Ένας πολύ ανταγωνιστικός ΑΟ Λαμίας έβαλε πολύ δύσκολα το απόγευμα του Σαββάτου στον ΠΑΟΚ. Δεν απέφυγε όμως την ήττα και μάλιστα με το «καθαρό» 3-0 μέσα στο Χαλκιοπούλειο.
Τα ξκορίτσια του Ηλία Αγγέλη κράτησαν τον ανώτερο ποιοτικά «Δικέφαλο» στην μεγαλύτερη διάκρεια των δύο πρώτων σετ. Ωστόσο, η τύχη και οι λάθος επιλογές τους στέρησαν το κάτι παραπάνω. Έτσι, το τελευταίο σετ έγινε… θρίλερ, με τον ΑΟΛ να το χάνει στα σημεία και να υποχρεώνεται σε ήττα.
Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα εξ’ αρχής στο ματς. Ωστόσο, ο ΑΟ Λαμίας κατάφερει να μείνει κοντά του, πηγαίνοντας ως το 18-14. Στο σημείο εκείνο, οι φιλοξενούμενες έβγαλαν επιθετικό πλουραρισμό, καταφέρνοντας να φτάσουν εύκολα στο 25-15 και το 1-0.
Η εικόνα του ΑΟΛ βελτιώθηκε στο δεύτερο σετ. Αυτή την φορά τα κορίτσια του Ηλία Αγγέλη δεν άφησαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης να… επαναπαυτεί. Πήγαν σε απόσταση αναπνοής μέχρι το 14-14, αναγάζοντας τον ΠΑΟΚ να πάει σε τάιμ-άουτ. Εκεί ήταν το σημείο – κλειδί, καθώς εν συνεχεία οι «ασπρόμαυρες» πήραν μομέντουμ, οι Λαμιώτισσες δεν έβγαλαν κρίσιμες επιθέσεις και παρά την προσπάθεια -κυρίως της Νούσια, ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 με 25-19.
Στο τρίτο σετ, ο ΑΟ Λαμίας ήταν αναγκασμένος να τα παίξει όλα για όλα. Και το έκανε, μην αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να πάρει κεφάλι στο σκορ και πηγαίνοντας πόντο – πόντο μαζί του στο σκορ. Οι Θεσσαλονικείς πήραν διαφορά στα μισά του σετ, όμως ο ΑΟΛ έβγαλε… σφυγμό και κατάφερε να επανέλθει, ισοφαρίζοντας στο 22-22.
Εν συνεχεία προηγήθηκε στο 24-23 (με έντονες αντιδράσεις από πλευράς «Δικεφάλου» για ανάποδο πόντο) και ακολούθησε «θρίλερ». Οι δύο ομάδες πήγαν στην κόψη του ξυραφιού, με τον να ΠΑΟΚ να αποδεικνύεται πιο τυχερός στις λεπτομέρειες -κυριολεκτικά- και να κάνει το 3-0 με σκορ 29-27.
Τα σετ: 15-25, 19-25, 27-29
