Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Τα χάλασε στο φινάλε…

Με καλή εμφάνιση, αλλά ήττα ολοκλήρωσε ο ΠΑΣ Λαμία τις φετινές του εντός έδρας υποχρεώσεις για τη Super League.

Στο τελευταίο της παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος» για φέτος, η ομάδα μας προηγήθηκε δύο γκολ, ηττήθηκε όμως από τον Άρη με σκορ 4-2 στο περιθώριο της 9ης αγωνιστικής των πλέι-οφ.

Ουσιαστικά το γεγονός πως επρόκειτο για το τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν, ήταν και το μοναδικό κίνητρο για τους παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου. Όμως αυτοί, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος είχαν εξαιρετική εικόνα και βρήκαν δύο γκολ. Στην επανάληψη οι «κίτρινοι» πέτυχαν άμεσα τη μείωση του σκορ και βρήκαν δύο ακόμα τέρματα μέσα σε ένα δίλεπτο στο 76′ και το 77′. Στο φινάλε διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι «κυανόλευκοι» αποχαιρέτησαν το κοινό τους παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο, σε μια χρονιά πέρα για πέρα επιτυχημένη σε όλα τα επίπεδα για το σύλλογο. Η αυλαία για φέτος δε, θα πέσει την Κυριακή με την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ.

Κυριάρχησε στο γήπεδο

Οι δύο ομάδες είχαν αρκετή ενέργεια στα πρώτα λεπτά, όμως αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου. Η Λαμία ήταν εκείνη που ήταν πιο δραστήρια και στο 11′ είχε την πρώτη της καλή στιγμή, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει σταθερά το μακρινό δυνατό σουτ του Τζανετόπουλου. Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα μας είχε και δεύτερη καλή στιγμή. Όμως το σουτ του Μάλτσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 15′ οι «κυανόλευκοι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με τον Τσιλούλη να πλαγιοκοπεί από τα δεξιά στο τρανζίσιον, να κάνει το σουτ στην απέναντι γωνία και μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Στο 20′ οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου είχαν και νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Σλίβκα έβγαλε μαγική κάθετη μπαλιά στον Τσιλούλη που βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, εκείνος όμως μπερδεύτηκε στον βηματισμό του και ο Φεράρι από πίσω παραχώρησε το κόρνερ. Χαρακτηριστικό του ματς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν πως στο 28′ είχε την πρώτη τελική του ο Άρη, αλλά το σουτ του Φεράρι έξω από την περιοχή, ήταν πολύ άστοχο.

Αποδόθηκε δικαιοσύνη

Στο αμέσως επόμενο λεπτό και σε κόντρα επίθεση, ο Μορόν από αριστερά έστρωσε στον Νταρίντα που ερχόταν ως… τρέιλερ, με το πλασέ του Τσέχου ωστόσο να φεύγει ψηλά άουτ. Η απάντηση για τη Λαμία ήρθε στο 32ο λεπτό με τρομερό βολέ του Μαρτίνες μετά από απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας. Η μπάλα όμως έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Εν τέλει η υπεροχή του ΠΑΣ Λαμία μετατράπηκε σε γκολ στο 35′. Σκόρερ ο Τζανετόπουλος από κοντά με προβολή έπειτα από την κεφαλιά – πάσα του Σλίβκα, ο οποίος και έγινε αποδέκτης της μπάλας από την ασταθής απόκρουση των φιλοξενούμενων. Το 1-0 κάπως «αφύπνισε» τους «κίτρινους» που προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά. Όμως η πίεση τους έφερε το 2-0. Στο 43′ ο Τσιλούλης έφυγε πίσω από την πλάτη της άμυνας στο ανοικτό γήπεδο, δίνοντας πάσα στον ολομόναχο Μάλτσι που πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Το γκολ ελέχθηκε στο VAR και έστειλε τους «κυανόλευκους» με σοβαρό προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Απίθανο γκολ ο Μορόν

Ο Άρης παρουσιάστηκε με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην επανάληψη. Μόλις στο 47′ ξανά μπήκε στο παιχνίδι με τρομερό γκολ του Μορόν. Ο Ισπανός έπιασε ένα απίθανο «κεραυνό» έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα απέναντι «παραθυράκι» του Χατζηεμμανουήλ και μείωσε σε 2-1. Γκολ που χειροκροτήθηκε και από τους οπαδούς της Λαμίας.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν σαφώς ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Φατόρε ένα λεπτό αργότερα να βγαίνει σε πλεονεκτική θέση αλλά να κάνει αδύναμο πλασέ. Η Λαμία απάντησε με επικίνδυνο γύρισμα του Τσιλούλη από δεξιά στο 51′, αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε, για να χάσει ο Άρης σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 54′. Ο Μορόν έβαλε την προβολή σε γύρισμα στην περιοχή, αλλά η προσπάθεια του «σταμάτησε» στο οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο μετά και από αυτή τη φάση, οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου ισορρόπησαν το ματς. Βοήθησαν και οι αλλαγές που έγιναν για να… σβήσει ο ρυθμός. Στο 71′ είχαμε την επόμενη καλή στιγμή, όταν η ομάδα μας κυκλοφόρησε τη μπάλα, ο Λέικ έστρωσε στον Σίντκλεϊ, το πλασέ του τελευταίου όμως πέρασε άουτ.

Το τούμπαρε σε ένα δίλεπτο

Παρότι στο σημείο εκείνο τίποτα δεν συνηγορούσε στο γεγονός πως ο Άρης θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση, ένα δίλεπτο ήταν αρκετό για να τα καταφέρει. Αρχικά στο 76′ και από ενέργεια του Φετφατζίδη, ο Φατόρε έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μορόν με προβολή έστειλε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Οι παίκτες της Λαμίας δεν πρόλαβαν να βρουν τα πατήματα τους και ένα λεπτό αργότερα οι Θεσσαλονικείς έφεραν τούμπα το παιχνίδι. Μετά από αναμπουμπούλα και δύσκολο διώξιμο του Χατζηεμμανουήλ, ο Μοντόγια κάνει ένα σκαστό σουτ, ο Φατόρε μπήκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά έκανε το 3-2.

Παρότι το χρονικό διάστημα που απέμενε ήταν μικρό, ο ΠΑΣ Λαμία επιχείρησε να βρει χώρους στον εναπομείναντα χρόνο. Αυτό δημιούργησε χώρους στα μετόπισθεν και στο 89′ ο Άρης βρήκε και τέταρτο γκολ. Ο Φετφατζίδης από δεξιά έγινε κάτοχος της μπάλας, συνέκλινε και με σουτ από τον άξονα έκανε το 4-2.

Στο πόδι το γήπεδο για Σαραμαντά

Παρά το γκολ βέβαια, το «Αθανάσιος Διάκος» στο σημείο εκείνο σηκώθηκε στο πόδι, αφού στο 90ο λεπτό ο Λεωνίδας Βόκολος πέρασε τον Γιώργο Σαραμαντά στη θέση του Σίντκλεϊ. Ο έμπειρος μπακ πάτησε και πάλι το χορτάρι μετά από οκτώ μήνες και φυσικά όλο το γήπεδο τον αποθέωσε. Ακόμα και ο ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος, με το τελευταίο σφύριγμα να έρχεται μετά από τρία λεπτά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ , Σιμόν, Γιανούτσος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (90′ Σαραμαντάς), Τζανδάρης, Νούνιες (65′ Στάνκο), Τσιλούλης (65′ Κοντονίκος), Μαρτίνες (65′ Λέικ), Μάλτσι, Σλίβκα (77′ Τόσιτς)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Ροζ, Φαμπιάνο, Φεράρι (46′ Μοντόγια), Βερστράτε, Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (69′ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (46′ Σαβέριo), Ζαμόρα (84′ Πάρδο), Μορόν (80′ Ανσαριφάρντ)

ΓΗΠΕΔΟ: «Αθανάσιος Διάκος».

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest



1 Comment


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

Νικος
Νικος

2 months ago

Αν ήθελε ο Βοκολος μπορούσε μέρα το 2-1 να κλειδώσει το ματς. Δεν το εκανε. Αυτο δεν αδικεί την προσπάθεια του. Η 9μαδα του α ημιχρόνου δείχνει τι θα δούμε τιυ χρόνου αν μείνει ο Βοκολος και ενισχυθεί η ομάδα

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος
Νικος
2 months ago

Αν ήθελε ο Βοκολος μπορούσε μέρα το 2-1 να κλειδώσει το ματς. Δεν το εκανε. Αυτο δεν αδικεί την προσπάθεια του. Η 9μαδα του α ημιχρόνου δείχνει τι θα δούμε τιυ χρόνου αν μείνει ο Βοκολος και ενισχυθεί η ομάδα

ΠΑΣ Λαμία