Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Ταξίδι στα Μετέωρα: Ανακαλύψτε τις Μονές με Ξενάγηση στα Ισπανικά

Τα Μετέωρα, ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο με αιώνες ιστορίας, αποτελούν έναν εκπληκτικό προορισμό για κάθε επισκέπτη της Ελλάδας. Οι επιβλητικοί βράχοι με τις αμυντικές μονές στις κορυφές τους, χτισμένες από τους βυζαντινούς μοναχούς, συγκαταλέγονται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Αν μένετε στην Αθήνα και θέλετε να επισκεφθείτε αυτό το εξαιρετικό τοπίο χωρίς την έγνοια της οδήγησης και του προγραμματισμού, μια οργανωμένη εκδρομή μπορεί να είναι η ιδανική λύση.

Υπάρχουν τουριστικά γραφεία στην Αθήνα προσφέρουν πακέτα εκδρομών στα Μετέωρα που περιλαμβάνουν μεταφορά με πούλμαν από και προς την πρωτεύουσα, διαμονή σε ξενοδοχεία της περιοχής, γεύματα και έμπειρο ισπανόφωνο ξεναγό (Tours in Spanish) για να σας μυήσει στην ιστορία και το μοναδικό χαρακτήρα του προορισμού. Οι περισσότερες εκδρομές διαρκούν 2-3 ημέρες ώστε να έχετε αρκετό χρόνο να εξερευνήσετε τους δημοφιλέστερους αρχαιολογικούς χώρους και μονές.

Η διαδρομή από την Αθήνα προς τα Μετέωρα είναι μια ευκαιρία να θαυμάσετε την ελληνική ύπαιθρο καθώς διασχίζετε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Μετά από περίπου 4 ώρες οδήγησης, θα φτάσετε στην Καλαμπάκα, την πόλη-βάση στους πρόποδες των Μετεώρων. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία για μια πρώτη ματιά στους εντυπωσιακούς βράχους και τις κρεμαστές μονές που θα σας αφήσουν άφωνους.

Η Μονή Μεγάλου Μετεώρου, η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις καλά διατηρημένες μονές, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε επίσκεψης. Ο ξεναγό θα σας μυήσει στην ιστορία της μονής και θα σας μιλήσει για τον ασκητικό βίο των ορθόδοξων μοναχών που έζησαν εκεί από τον 11ο αιώνα. Θα δείτε θαυμάσια βυζαντινά τοιχογραφημένα εκκλησάκια, κελιά μοναχών με εκπληκτική θέα και θα μάθετε για το πώς ανέβαζαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στις μονές με καλάθια και σκοινιά.

Μια άλλη δημοφιλής στάση είναι η Μονή Βαρλαάμ, η δεύτερη μεγαλύτερη μετά το Μεγάλο Μετέωρο, χτισμένη στην κορυφή ενός απότομου βράχου σαν φωλιά γερακιού. Εδώ θα θαυμάσετε υπέροχα ξυλόγλυπτα τέμπλα, τοιχογραφίες και αρχαία χειρόγραφα στη βιβλιοθήκη. Ο οδηγός θα σας διηγηθεί συναρπαστικές ιστορίες για τη ζωή των μοναχών που βίωναν την έντονη μοναξιά σε αυτά τα απροσπέλαστα στους βράχους καταφύγια.

Επίσης, δεν θα παραλείψετε να επισκεφθείτε την Μονή Αγίου Στεφάνου, μια από τις παλαιότερες της περιοχής, για να δείτε το ανεκτίμητο θησαυροφυλάκιο της με εκκλησιαστικά κειμήλια, χειρόγραφα βιβλία και ιερά σκεύη. Άλλες στάσεις συχνά περιλαμβάνουν το εκπληκτικό Φαράγγι της Καλαμπάκας και το εντυπωσιακό σπήλαιο του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Μην παραλείψετε να απολαύσετε τα παραδοσιακά τοπικά γεύματα που συνήθως περιλαμβάνονται στα πακέτα οργανωμένων εκδρομών από την Αθήνα στα Μετέωρα (meteora tour from athens), με φρέσκα προϊόντα από την περιοχή και ντόπια κρασιά. Το αρνίσιο κρέας και κατσίκας με σπανάκι αποτελεί μια χαρακτηριστική γεύση.

Με ένα έμπειρο ισπανόφωνο οδηγό, όχι μόνο θα μάθετε την πλούσια ιστορία και θρύλους γύρω από τα Μετέωρα, αλλά θα μπορέσετε να τους απολαύσετε στη γλώσσα σας χωρίς καμία αμφιβολία. Συνολικά, μια οργανωμένη εκδρομή στα Μετέωρα με ισπανόφωνο ξεναγό είναι η απόλυτη εμπειρία για τους Ισπανούς τουρίστες της Αθήνας που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν αυτόν τον εκπληκτικό προορισμό Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ