Ακολουθήστε μας:

Νηρηίδες Φθίας

«Έλλειψη σεβασμού στα κορίτσια, ντροπή σας»!

Αιχμές για παιχνίδια ανθρώπων του γυναικείου ποδοσφαίρου, πίσω από την πλάτη των αθλητριών, άφησε ο Γιώργος Λύτρας.

Με ανάρτηση του στους λογαριασμούς του στα social media, ο πρόεδρος των Νηρηίδων Φθίας έκανε λόγο για παράνομες πρατικές διοικήσεων. Για έλλειψη σεβασμού προς τα κορίτσια και για άρνηση να τους παραδώσουν να δελτία τους.

Αν και βέβαια δεν κατανομάζει συγκεκριμένα άτομα, είναι γεγονός πως τέτοιες πρακτικές δεν έχουν χώρο στην «ελεύθερη αγορά» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά:

Τον τελευταίο καιρό στο γυναικείο ποδόσφαιρο έχει πέσει στην αντίληψη μου μια νέα πρακτική κάποιων ανθρώπων που θεωρούν ότι οι παίκτριες τους ανήκουν!

Ο αθλητισμός πρέπει να είναι χώρος ελευθερίας, ευγενούς άμιλλας και σεβασμού. Οι πρόεδροι των ομάδων που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δείχνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται τον πραγματικό τους ρόλο, ο οποίος είναι να προάγουν τον αθλητισμό και να στηρίζουν τις αθλήτριες.

Η άρνηση των προέδρων να δώσουν τα δελτία των παικτριών ποδοσφαίρου και η αντιμετώπισή τους ως ιδιοκτησία τους είναι απαράδεκτη.

Οι παίκτριες δεν είναι κτήμα κανενός και πρέπει να έχουν την ελευθερία να επιλέγουν πού θα παίζουν. Αυτές οι πρακτικές παραβιάζουν τα δικαιώματά τους και δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η αδικία και να δοθεί στις αθλήτριες η αυτονομία που τους αξίζει.

Ο σεβασμός στα δικαιώματά τους είναι αδιαπραγμάτευτος και η αλλαγή αυτής της κατάστασης είναι επιτακτική ανάγκη για το καλό του αθλητισμού και της κοινωνίας.

Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξανασχοληθω με αυτές τις πρακτικές! Συνέλθετε μερικοί…

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest
0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Νηρηίδες Φθίας