Ακολουθήστε μας:

Οι υπόλοιποι

«Απλήρωτοι σε τρεις ομάδες από τον Οκτώβριο του 2019»

Μπορεί ο Γιώργος Μπαντής να θέλησε να κρατήσει τους τόνους χαμηλά, ωστόσο η χθεσινή του παρουσία σε εκπομπή του «Open» έβγαλε είδηση.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ και πρώην τερματοφύλακας της Λαμίας κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη με τη Super League 1. Εκεί φέρεται να έγινε στους ποδοσφαιριστές πρόταση μείωσης των μισθών τους 33% αν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα και 25% αν συνεχιστεί.

Αν και επιβεβαίωσε την επαφή που έγινε, δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες πριν έχει επαφή με τους εκπροσώπους των παικτών σε όλες τις ομάδες. Ωστόσο η… είδηση πως τρεις ομάδες της «μεγάλης» κατηγορίας δεν έχουν πληρώσει τους παίκτες από τον περασμένο Οκτώβριο, βγήκε.

Αρχικά, ο Μπαντής τόνισε: «Δεν θα ήθελα να μπω καν στη διαδικασία να μιλήσω για ποσοστά. Γιατί αυτή τη στιγμή το ποσοστό το οποίο γράφτηκε αναφέρεται στο σύνολο του ετήσιου συμβολαίου και όχι στους μήνες της κρίσης. Οπότε να μου επιτρέψετε να επικοινωνήσω εγώ ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με τα μέλη μας. Αύριο έχουμε σύγκλιση αρχηγών».

Για τον λόγο που ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για επιστροφή στις προπονήσεις μόνο της Super League 1 και όχι της Super League 2 και της Football League που είναι και αυτές επαγγελματικές κατηγορίες, απάντησε: «Πρόσφατα έγινε τηλεδιάσκεψη με την επιστημονική υγειονομική επιτροπή που συστάθηκε από το υφυπουργείο αθλητισμού. Ήμασταν παρόντες κι εμείς, ως ΠΣΑΠ, οι Ομοσπονδίες, οι Λίγκες. Εκεί τέθηκαν κάποιες προτάσεις και ο ΠΣΑΠ έκανε μια πρόταση, που υλοποιήθηκε εν μέρει. Ο υφυπουργός έκανε δεκτό το αίτημα για ατομικές προπονήσεις. Η μετατροπή δηλαδή του ομαδικού μας αθλήματος σε ατομικό για ένα εύλογο διάστημα.

Αυτό θα μας βοηθήσει στη φυσική κατάσταση. Θεωρώ ότι ο Υφυπουργός μίλησε μόνο για τη Super League 1 και όχι για τη Super League 2 γιατί δεν είχε γίνει αίτημα από τη σχετική λίγκα. Αυτό είναι κάτι υποθετικό, όπως το εκλαμβάνω εγώ. Θέλω να πιστεύω ότι αύριο θα το υποβάλλει και η Super League 2. Μπορεί μία ομάδα να χρειαστεί να παίξει μπαράζ με τον προτελευταίο της Super League 1 αν όλα κυλήσουν όλα ομαλά».

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που έδωσε το παρών στην εκπομπή, πήρε το λόγο και ζήτησε από τον Γιώργο Μπαντή να απαντήσει στο αν πράγματι είχε γίνει συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές, στην οποία ειπώθηκε πως υπάρχουν παίκτες στη μεγάλη κατηγορία που έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο του 2019.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ απάντησε: «Ναι, υπάρχουν τρεις ομάδες. Δεν θα ήθελα να πω ποιες είναι αυτές, νομίζω τις ξέρετε”. Ακολούθως επεσήμανε ότι “στη Football League τα πράγματα είναι καλύτερα από τη Super League 2».

Σε ερώτηση για ποιο κριτήριο θα υπάρξει συμφωνία για περικοπές, με δεδομένο ότι άλλα χρήματα δίνει μία ομάδα και άλλα μια άλλη, ο Μπαντής απάντησε: «Αυτούς τους προβληματισμούς τους έχουμε κι εμείς. Αύριο θα τους θέσουμε στη σύγκλιση των αρχηγών. Μπορώ να σας πω από τώρα ότι όντως δεν βράζουν όλες οι ομάδες στο ίδιο καζάνι. Είναι αυτονόητο. Αλλιώς διαπραγματεύεται ένας εργαζόμενος στο χώρο του ποδοσφαίρου και γενικά σε ένα εργασιακό περιβάλλον που του παρέχει τα πάντα και πληρώνεται σύμφωνα με τις συμφωνίες που έκανε κάποιους μήνες νωρίτερα και διαφορετικά διαπραγματεύεται μια ομάδα που μόνιμα αθετεί συμφωνίες».

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι υπόλοιποι