Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Ο Γιάννης Σαρακιώτης στο Lamia Ole!

Είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών και μπορεί το πρόγραμμα του να είναι ιδιαίτερα φορτωμένο το τελευταίο διάστημα, το Lamia Ole όμως κατάφερε να τον κάνει να μιλήσει… χαλαρά για μπαλίτσα.

Ο λόγος για τον Γιάννη Σαρακιώτη, τον Βουλετή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τις Εθνικές Εκλογές να πλησιάζουν την ερχόμενη Κυριακή, τον συναντήσαμε και δεν μας αρνήθηκε την «κουβεντούλα». Βέβαια, αυτή δεν αφορούσε το κομμάτι των εκλογών, αλλά τον ΠΑΣ Λαμία και το φθιωτικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Μας είπε λοιπόν για την πετυχημένη πορεία της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια και τη συμβολή της διοίκησης του Πανουργιά Παπαϊωάννου. Σχολίασε την κομβική παρουσία του Μπάμπη Τεννέ, αλλά και τη σωστή από θέμα timing απόφαση να απομακρυνθεί.

Μεταξύ άλλων, στάθηκε στο γενικότερο όφελος που αποκομίζει η Φθιώτιδα από την ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας. Ασφαλώς δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τα όσα έκανε και όσα σκοπεύει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάπτυξη του αθλητισμού στο Νομό. Όσα είπε έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

– Παρακολουθείτε την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λαμίας; Πώς βλέπετε το παρόν και το μέλλον της;

«Παρακολουθώ την πορεία της ομάδας της Λαμίας ήδη από τα φοιτητικά χρόνια μου, καθώς είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου. Συνεπώς, γνωρίζω την ομάδα ήδη από τις μικρές κατηγορίες μέχρι φυσικά και τη χρονιά που ανέλαβε τη διοίκηση ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου και ήρθαν οι μεγάλες επιτυχίες. Από εκείνη τη στιγμή, είχε αρχίσει να φαίνεται μια δυναμική που δεν μπορούσε παρά να κεντρίσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον μου.

Ο ΠΑΣ Λαμία έχει πλέον τη δυναμική και γράφει ιστορία αποτελώντας την ομάδα ορόσημο της Λαμίας, του Νομού και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας».

-Αγωνιστικά πώς σας φάνηκε η πορεία της ομάδας στις δύο σεζόν της στη Super League;

«Η παραμονή του Μπάμπη Τεννέ την πρώτη χρονιά και η απομάκρυνσή του τη δεύτερη, ήταν οι δύο κινήσεις που πιστεύω πως σφράγισαν την παρουσία της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία. Ήταν κρίσιμες, αναγκαίες και σωστές το χρόνο που έγιναν. Ο Μπάμπης Τεννές στηρίχθηκε στο συμπαγές και ομοιογενές σχήμα που χάρισε την άνοδο, ενώ η απομάκρυνσή του και αντικατάστασή του από το Μάκη Χάβο, αναβάθμισε το τεχνικό κομμάτι που έλειπε από την ομάδα την πρώτη σεζόν».

– Πως η Λαμία μπορεί να κεφαλαιοποιήσει όλη αυτή την επιτυχία ενδεχομένως και με εμπορικό αντίκτυπο;

«Θεωρώ ότι πρώτιστο μέλημα πρέπει να είναι η λειτουργία της ομάδας ως κοιτίδα πολιτισμού και προσέλκυσης των νέων ανθρώπων στον αθλητισμό. Με προμετωπίδα τις μεγάλες επιτυχίες της, η Λαμία είναι σε θέση να αποκτήσει τον ρόλο του «φάρου» για τη νεολαία όλης της Φθιώτιδας, αλλά και να γίνει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς όσον αφορά την πρότυπη οργάνωση και τη διάχυση της επιτυχίας στην κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ήδη η ομάδα και να είστε βέβαιος ότι αυτό θα φέρει και τα ανάλογα έσοδα. Τα εμπορικά αποτελέσματα προϋποθέτουν υγεία, την οποία ούτως ή άλλως αποπνέει».

– Οι προσεχείς εκλογές πόσο μπορούν να επηρεάσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ΠΑΕ και εν προκειμένω τη Λαμία;

«Ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου, η κυβέρνηση προσπάθησε να σπάσει αποστήματα πολλών ετών και παγιωμένες καταστάσεις. Ο Σταύρος Κοντονής αρχικά και ο Γιώργος Βασιλειάδης στη συνέχεια, με αποφασιστικότητα και σχέδιο έδωσαν ανάσα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με το σχέδιο αναδιάρθρωσης και την είσοδο της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά, έδωσαν ανάσα στο ποδόσφαιρο τόσο ως κοινωνικό γεγονός, όσο και ως προϊόν. Οι εκλογές αυτές θα δείξουν αν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει να προχωράει μπροστά ή θα επιστρέψει στην πρότερη αποκρουστική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει».

– Έχει προηγηθεί μια μακρά περίοδος υποχρηματοδότησης του αθλητισμού, λόγω των μνημονίων. Έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια και ποιος είναι ο σχεδιασμός της προσεχούς περιόδου;

«Η Φθιώτιδα έχει βιώσει την αλλαγή σελίδας, όσον αφορά την επανεκκίνηση του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), με ένα συντεταγμένο σχέδιο και μια μακρόπνοη στρατηγική. Ήδη μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» έχουν ανακαινισθεί αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο το νομό, ενώ το Π.Δ.Ε. μαζί με έκτακτες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν συντελέσει καθοριστικά στην εξέλιξη ή στην ολοκλήρωση έργων όπως η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο Γήπεδο της Αταλάντης, το Γήπεδο της Γιαννιτσούς και το Κολυμβητήριο Λαμίας».

Μία απάντηση στο “Ο Γιάννης Σαρακιώτης στο Lamia Ole!”

  1. LAKHS Avatar
    LAKHS

    ΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΡΥΦΤΗΚΕΣ Keep Walking……

1 Comment

1 Comment

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ