Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Καλή προσπάθεια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα…

Αν και προηγήθηκε, ο ΠΑΣ Λαμία δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Λεωφόρο. Ηττήθηκε με σκορ 3-1 από τον Παναθηναϊκό το απόγευμα της Κυριακής.

Στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου των πλέι-οφ ο Σλίβκα έβαλε από νωρίς μπροστά στο σκορ την ομάδα μας. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι την πίεσαν πάρα πολύ και βρήκαν τρία γκολ εν συνεχεία, σε ένα ματς που οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου είχαν καλή εικόνα.

Σε κάθε περίπτωση, ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο των πλέι-οφ χωρίς βαθμών και πλέον περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα τον Παναθηναϊκό στο «Αθανάσιος Διάκος».

Δεν πρόλαβε να το χαρεί

Ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά από νωρίς με σκοπό να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Είχε μια καλή στιγμή στο 13′, όταν σε κόντρα επίθεση από αριστερά, ο Σπόραρ γύρισε στον Ιωαννίδη που από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε στόχο. Αντιθέτως, στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς η Λαμία άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 14′ από λάθος γύρισμα του Κώτσιρα, ο Σλίβκα έκλεψε τη μπάλα. Έκανε κούρσα, βρήκε ανοιχτή γωνία και με συρτό σουτ έξω από την περιοχή σκόραρε για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι ήταν υποχρεωμένοι να τρέξουν για να βρουν άμεσα την ισοφάριση. Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό είχαν νέα καλή στιγμή. Ο Χουάνκαρ σέντραρε από αριστερά, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε και κατέληξε κόρνερ. Εν τελεί όμως, η γρήγορη ισοφάριση ήρθε. Στο 19ο λεπτό ο Αράο γύρισε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Τσέριν. Αυτός έκανε ένα δυνατό σουτ από διαγώνια και αριστερά της μικρής περιοχής, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Άντεξε στην πίεση

Μετά το γκολ, είναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 30′ ο Μπακασέτας από αριστερά πάτησε περιοχή και έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ. Όμως ο Κοσέλεφ με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του ο Τσέριν βρήκε χώρο να σουτάρει έξω από την περιοχή. Αλλά η προσπάθεια του έφυγε λίγο έξω. Στο 33′ ο Μπερνάρ βρήκε με ωραία κάθετη τον Σπόραρ. Η προσπάθεια του τελευταίου όμως μέσα από την περιοχή -υπό πίεση- δεν ήταν καλή και έφυγε άουτ. Σε ανάλογη φάση στο αμέσως επόμενο λεπτό και γύρισμα από δεξιά, ο Μπακασέτας είδε τον Κορνέζο να του βάζει στοπ, ενώ το ψαλιδάκι του Σπόραρ στην εξέλιξη της φάση κατέληξε στην αγκαλιά του Κοσέλεφ.

Λύγισε με απευθείας φάουλ

Ο ΠΑΣ Λαμία απείλησε και πάλι στο 36′. Σε οργανωμένη επίθεση της ομάδας μας, ο Νούνιες ζύγισε το πόδι του έξω από την περιοχή και έπιασε ένα δυνατό σουτ. Αυτό όμως έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα και μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη που μάζεψε πάνω του την άμυνα, ο Μπερνάρ βγήκε… φάτσα με το τέρμα. Όμως προ του Κοσέλεφ πλάσαρε ψηλά άουτ, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 2-1. Ένα μακρινό σουτ του Αμαράλ στο 40′ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ντραγκόφσκι. Στο 42ο λεπτό, ο Σπόραρ από θέση πλάγια δεξιά ξέφυγε από τον Κοσέλεφ, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει σωστό γύρισμα και προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα έξω. Μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα από τον άξονα στο 45′ έφυγε αρκετά άουτ και το 1-1 παρέμεινε στην ανάπαυλα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιεστικός στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 52′ έχασε σπουδαία ευκαιρία να βρει το δεύτερο γκολ του. Όμως το ευθύβολο σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ είχε κατεύθυνση προς την εστία. Τέσσερα λεπτά αργότερα και σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Αράο έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρια, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 58′ και σε φάση διαρκείας, η μπάλα στρώθηκε στον Τσέριν. Το δυνατό του σουτ από το όριο της περιοχής όμως πέρασε πάνω από την εστία. Εν τέλει, οι «πράσινοι» βρήκαν το γκολ με τη συμπλήρωση μίας ώρας. Στο 60′ και σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ από τον άξονα, η μπάλα κατέληξε στο παραθυράκι του Κοσέλεφ που παρότι εκτινάχθηκε στην πορεία της δεν κατάφερε να την βγάλει.

Το τελείωσε ο Μπερνάρ

Μετά το 2-1 ο Παναθηναϊκός δεν είχε λόγο να μείνει ψηλά. Έδωσε μέτρα στη Λαμία με σκοπό αυτή να ανοιχτεί και να δημιουργηθούν χώροι. Πράγματι οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολος ανέβηκαν και με κυκλοφορία της μπάλας προσπάθησαν να βρουν κενά για να σουτάρουν. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ωστόσο έπεσε αισθητά. Στο 74′ και από γύρισμα του Μπακασέτα από δεξιά, ο Ιωαννίδης την άφησε, αλλά ο Μπερνάρ στο δεύτερο δοκάρι δεν έπιασε γεμάτο σουτ και ο Κοσέλεφ μάζεψε εύκολα. Εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο.

Όσο πλησιάζαμε στο φινάλε, οι «πράσινοι» ανέβασαν και πάλι το ρυθμό τους και προσπάθησαν να βρουν και τρίτο γκολ για να διώξουν όποιο άγχος υπήρχε. Και το βρήκαν στο 87ο λεπτό, όταν ο Ιωαννίδης βρήκε τον Μπερνάρ στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας. Αυτός βρέθηκε προ του Κοσέλεφ και τον νίκησε, διαμορφώνοντας το 3-1. Σκορ που ήταν και το τελικό, καθώς στο χρόνο που απέμεινε δεν άλλαξε τίποτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ, Αράο, Tσέριν (89′ Ζέκα), Μπακασέτας (89′ Τζούρισιτς), Μπερνάρ (92′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (89′ Γερεμέγιεφ), Σπόραρ (71′ Παλάσιος)

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (55′ Σίντκλεϊ), Σιμόν (71′ Τσούκαλος), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Νούνιες (71΄Στάνκο), Τζανδάρης, Σλίβκα, Λέικ (56′ Τόσιτς), Τσιλούλης (56′ Βασιλαντωνόπουλος), Μάλτσι

ΓΗΠΕΔΟ: «Απόστολος Νικολαΐδης».

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία