Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Όσο και να… VAR-άτε εμείς αντέχουμε!

Πέρυσι ήταν το χέρι του Βιεϊρίνια, φέτος ήταν ένα αμφισβητούμενο γκολ που ποτέ δεν εξετάστηκε στο VAR αυτό που χρειάστηκε στον ΠΑΟΚ για να περάσει νικηφόρα από το ΔΑΚ.

Η Λαμία ηττήθηκε με σκορ 1-0 το βράδυ της Πέμπτης σε ένα ματς που αφενός δεν άξιζε να χάσει και αφετέρου έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται.

Κάκιστη η διαιτησία του κ. Σέζου και των βοηθών του, που μέτρησαν το αμφισβητούμενο τέρμα του Μάτος χωρίς να εξεταστεί στο VAR και έκαναν ότι μπορούσαν για να εκνευρίσουν τους «κυανόλευκους» και τον κόσμο τους.

Μένοντας στο αγωνιστικό κομμάτι πάντως, οι παίκτες του Άκη Μάντζιου είχαν πολύ καλή παρουσία. Ήταν ανώτεροι σε πολλά σημεία του ματς και -ακόμα και με κόντρα διαιτησία- και εφόσον ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Άδικα πίσω στο σκορ λόγω… VAR!

Η Λαμία μπήκε στο ματς πιέζοντας ψηλά τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα μας είχε στα πρώτα λεπτά στόχο να «εκβιάσει» το εύκολο λάθος των φιλοξενούμενων που δεν πάτησαν περιοχή στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς. Το έκαναν με τη συμπλήρωση του, όταν ο Μίσιτς γύρισε μέσα από στην επικίνδυνα από δεξιά, ο Ασίγκμπα γλύστρισε και δεν πρόλαβε να διώξει, ο Γιαννούλης είδε μόνο του τον Βιεϊρίνια αριστερά, όμως προ του Θεοδωρόπουλου αυτός δεν έκανε καλό τελείωμα και ο γκολκίπερ της ομάδας μας μπλόκαρε εύκολα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μάτος από δεξιά συνέκλινε έξω από την περιοχή και σούταρε δυνατά με το αριστερό, η μπάλα όμως έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο «Δικέφαλος» άγγιξε το 1-0. Ο Γιαννούλης από αριστερά έκανε εξαιρετική κίνηση στην πλάτη του Βύντρα, πήρε τη μπάλα από βαθιά μπαλιά και γύρισε στον Άκπομ που πλάσαρε με τη μία στο πρώτο δοκάρι στέλνοντας την ελάχιστα άουτ.

Με τον Άκη Μάντζιο να έχει «φορτώσει» τον άξονα του ΠΑΣ Λαμία, οι Θεσσαλονικείς μετέφεραν το παιχνίδι τους στα πλάγια, αναγκάζοντας τους ακραίους να κάνουν… χιλιόμετρα. Στο 19ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς «ένιωσε» για πρώτη φορά την παρουσία των παικτών της ομάδας μας. Ο Μπεχαράνο κοντρόλαρε με το στήθος με τρομερή βαθιά μπαλιά, βγήκε ανάμεσα στους αμυντικούς και πήγε να πλασάρει από θέση τετ-α-τετ. Ανακόπηκε ωστόσο για οφσάιντ. Κάτι που στο τηλεοπτικό ριπλέι δεν ήταν καθόλου ξεκάθαρο.

Σε κάθε περίπτωση, στο μισάωρο η Λαμία διατηρούσε το εξαιρετικό της στήσιμο στο γήπεδο. Ως συνήθως ανασταλτικά ήταν «σφιχτή», ενώ μπροστά από το κέντρο κυνηγούσε όλες τις μπάλες και προσπαθούσε να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε λάθη. Κόντρα στη ροή του ματς ωστόσο βρέθηκε πίσω στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 33′ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε με γέμισμα ένα φάουλ από δεξιά. Μέσα στο πλήθος ο Μάτος έβαλε την προβολή προ του Θεοδωρόπυολου που ήταν αδύνατον να αντιδράσει και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Τα έντονα παράπονα από πλευράς των «κυανολεύκων» οδήγησαν τον κ. Σέζο να ζητήσει τη συνδρομή του VAR. Ωστόσο, μετά από πέντε λεπτά διαβουλεύσεων, ο ίδιος μέτρησε το γκολ, παρότι το VAR… δεν λειτουργούσε. Κι αυτό σε μια φάση που από το τηλεοπτικό ριπλέι φαίνονται να είναι εκτεθειμένοι τρεις ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο ρυθμός του παιχνιδιού χάλασε εντελώς. Στο 38′ ο Ρόμανιτς έκανε γύρισμα έξω από την περιοχή, μετά από πάσα του Καραμάνου, όμως έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Έτσι, το 1-0 παρέμεινε στην ανάπαυλα, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια κάτω από αποδοκιμασίες για τον κ. Σέζο.

Τον… έκλεισε στο μισό γήπεδο!

Έχοντας στην πλάτη της το άδικο 1-0 από το πρώτο μέρος, η Λαμία ήταν υποχρεωμένη να πιέσει στην επανάληψη. Και το έκανε με το ξεκίνημα του ματς, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα την ξανά έβαζε στο ματς. Στο 51′ ο Ασίγκμπα ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, ο Ζίβκοβιτς όμως έπεσε και μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ έκανε για πρώτη φορά στην επανάληψη αισθητή την παρουσία του. Ο Λημνιός έκανε ωραία ατομική ενέργεια και με τον Βάντερσον αρχικά και τον Αντέτζο στη συνέχεια πάνω του έκανε επικίνδυνο γύρισμα στο πρώτο δοκάρι για τον Βιεϊρίνια. Ο Θεοδωρόπουλος ωστόσο πρόλαβε και βγήκε στα πόδια του Πορτογάλου μαζεύοντας τη μπάλα.

Στο 66′ ο Μαουρίτσιο βρήκε χώρο από πολύ μακριά και πήγε να αιφνιδιάσει τον Θεοδωρόπουλο με ένα δυνατό σουτ, όμως ο γκολκίπερ της Λαμίας ήταν σε ετοιμότητα και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Όσο η ώρα περνούσε, η ομάδα μας έψαχνε όλο και περισσότερο τους χώρους για να βγει μπροστά και να ψάξει το γκολ. Ήταν πιο δραστήρια από τον «Δικέφαλο», ο οποίος ωστόσο παρέμενε επικίνδυνος κάθε φορά που περνούσε το κέντρο με την άμυνα αποδιοργανωμένη.

Στο 75′ ο Σφιντέρσκι προσπάθησε να ξεφύγει από τα μαρκαρίσματα και έκανε ένα χαμηλό σουτ έξω από την περιοχή, που δεν ενόχλησε όμως τον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά. Δύο λεπτά αργότερα και ύστερα από ωραία ομαδική ενέργεια, με τους Ρόμανιτς και Μπιανκόνι να βγάζουν μπροστά τους «κυανόλευκους», ο Δημούτσος άλλαξε παράλληλα για τον Μπεχαράνο που δοκίμασε να σουτάρει έξω από την περιοχή με προϋποθέσεις. Όμως η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε και δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς.

Στο 84ο λεπτό ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από καλή θέση στον άξονα, η μπάλα όμως βρήκε στο τοίχος και έφυγε κόρνερ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Χαρακτηριστικό της εξέλιξης του παιχνιδιού είναι πως στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ Λαμία έπαιξε σχεδόν… μονότερμα τους Θεσσαλονικείς που όπως – όπως απομάκρυναν τη μπάλα να φύγει από το δικό τους μισό.

Στο 91′ ο Ρόμανιτς έκανε ένα σκαφτό σουτ έξω από την περιοχή,, η μπάλα βρήκε, αλλοιώθηκε η πορεία της και ο Ζίβκοβιτς έπεσε και την μπλόκαρε σταθερά. Παρά τις προσπάθειες που έκαναν, οι παίκτες του Άκη Μάντζιου δεν κατάφεραν να βρουν χώρους στα τελευταία λεπτά και το 1-0 παρέμεινε, με τον κ. Σέζο και τους βοηθούς του να αποδοκιμάζονται πολύ έντονα με τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα (73′ Βασιλόγιαννης), Σκόνδρας (85′ Σασί), Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Καραμάνος (69′ Μπιανκόνι)

ΠΑΟΚ (Αμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης (69′ Κρέσπο), Μαουρίτσιο, Εσίτι, Λημνιός, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (86′ Αουγκούστο), Άκπομ (63′ Σφιντέρσκι)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest



0 Comments


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ΠΑΣ Λαμία