Ακολουθήστε μας:

Οπαδοί

Αμοιβαίος σεβασμός και αλληλοεκτίμηση

Η Λαμία ταξιδεύει στα Τρίκαλα αύριο για να αντιμετωπίσει τον ΑΟΤ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν και πάλι μετά από σχεδόν τρία χρόνια, έχοντας ωστόσο ιδιαίτερα «φορτωμένο» παρελθόν.

Οι Θεσσαλοί είναι μια από τις ομάδες που έχουν… στοιχειώσει την ιστορία της ομάδας μας. Ήταν εκείνοι του το 1968 ανέκοψαν την πορεία των «κυανολεύκων» προς την Α’ Εθνική. Ήταν επίσης εκείνοι που τον Ιανουάριο του 2014 έβαλαν τέλος αήττητο χρόνων που «έτρεχε» ο ΠΑΣ Λαμία μέσα στο ΔΑΚ. Λογικό λοιπόν να υπάρχει η σχετική αντιπαλότητα ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Αντιπαλότητα ωστόσο δεν σημαίνει και έλλειψη σεβασμού. Και αυτόν τον έχουν κερδίσει οι οπαδοί των δύο ομάδων με πράξεις εκατέρωθεν…

Η αρχή έγινε το 2013, όταν η ομάδα μας είχε υποδεχθεί στο ΔΑΚ τον ΑΟΤ 1963. Την Θύελλα Πετρωτού δηλαδή που το 2011 πήρε -παρά την αντίθετη γνώμη των οργανωμένων- τη θέση του ΑΟ Τρίκαλα. Οι οργανωμένοι της ομάδας μας τότε, αναγνωρίζοντας τους αγώνες των Τρικαλινών σήκωσαν ένα πανό έγραφε «ΑΟ Τρικάλων ένας και Β’ Ερασιτεχνικό».

Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά οι Λαμιώτες χαιρέτιζαν την απόφαση των «Σακαφλιάδων» να επανεκκινήσουν τον σύλλογο από τις μικρές κατηγορίες του τοπικού πρωταθλήματος. Κατάσταση περίπου παρόμοια δηλαδή με εκείνη που λίγα χρόνια νωρίτερα είχε βιώσει η ομάδα μας.

Η κίνηση αυτή των οργανωμένων της Λαμίας εκτιμήθηκε δεόντως από τους Τρικαλινούς. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που λίγους μήνες αργότερα και στο ματς του δευτέρου γύρου, στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, μαζί με τους εκδρομείς από την πόλη μας βρέθηκε και μια αρκετά μεγάλη αντιπροσωπεία φίλων του ΑΟΤ.

Ανακατεμένοι οι οπαδοί των δύο ομάδων παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα και χειροκρότησαν η μια πλευρά την άλλη.

Έκτοτε, μπορεί όσες φορές οι δύο σύλλογοι έχουν τεθεί αντιμέτωποι να τους χωρίζουν τα κάγκελα, πάντα ωστόσο υπάρχει αλληλοσεβασμός και εκατέρωθεν χειροκροτήματα.

Το αυτονόητο δηλαδή… αυτό που θα έπρεπε να είναι κάθε Κυριακή στα γήπεδα!

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οπαδοί