αργότερα ο Ζαλοκώστας με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, όμως ο πορτιέρη των φιλοξενούμενων μπλόκαρε προ του Αρβανίτη. Στο 80ο λεπτό υπήρξε εκ νέου ένταση, αφού ο κ. Κοντίνος δεν τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα -ως όφειλε- τον Τζουλιάρη για φάουλ από πίσω.
Σε κάθε περίπτωση, τα Άγραφα με… νύχια και με δόντια κρατούσαν τον 0-0. Στο 88′ όμως η Λαμία επιτέλους βρήκε το γκολ. Ο Δημήτρης Αρβανίτης έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, δεν έπεσε στα μαρκαρίσματα που του έγιναν, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ μέσα σε έξαλλα πανηγύρια. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στην ομάδα μας που στον εναπομείναντα χρόνο έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο. Μάλιστα, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 92′ ο Ράμμος ανατράπηκε στο όριο της περιοχής, με τον Θεοδώρου να βλέπει κόκκινη κάρτα και να αποβάλλεται.
Η ένταση βέβαια δεν είχε τελειώσει εκεί, αφού ο μη καταλογισμός φάουλ στον Πλεξίδα εν συνεχεία προκάλεσε και πάλι μεγάλη ένταση. Ακόμα κι έτσι όμως, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.