Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Αξιοπρεπής ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Με ήττα μεν, καλή εμφάνιση δε, ολοκλήρωσε ο ΠΑΣ Λαμία τις υποχρεώσεις του για το 2024.

Η ομάδα μας ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι κόντρα στους «μεγάλους», οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου παρουσίασαν ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόσωπο. Μάλιστα, είχαν περισσότερες κλασικές ευκαιρίες από τους -δεδομένα ποιοτικότερους- γηπεδούχους. Η εμπειρία των «ερυθρολεύκων» όμως ήταν εκείνη που έκρινε το παιχνίδι και στέρησε από τη Λαμία τη δυνατότητα ναπάρει ένα πολύτιμο βαθμό.

Έχασε… μαλλιά η Λαμία

Ο Αθανασακόπουλος ήταν εκείνος που τέσταρε για πρώτη φορά στο ματς τα… ρεφλέξ του Τζολάκη με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να απομακρύνει με εξαιρετική προβολή μόλις στο 2′, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ραντόνια δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από γύρισμα από αριστερά. Γενικότερα η Λαμία έδειχνε στο ξεκίνημα του ματς να ακολουθεί το ρυθμό που ήθελαν να δώσουν οι γηπεδούχοι. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, με μακρινό σουτ του Κωστούλα στο 9′ όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.

Πάντως, οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 15′ ο Ενρίκες άδειασε Κάρμο και Πιρόλα, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Τζολάκης τον σταμάτησε με το πόδι. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Ραντόνια και πάλι πάτησε περιοχή, έκανε ένα σουτ υπό πίεση κι η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η εικόνα του παιχνιδιού, έφερε αποδοκιμασίες από τον κόσμο των Πειραιωτών, με την ομάδα μας να είναι εκείνη που στα μισά του ημιχρόνου ήταν πιο επικίνδυνη.

Γλύτωσε το γκολ στο τέλος

Στο 28′ ο Μπιανκόν σέντραρε, ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ροντινέι γέμισε, η μπάλα κόντραρε, κατέληξε στον Κωστούλα που με εντυπωσιακό τρόπο πήγε να απειλήσει, αλλά ο Ρατόν μπλόκαρε σταθερά. Ένα μακρινό σουτ του Μαρτίνς στο 39′ έφυγε άουτ και εκεί που όλα έδειχναν πως οδηγούμαστε στα αποδυτήρια με το 0-0, ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ζέλσον γύρισε στον Ελ Καμπί και αυτός με μια επαφή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, το VAR κάλεσε τον διαιτητή Βεργέτη και μετάαπό αρκετά λεπτά διαβουλεύσεων το τέρμα των «ερυθρολεύκων» ακυρώθηκε, αφού οριακά μεν, αλλά ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ. Έτσι, στην ανάπαυλα η Λαμία κράτησε το μηδέν.

Έχασε κι άλλο ο Ενρίκες και εν τέλει… 1-0

Εξ’ ορισμού, ο Ολυμπιακός ήταν αναγκασμένος να πιέσει στην επανάληψη. Και το έκανε στα πρώτα λεπτά, με τον Αντράντε αρχικά να κόβει σωτήρια το γύρισμα του Ορτέγκα και στην αμέσως επόμενη φάση τη μπάλα σε σουτ του Μουζακίτη να φεύγει λίγο άουτ. Η Λαμία όμως ήταν και πάλι εκείνη που έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει όταν ο Ντεντάκης βγήκε στην κόντρα, πάτησε περιοχή, ο Τζολάκης όμως είπε «όχι» στο ωραίο τελείωμα του Ενρίκες. Η ομάδα μας πήγε και πάλι το τέμπο του ματς εκεί που το ήθελαν οι γηπεδούχοι και τους… ακολουθούσε.

Ο Μεντιλίμπαρ φρέσκαρε τους Πειραιώτες στο 60′ αυτοί απείλησαν και πάλι. Ο Τσικίνιο σέντρα, ο ο Ολιβέιρα όμως πέφτοντας δεν έπιασε τη μπάλα όπως ήθελε και την έστειλε άουτ από καλή θέση. Εν τέλει, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ στο 64ο λεπτό. Ο Κοστίνια έκανε τρομερή μπαλιά από τα δεξιά, ο Μαρτίνς βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλάγια θέση και έκανε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρατόν έδιωξε το δυνατό μακρινό σουτ του Ορτέγκα.

Το κράτησε εύκολα ο Ολυμπιακός

Το γκολ ουσιαστικά άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πλέον είχαν το προβάδισμα που έψαχναν και έπαιζαν πιο ελεύθερα. Στο 76ο λεπτό μάλιστα μπορούσαν να καθαρίσουν το ματς, όταν ο Ρατόν απέκρουσε την κεφαλιά του Ελ Κααμπί και στη συνέχεια ο Τσικίνιο έστειλε άουτ την μπάλα με δυνατό σουτ. Η φάση πήγε και πάλι στο VAR για το ενδεχόμενο ανατροπής του Μαροκινού από τον Σιόβα, με το «Καραϊσκάκης» να αποδοκιμάζει έντονα, αφού ο έλεγχος κράτησε πολύ ώρα. Εν τέλει δόθηκε όμως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο και στο 87′ είχαν κι άλλη τελική, με τον Τσικίνιο να εκτελεί και τον Ρατόν να μπλοκάρει. Άξιο αναφοράς στον εναπομείναντα χρόνο το χειροκρότημα προς τον Σιόβα από την κερκίδα, κατά την αντικατάσταση του από τον Σαραμαντά. Αγωνιστικά όμως δεν άλλαξε τίποτα. Μια κεφαλιά του Ρέτσου, σε κόρνερ στο 96′ έφυγε άουτ και το 1-0 διατηρήθηκε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (58′ Κοστίνια), Πιρόλα (82′ Ρέτσος), Κάρμο (27′ Μπιανκόν), Ορτέγκα, Γκαρθία, Μουζακίτης (58′ Ολιβέιρα), Τσικίνιο, Κωστούλας (82′ Βέλντε), Μαρτίνς, Ελ Κααμπί

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Ρατόν, Ραντόνια, Σιόβας (91′ Σαραμαντάς), Κορνέζος, Αντράντε, Ντεντάκης, Βιτλής, Δοϊρανλής, Ρινγκ (68′ Βλαχομήτρος), Αθανασακόπουλος (90′ Τερεζίου), Ενρίκες (82′ Μπικόφ)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης».

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest



1 Comment


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

Dr Panos
Dr Panos

24 days ago

Αρκετά καλή η ομάδα σήμερα. Πάλεψε. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν είχαμε παίκτες από τη μέση και μπροστά….Τώρα αναγκαζόμαστε να κατεβαίνουμε με 7-8 αμυντικούς.
ΥΓ. Αν αληθεύει αυτό με τον Φουρτάδο, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ειδικά αν δοθεί για χάρη του Χασάν.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dr Panos
Dr Panos
24 days ago

Αρκετά καλή η ομάδα σήμερα. Πάλεψε. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν είχαμε παίκτες από τη μέση και μπροστά….Τώρα αναγκαζόμαστε να κατεβαίνουμε με 7-8 αμυντικούς.
ΥΓ. Αν αληθεύει αυτό με τον Φουρτάδο, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ειδικά αν δοθεί για χάρη του Χασάν.

ΠΑΣ Λαμία