Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Τώρα χρειάζεται υπευθυνότητα!

Τα όσα ζούμε τις τελευταίες ημέρες είναι πρωτόγνωρα. Για όλους μας! Κανείς δεν γνωρίζει τι έχουμε να βρούμε μπροστά μας. Όλοι όμως ξέρουμε πως αυτό που θα έρθει θα μας δυσκολέψει -έως και θα αλλάξει- την καθημερινότητα μας.

Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι απόλυτα στο χέρι μας. Το μόνο που εμείς μπορούμε να κάνουμε, είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, για να επιβραδύνουμε τη διασπορά του ιού. Όχι για να μην νοσήσουμε, αλλά για να βοηθήσουμε το σύστημα υγείας να κρατηθεί «ζωντανό» και να μην καταρρεύσει.

Η παραπάνω παράγραφος είναι λίγο – πολύ αυτό που ακούμε όλη μέρα εδώ και μία εβδομάδα. Τα μέτρα που έχουν παρθεί από την Κυβέρνηση και όλες τις κυβερνήσεις του πλανήτη είναι πρωτόγνωρα. Κι όμως, υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας εκεί έξω που δεν συμορφώνονται! Που σκέφτονται «έλα μωρέ, δεν θα τύχει σε εμένα»!

Παράδειγμα, η παρέα που αποφάσισε χθες να γράψει στα… παλιά της τα παπούτσια τις οδηγίες -και όλους εμάς τους υπόλοιπους- και να πάει για ποδόσφαιρο! Ένα ακόμα παράδειγμα η ομάδα «Ποδηλάτες Λαμίας» που εν μέσω καραντίνας οργανώνει αύριο Σάββατο, βόλτα στην Υπάτη!!!

Πιστέψτε μας, αυτές τις ημέρες, οι καταγγελίες που μας έρχονται για συμπολίτες μας που ρισκάρουν την υγεία όλων μας σε τελική ανάλυση είναι πολλές. Το νόημα ωστόσο δεν είναι να τους εκθέσουμε. Το νόημα είναι να καταλάβει ο καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί και να πράξει ανάλογα.

Γιατί μπορεί η πόλη της Λαμίας ακόμα να μην επηρεάζετε άμεσα από τον κορωνοϊό, το πιθανότερο σενάριο όμως είναι πως αργά ή γρήγορα θα μας χτυπήσει την πόρτα. Όπως συνέβη και στην γειτονική Ιταλία. Ξέρετε τι είναι το Μπέργκαμο -που έχει ξεκληριστεί στην κυριολεξία; Η αντίστοιχη Λαμία της Ιταλίας!

Βάλτε το εμείς πάνω από το εγώ σας! Προφυλάξτε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας!

Η παρακάτω, είναι η συγκλονιστική εικόνα των στρατιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν τους νεκρούς του Μπέργκαμο στα κρεματόρια, όχι για να τρομάξει. Αλλά για να γίνει παράδειγμα αποφυγής για όλους μας… Μείνετε σπίτι!

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ