Ακολουθήστε μας:

Οι υπόλοιποι

Αδιέξοδο και… κάθε ομάδα μόνη της!

Κάθε αρνητικός στη μείωση μισθών που προτάθηκε στους ποδοσφαιριστές της Super League 1 ήταν χθες ο ΠΣΑΠ.

Η απόφαση των ποδοσφαιριστών ήταν ομόφωνα κατά των μειώσεων που προτάθηκαν από τη Λίγκα και υπό περιπτώσεις φτάνει μέχρι και το 33 %. Μάλιστα, σε τοποθέτηση τους, εξηγούν τη λογική με την οποία δεν κάνουν δεκτή την πρόταση.

Πλέον, αυτό σημαίνει πως κάθε ΠΑΕ θα πρέπει να διαπραγματευτεί μόνη της με τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ της για όποιες μειώσεις γίνουν στα συμβόλαια. Το «ιδιαίτερο» ωστόσο είναι πως ο ΠΣΑΠ δεν έκανε κάποια αντιπρόταση και έτσι δημιουργείται ένα αδιέξοδο, με τις συζητήσεις να ξεκινούν από μηδενική βάση.

Θεωρείται βέβαιο δε, πως στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας θα υπάρξει συζήτηση σχετικά με το θέμα, για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Η τοποθέτηση του ΠΣΑΠ:

O ΠΣΑΠ, αφού αξιολόγησε με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προτάσεις της Super League, κατέληξε να μην τις αποδεχθεί. Η θέση του ΠΣΑΠ να μην αποδεχθεί μια μείωση πραγματικού ποσοστού 83% επί των δόσεων του συμβολαίου κάθε ποδοσφαιριστή για την περίοδο Μάρτιος – Ιούνιος 2020 δεν ήταν βιαστική ούτε και αβασάνιστη αλλά αποτέλεσε προϊόν πολλών τηλεδιασκέψεων του Συνδέσμου με τους αρχηγούς των ομάδων των ΠΑΕ της Super League.

Στις επαφές αυτές ακούσθηκαν και εκτιμήθηκαν όλες οι απόψεις, καθώς και αναλύθηκαν και αποκωδικοποιήθηκαν όλα τα κρίσιμα σημεία. Κοινή και τελική κατάληξη αποτέλεσε η επιλογή των ποδοσφαιριστών κάθε ΠΑΕ να συζητήσουν και διαπραγματευθούν με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ για τη δυνατότητα ή μη υλοποίησης μειώσεων επί των αποδοχών τους.

Η λύση αυτή κατέληξε να είναι η ασφαλέστερη, η πιο πρόσφορη αλλά και η πιο συμβατή με τις σχετικές οδηγίες της FIFA. Τυχόν υιοθέτηση άλλης λύσης αποδείχθηκε αδύνατη.

Πράγματι, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι 480 περίπου ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Super League 1 αποτελούν 480 διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικά ανά ποδοσφαιριστή δεδομένα (όπως διάρκεια ή/και ποσό δόσεων συμβολαίου, κ.λπ.) και αν συνεκτιμήσει κανείς ότι κάθε ΠΑΕ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση με εξίσου διαφορετικά δεδομένα (όπως οικονομικά στοιχεία, συνέπεια στην τήρηση των υποχρεώσεων της, κ.λπ.), θα κατανοήσει με μεγάλη ευκολία τη σοβαρή και υπεύθυνη θέση του ΠΣΑΠ και των μελών του.

Ο ΠΣΑΠ θα είναι πάντα στις επάλξεις, θα συνεχίσει να διεκδικεί το συλλογικό συμφέρον των μελών του και να αναζητά την πιο ειλικρινή, κατάλληλη και ασφαλή λύση, πάντοτε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι υπόλοιποι