Ακολουθήστε μας:

ΕΠΣ Φθιώτιδας

Πρωταθλητής και με τη… βούλα ο Οπούντιος!

Επίσημα από το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Οπούντιος Μαρτίνου είναι πρωταθλητής της Α’ Φθιώτιδας για τη σεζόν 2019-20.

Σε σημερινή της συνεδρίαση, η ΕΠΣΦ επικύρωσε τις βαθμολογίες των τοπικών πρωταθλημάτων, ύστερα από την απόφαση για αναστολή της δραστηριότητας σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα λόγω της πανδημίας.

Έτσι, επικυρώθηκε η επιστροφή των Λοκρών στην Γ’ Εθνική κατηγορία τη νέα σεζόν, εκεί που θα συναντήσουν την Αταλάντη. Παράλληλα, τυπικά ανακειρήχθηκαν και Κυπελλούχοι, πράγμα που σημαίνει πως τη νέα σεζόν θα αγωνιστούν στο Κύπελλο Ελλάδος.

Μεταξύ άλλων, η Ένωση γνωστοποίησε πως την απευθείας άνοδο στη «μεγάλη» κατηγορία ως πρωτοπόροι των ομίλων εξασφάλισαν ο Δαφνησιακός, ο Ευρυτανικός και η Ηράκλεια, ενώ στους δευτεραθλητές Ρεγγίνι, Αστέρας Σταυρού και ΑΕΝΑ, δίνεται η δυνατότητα να προβιβαστούν επίσης -εφόσον το επιθυμούν. Έγινε δε γνωστό, πως δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας συγχαίρει μεταξύ άλλων τον ΠΑΣ Λαμία και την Αταλάντη για τη φετινή τους πορεία, καθώς και τις Νηρηίδες για τη σημαντική τους πρόοδο στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας, συνεδρίασε σήμερα 11.05.2020, σχετικά με τις διεκπεραιώσεις των διοργανώσεων της και τις επικυρώσεις των βαθμολογιών, σύμφωνα με τις εντολές της Ε.Π.Ο. και την απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού αποφασίζοντας τα εξής :

1. Ανακηρύσσει Πρωταθλητή Α΄ Κατηγορίας ”ΑΡΗΣ ΔΑΡΡΑΣ” το Σωματείο Α.Σ. ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ το οποίο προβιβάζεται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

2. Ανακηρύσσει Πρωταθλητή στον 1ο όμιλο της Β΄ Κατηγορίας το Σωματείο Α.Σ. ΔΑΦΝΗΣΙΑΚΟΣ ΑΡΚΙΤΣΑΣ το οποίο προβιβάζεται στην Α’ Κατηγορία.

3. Ανακηρύσσει Πρωταθλητή στον 2ο όμιλο της Β΄ Κατηγορίας το Σωματείο Α.Σ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ το οποίο προβιβάζεται στην Α’ Κατηγορία.

4. Ανακηρύσσει Πρωταθλητή στον 3ο όμιλο της Β΄ Κατηγορίας το Σωματείο Ο.Φ. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ το οποίο προβιβάζεται στην Α’ Κατηγορία.

5. Ανακηρύσσει κατόπιν κλήρωσης Κυπελλούχο Φθιώτιδας το Σωματείο Α.Σ. ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ το οποίο θα συμμετέχει στο Κύπελλο Ελλάδος 2020-21.

6. Ανακηρύσσει Πρωταθλητή στον 1ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας (Κ-16) ”ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΤΣΟΣ” το Σωματείο Α.Ο. ΦΡΑΝΤΖΗ και στον 2ο όμιλο το Σωματείο ΕΝΩΣΗ 2010.

7. Ανακηρύσσει Πρωταθλητή στον 1ο όμιλο της Κατηγορίας (Κ-14) ”ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ” το Σωματείο ΑΙΑΝΤΑΣ ΛΑΜΙΑΣ, στον 2ο όμιλο το Σωματείο ΕΝΩΣΗ 2010 και στον 3ο όμιλο το Σωματείο ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ.

8. Ανακηρύσσει Πρωταθλητή στον 1ο όμιλο της Κατηγορίας (Κ-12) ”ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ” το Σωματείο ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ (Α’) , στον 2ο όμιλο το ωματείο ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΜΙΑΣ (ΚΙΤ.), στον 3ο όμιλο το Σωματείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ, στον 4ο όμιλο το Σωματείο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2002 και στον 5ο όμιλο το Σωματείο ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ (Γ’).

9. Ανακηρύσσει Πρωταθλητή στον 1ο όμιλο της Κατηγορίας (Κ-10) ”ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΠΑΣ” το Σωματείο Α.Ο. ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ, στον 2ο όμιλο το Σωματείο ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΜΙΑΣ (ΚΙΤ.), στον 3ο όμιλο το Σωματείο ΑΙΑΝΤΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και στον 4ο όμιλο το Σωματείο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2002.

10. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από την Α΄ κατηγορία σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος και την απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που δίνει την δυνατότητα αναδιάρθρωσης κατηγοριών και αλλαγής Προκηρύξεων στα Δ.Σ. των Ενώσεων.

11. Δίνεται η δυνατότητα στους δευτεραθλητές κάθε ομίλου της Β’ Κατηγορίας ΣΑΜΕ ΡΕΓΓΙΝΙ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ και Α.Ε.Ν.Α. να συμμετέχουν στην Α’ Κατηγορία 2020-21 καθόσον δεν δύναται να πραγματοποιηθούν οι αγώνες μπαράζ για την άνοδο του ενός από τα τρία Σωματεία σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας συγχαίρει την Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964 για την αξιόλογη πορεία της στην Super League 1, τον Α.Π.Ο. ”ΑΤΑΛΑΝΤΗ” για την παραμονή του στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, τις ΝΗΙΡΗΔΕΣ ΦΘΙΑΣ για την συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία Γυναικών καθώς και όλα τα Σωματεία μέλη μας που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα μας.

Τέλος η Ένωση μας συνεχίζει τις ενέργειες της, με επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Ε.Π.Ο., Υπουργεία, Δήμους) για την οικονομική ενίσχυση και διαβίωση των ερασιτεχνικών Σωματείων της για ένα καλύτερο μέλλον στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΕΠΣ Φθιώτιδας