Την ώρα που τα δημοσιεύματα οργιάζουν αναφορικά με το σενάριο ο ΠΑΣ Λαμία να αγωνίζεται τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου πήρε θέση.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων και πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, ουσιαστικά επισήμανε στο Lamiareport.gr τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα. Τόνισε πως γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί επενδυτής, όμως με την καταλυτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στη Superleague 2 να πλησιάζει, πλέον τα πράγματα γίνονται δύσκολα.
Σε κανένα σημείο των δηλώσεων του δεν κάνει αναφορά για οριστικό υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική -παρά τα όσα ακούγονται. Επισημαίνει δε, πως ακόμα και τώρα οι «κυανόλευκοι» ψάχνουν για να βρεθεί μια λύση.
Παράλληλα, στέκεται στο… ασυμβίβαστο που δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί ενεργά με την ποδοσφαιρική Λαμία.
Αναλυτικά, ο κ. Παπαϊωάννου είπε: «Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω δώσει μόνο εκατομμύρια, αλλά και την ψυχή μου για την ομάδα μας, κάνοντας πολλές προσωπικές θυσίες, ακόμα και σε βάρος της οικογένειάς μου.
Όμως όπως γνωρίζετε από τότε που ασχολήθηκα με την Αυτοδιοίκηση δεν είμαι πια στην ομάδα. Και να θέλω αυτή τη στιγμή να βάλω κάποια χρήματα δεν μπορώ. Δεν επιτρέπεται από το νόμο.
Το προηγούμενο διάστημα έγιναν προσπάθειες από την διοίκηση να βρεθεί επενδυτής, ακόμα και τώρα μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούν οι άνθρωποι να βρουν κάποιον που να θέλει να αναλάβει την ομάδα. Όμως δεν βρέθηκε. Το βασικό πρόβλημα είναι οι υποδομές και συγκεκριμένα το γήπεδο. Υπάρχει πρόβλημα.
Δυστυχώς δεν είμαι στην ομάδα εδώ και καιρό, άσχετα αν φιλικά προσπαθούσα να βοηθήσω. Ουσιαστικά και τυπικά δεν είμαι και δεν μπορώ να έχω σχέση με την ομάδα γιατί υπάρχει ασυμβίβαστο. Μακάρι να βρεθεί κάποιος έστω και την τελευταία στιγμή. Διαφορετικά η ομάδα θα περάσει στα χέρια του Ερασιτέχνη και θα ξεκινήσει πάλι την πορεία της από την Γ’ Εθνική…»
Ο αγώνας σου αργά ή γρήγορα θα δικαιωθεί….Θα μπεις στον Δήμο….Έστω και με σύμβαση 8μηνη…Keep Walking..Stay Rouf 👌😉🤔🤫
Το έχω πει ξανά τον ευχαριστούμε όσο κανέναν άλλον. Θεωρώ πως κανένας δεν είναι αχάριστος γι αυτά που έχει προσφέρει στην ομάδα μας. Έχει δώσει τα πάντα. Πάντως εκτός από τις επιτυχίες υπάρχουν και τα λάθη τα οποία τα έχει παραδεχθεί. Δεν σταυρώνουμε κανέναν. Αλλά πείτε μου σε αυτό που λέει έχει άδικο;;; Να έρθει κάποιος να πάρει τι;;; Ένα γήπεδο που είναι χρέπι;;; Ένα προπονητικό που ανανεώνεται κάθε τρις και λίγο με παραχωρητηριο;;; Τι;;; Τόσα χρόνια πάλευε να κάνει κάτι με το γήπεδο και όλοι βαζανε τρικλοποδιές από προηγούμενες δημοτικές αρχές μέχρι Περιφέρεια. Λοιπόν να μην το πλατιαζω. Το έχω πει και το ξαναλέω. Εδώ είναι η ώρα να βγούνε οι επιχειρηματίες να βγουν μπροστά αν αγαπούν την ομάδα. Εάν όχι σε το βουλωσουν!!! Μέχρι τώρα όλο λόγια ανύπαρκτοι!!! Μακάρι να βρεθεί κάποιος και να ξεπεράσει τον κύριο Παπαϊωάννου. Το εύχομαι ολόψυχα αλλά που;;; Βλέπετε κάποιον;;;
Να το κάνει, όπως ο Μπεος. Ίδιες ακριβώς περιπτώσεις είναι. Ας πει δεν θέλω άλλο. Το σέβομαι. Όχι, ομως να μας κοροϊδεύει στα μούτρα μας.
Το μεγάλο αγκάθι είναι τα χρέη (ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν), τα οποία ακολουθούν την τωρινή ΠΑΕ ή την όποια ΠΑΕ συσταθεί στο μέλλον σε περίπτωση ανόδου της ομάδας από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Οι νόμοι έχουν αλλάξει και δεν μπορούμε να ευνοηθούμε όπως άλλες ομάδες στο παρελθόν (π.χ. ΑΕΚ),με τη συμμετοχή στη Γ Εθνική και σύσταση νέας ΠΑΕ χωρίς τις απαιτήσεις της προηγούμενης.