Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Στην αιωνιότητα ο Ντίνος Δάμπασης

Ο άλλοτε άσσος του Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» και του φθιωτικού ποδοσφαίρου Κώστας Δάμπασης δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλεύονταν θα αφήσει την τελευταία του πνοή, μετά από ασθένεια που τα δύο περίπου τελευταία χρόνια θα τον ταλαιπωρήσει μάλλον αρκετά.

Η περιπέτεια υγείας του παλαίμαχου επιθετικού άσσου του ποδοσφαίρου μας αρχίζει το 2017 όταν παρουσιάζει συμπτώματα ασθένειάς του, αλλά ο ίδιος δεν ενημερώνει κανέναν από την οικογένειά του. Με το πέρασμα του χρόνου όμως η επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Λαμίας αναγκάζει τον ιατρό να του μιλήσει ότι πλέον έχει προσβληθεί από την ανίατη νόσο. Παρά το γεγονός ότι χειρουργείται και η εγχείρηση πετυχαίνει, ο θεράποντας ιατρός δεν είναι αισιόδοξος για τη μελλοντική του κατάσταση. Στο μεταξύ όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα, ταλαιπωρείται κι από αρκετές άλλες ασθένειες οι οποίες εξασθενίζουν σε μεγάλο βαθμό τον οργανισμό του ο οποίος δεν μπορεί να αντιδράσει όπως πρώτα. Μία από τις ασθένειες αυτές τον οδηγεί ξανά στις μέρες μας στο Νοσοκομείο Λάρισας, όπου σήμερα το πρωί παθαίνει ανακοπή καρδιάς αφήνοντας την τελευταία του πνοή. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τεράστια λύπη στην τοπική μας κοινωνία και γενικότερα σε όλους τους ασχολούμενος με το άθλημα του ποδοσφαίρου σε όλο τον Νομό Φθιώτιδας.

Ο μεταστάς γεννήθηκε στο Λιανοκλάδι του Δήμου Λαμιέων στις 29-8-1956. Από μικρός θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με τον «Βασιλιά των Σπορ». Συγκεκριμένα θα πρωτοαγωνισθεί στην ιστορική ομάδα της γενέτειράς του «ΑΓΡΟΤΗ». Με την πάροδο του χρόνου θα φανερώσει πολύ καλά στοιχεία και σύντομα θα γίνει πασίγνωστος στο φθιωτικό χώρο. Τη μεγάλη του εμφάνιση με την οποία η φήμη του θα περάσει τα φθιωτικά σύνορα, θα την κάνει το 1981 σε αγώνα μπαράζ εναντίον της Α.Ε. «ΜΑΛΕΣΙΝΑ» το οποίο θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ «ΛΑΜΙΑΣ» ενώπιον 6.000 περίπου θεατών. ΄Ετσι, το καλοκαίρι του 1981 θα τον αποκτήσει ο Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» που παίρνει μέρος στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Το επόμενο καλοκαίρι θα μεταπηδήσει στον Α.Σ. «ΠΑΛΛΑΜΙΑΚΗ». Κάνοντας τον αθλητικό κύκλο στους «κίτρινους» της πόλης μας επιστρέφει στον «ΑΓΡΟΤΗ» ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ προκειμένου να τον βοηθήσει. Στο μεταξύ πριν τελειώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα θα ενταχθεί για να βοηθήσει κι άλλες ομάδες της περιοχής του, όπως το συγκρότημα της γειτονικής «ΛΑΔΙΚΟΥΣ».

Ο αποθανόντας υπήρξε ένα διακεκριμένο άτομο του κοινωνικού συνόλου, έχοντας τις
θετικότατες εκτιμήσεις και μαρτυρίες χαρακτήρα από τους συμπολίτες του. Μάλιστα, για πολλά χρόνια υπήρξε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης CAFE-DINO, την οποία λειτούργησε και διατήρησε σε πολύ υψηλό κοινωνικό επίπεδο!

Η απουσία του Ντίνου θα γίνει αισθητή σε όλη την κοινωνία του Λιανοκλαδίου. Και τούτο γιατί υπήρξε μια προσωπικότητα με σπουδαία ακτινοβολία κι ένας συνάνθρωπός μας ο οποίος πρόσφερε πολλά, πάρα πολλά στο πολιτιστικό «γίγνεσθαι» του ιστορικού του τόπου. Το τελευταίο του ταξίδι θα αφήσει πίσω τη σύζυγό του Βίκυ και τον γιο του Σπύρο.

Η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα λάβει χώρα αύριο στις 11.00 πρωινή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Λιανοκλάδι. Ας είναι ευλογημένο το χώμα της γενέτειράς του όπου πρόκειται να τον σκεπάσει!α

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ