Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

«Πρωτόγνωρο, αλλά όλα γίνονται με καλή θέληση»!

Για το πως αντιμετώπισαν το διάστημα της πανδημίας και τις δυσκολίες που προέκυψαν μίλησαν χθες οι Άκης Μάντζιος, Σάκης Τσικνής και Βάντερσον Σκαρντοβέλι.

Ο προπονητής, ο Αντιπρόεδρος και ο αρχηγός της Λαμίας φιλοξενήθηκαν από το «ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδος» και αναφέρθηκαν στην επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση της ομάδα μας.

Μεταξύ άλλων, μίλησαν για τις προπονήσεις εν μέσω καραντίνας, αλλά και σε γκρουπ μετά την άρση των μέτρων, τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι, τα νέα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και την παρουσία του ΠΑΣ Λαμία στο working group της Super League 1.

Άκης Μάντζιος

Για την υγεία του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά. Από θέμα υγείας και σχετικά με όλη αυτή την περιπέτεια με τον ιό, είμαστε όλοι καλά».

Για το άν υπήρξε γρήγορη εφαρμογή στην πραγματικότητα της καραντίνας: «Δεν έχω κανένα παράπονο. Τα παιδιά το τηρήσανε το πρόγραμμα που τους είχε δοθεί. Και η αλήθεια είναι πως ήταν δύσκολο πρόγραμμα και δύσκολες οι συνθήκες για να το ακολουθήσουν. Αλλά γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από τη διάθεση των παιδιών. Σίγουρα όμως αυτές οι προπονήσεις, δεν έχουν σχέση με τις κανονικές».

Για το υγειονομικό πρωτόκολλο: «Εμείς κάναμε πιο αυστηρό το πρωτόκολλο, από αυτό που μας έχουν στείλει. Μιλάμε για αποστάσεις 3-4 μέτρα που μας επιβάλλανε και εμείς το μεγαλώσαμε σε 9-10 μέτρα για κάθε ποδοσφαιριστή. Παράλληλα κάναμε μικρότερα γκρουπ των 5-6 ατόμων. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ήμασταν πάρα πολλές ώρες στο γήπεδο. Αλλά ήταν βασικό για τα παιδιά, όταν επέστρεψαν από την καραντίνα να νιώθουν ασφάλεια. Ότι πρέπει να κάνουμε πάνω στο θέμα, σαν ομάδα το τηρούμε».

Για τα προβλήματα στις προπονήσεις λόγω μέτρων: «Ένα δύσκολο κομμάτι της προπόνησης είναι το γεγονός πως στα παιδιά δεν δίνεται η δυνατότητα να κάνουν μπάνιο μετά το τέλος. Για εμένα αυτό δεν είναι ότι καλύτερο και θεωρώ πως από τη στιγμή που αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι προπονήσεις θα έπρεπε να υπάρχουν καλύτερες παροχές όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές. Είναι κλειστά τα αποδυτήρια, τα μασάζ, ο καθένας φέρνει νερό από το σπίτι του. Δεν είναι επαγγελματικές αυτές οι συνθήκες, από την άλλη όμως οι απαιτήσεις για έναν επαγγελματία είναι ίδεες άσχετα αν υπάρχει κορωνοϊός ή όχι».

Για την επικοινωνία με τη διοίκηση: «Στο βαθμό που υπήρχε η δυνατότητα, υπήρχε ενημέρωση. Από την πλευρά μας για το πως προχωράνε οι προπονήσεις και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών. Αυτό το διάστημα των 50 ημέρων πάντως, υπήρχε επικοινωνία. Όπως υπήρχε επικοινωνία σε καθημερινή βάση με τα παιδιά. Είτε μέσω της πλατφόρμας που κάναμε προπονήσεις, είτε και κατ’ ιδίαν με τις τηλεφωνικές επαφές που είχαμε».

Για τα συμβόλαια των παικτών: «Υπάρχει ανησυχία στους παίκτες. Είναι επαγγελματίες και ζουν από αυτό. Τα παιδιά προσπαθούν μέσω του ΠΣΑΠ να βρουν μια λύση και από ότι προκύπτει αυτή θα είναι κάθε ομάδα να μιλήσει κατ’ ιδίαν με τους ποδοσφαιριστές της. Νομίζω ότι αν υπάρχει λογική σε τέτοιες περιπτώσεις, τα προβλήματα θα λυθούν πιο γρήγορα και έτσι και οι παίκτες θα είναι συγκεντρωμένοι να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα παιχνίδια».

Για το ρόλο του τεχνικού τιμ: «Είναι σημαντικό ο ρόλος όλου του τεχνικού τιμ. Είχαμε πολύ στενή επαφή με τα παιδιά. Δηλαδή και κάποιο πρόβλημα να υπήρχε, υπήρχε επικοινωνία με τα παιδιά για να δούμε αν τα παιδιά και η οικογένεια τους είναι καλά. Δεν είναι ότι το κάναμε απλά για να το κάνουμε. Το νιώθαμε. Είναι σημαντικό και για τον ποδοσφαιριστή να νιώθει ότι κάποιος από την ομάδα είναι κοντά του και τον σκέφτεται, άσχετα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ή όχι».

Για τη συμμετοχή της Λαμίας στο working group της Λίγκας: «Το σημαντικό για εμένα είναι να υπάρχει ένα πλάνο από την ομάδα που απαρτίζει το working group, για να μπορέσουν να βρουν όσο πιο γρήγορα γίνεται σωστές λύσεις για τη συνέχιση του ποδοσφαίρου».

Για τις καθημερινές δυσκολίες των ομάδων από εδώ και πέρα: «Το πιο δύσκολο είναι πως δεν υπάρχει εμπειρία σε αυτό το κομμάτι από κανέναν. Ούτε στους διοικητικούς, ούτε στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Δεν έχει ξανά γίνει κάτι τέτοιο για να ξέρουμε πως θα το διαχειριστούμε. Είναι κάτι καινούργιο και πρωτόγνωρο. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο θα πρέπει να βρούμε τη λύση και να προσαρμοστούμε όσο γίνεται καλύτερα και με καλύτερες συνθήκες».

Για το πότε θα πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Είχαμε μιλήσει και με τον κ. Τσικνή για αυτό το θέμα. Ο ποδοσφαιριστής θέλει μίνιμουμ ένα μήνα και σίγουρα δεν θα είναι στο επίπεδο που ήταν πριν. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα μπορέσει να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Το κυριότερο είναι να προστατέψουμε την υγεία των παιδιών. Ένας ενδεχόμενος τραυματισμών είναι μεγάλη απώλεια και να μην ξεχνάμε πως ο ποδοσφαιριστής είναι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Οπότε το ελάχιστο του ενός μήνα, είναι απαραίτητο».

Για την απουσία του κόσμου: «Δεν είναι ότι καλύτερο. Δεν μιλάμε για ένα ματς, αλλά για όλα τα παιχνίδια. Και υπάρχει ενδεχόμενο να συνεχιστεί και τη νέα χρονιά, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Σίγουρα είναι μια κατάσταση δύσκολη, που δεν είναι ωραία για το ποδόσφαιρο και όλους εμάς».

Σάκης Τσικνής

Για τη διαδικασία των εξετάσεων: «Ξεκινήσαμε μια διαδικασία που ο γιατρός της ομάδας έκρινε ότι έπρεπε να γίνει. Για να βεβαιωθούμε πως όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα έχουν τα αντισώματα. Μετά ήρθε και το πρωτόκολλο από την υγειονομική επιτροπή, υποβληθήκαμε στο μοριακό τεστ και όλα τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά. Εξάλλου δεν έφυγε και κανείς παίκτης από τη Λαμία».

Για τον σχεδιασμό μέσα στην καραντίνα: «Θεωρώ πως γενικότερα παρθήκαν αρκετά γρήγορα οι αποφάσεις. Ακόμα – ακόμα και από την Κυβέρνηση, την επιστημονική επιτροπή και το βλέπουμε αυτό όλοι μας και στην καθημερινότητα μας».

Για τις προπονήσεις σε γκρουπ: «Μετά από την άρση της απαγόρευσης των προπονήσεων, μας επιτράπηκε να γίνουν προπονήσεις σε γκρουπ μέχρι και οκτώ ατόμων. Περισσότερο ατομικά και σε κάποια σημεία μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μπάλα. Η ενημέρωση που μου έγινε ήταν πως η ενσωμάτωση περισσότερων ποδοσφαιριστών στα γκρουπ θα γινόταν σταδιακά».

Για τα μέτρα που έχουν παρθεί: «Θα πειθαρχήσουμε στα μέτρα, γιατί είναι θέμα υγείας πρώτα από όλα. Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, να απολυμαίνονται όλα όσα έρχονται σε επαφή οι ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα τα όργανα γυμναστικής. Τα ρούχα τους τα παιδιά τα παίρνουν και τα πλένουν μόνοι τους στο σπίτι τους. Έρχονται και φεύγουν ντυμένοι, δεν μπορούν να μπουν στα αποδυτήρια γιατί παραμένουν κλειστά. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους χώρους των γυμναστηρίων. Γενικά οι εσωτερικοί χώροι δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν σε αυτή τη φάση».

Για τη νέα πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε σε πόσο διάστημα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Πάμε βήμα – βήμα. Ακόμα κι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είναι πράγματα που θα πρέπει να εφαρμόσουμε και γίνονται πρώτη φορά».

Για τα συμβόλαια των παικτών: «Όταν υπάρχει καλή θέληση, όλα μπορούν να γίνουν».

Για τη συμμετοχή του στο working group της Λίγκας και το όφελος της ομάδας: «Εμείς εκφράσαμε την άποψη πως αν μπορούσαμε να βοηθήσουμε μέσω της εμπειρίας και των γνώσεων μας, θα θέλαμε να συμμετάσχουμε στο working group. Κάναμε την πρόταση εφόσον παρετήθηκαν δύο μέλη και μας δεχθήκανε. Πιστεύω ότι έχουμε αρκετή δουλειά από εδώ και στο εξής, γιατί υπάρχουν πολλά θέματα, αλλά θεωρώ πως θα βοηθήσουμε».

Για τις καθημερινές δυσκολίες των ομάδων από εδώ και πέρα: «Όσον αφορά την διοργάνωση ενός αγώνα και τις μετακινήσεις, έχουμε να κάνουμε μια νέα τάξη πραγμάτων, η οποία θα μας δυσκολέψει όλους μας. Ειδικά στην αρχή. Αλλά από τη στιγμή που θα υπάρξει καλή θέληση και πειθαρχία, όλα αυτά θα ξεπεραστούν».

Για τις εργασίες του working group: «Εμείς αυτή τη στιγμή σαν working group δουλεύουμε πάνω στις ημερομηνίες των αγώνων. Πρέπει να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι ρεαλιστικό και θα βολεύει -καθώς εκκρεμούν και οι αγώνες για το Κύπελλο. Πρέπει σε αυτό το πλάνο, να χωρέσουν όλες οι ημερομηνίες. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι δύσκολο. Βέβαια, η Λαμία έχει στα play outs επτά αγώνες, ενώ τα play offs έχουν από δέκα αγώνες. Είναι ζόρικο, αλλά είναι το ίδιο ζόρικο για όλους. Πρέπει να ξεκινήσει όμως και να τελειώσει το πρωτάθλημα. Μετά όπως αντιλαμβάνεστε πρέπει να προγραμματίσουμε και μια σειρά πραγμάτων που έχει πάει πίσω, ενόψει της ερχόμενης σεζόν».

Για την απουσία του κόσμου: «Ειδικά για τη Λαμία, η παρουσία του κόσμου της είναι η μεγάλη της δύναμη. Αυτό είναι ένα θέμα και δεν υπάρχει ο όρος της έδρας πλέον. Παλεύαμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο δεν θα το έχουμε πλέον. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και θα δούμε πως θα εξελιχθεί».

Για τα τηλεοπτικά: «Υπάρχει αρκετό μέλλον. Θα ξεκινήσει τώρα μια διαδικασία. Θα αποφασίσουμε πρώτα για την κεντρική διαχείρηση στη Λίγκα και νομίζω ότι θα υπάρχουν 2-3 προτάσεις από τηλεοπτικούς παρόχους, που θα μπουν στο τραπέζι. Εμείς σαν Λαμία, στα χρόνια που ανήκουμε στην κατηγορία, είμαστε οι πιο αδικημένοι σε αυτό το κομμάτι. Όλα τα χρόνια έχουμε το πιο χαμηλό συμβόλαιο».

Βάντερσον Σκαρντοβέλι

Για τις προπονήσεις εν μέσω καραντίνας: «Ήμασταν συνέχεια στο σπίτι. Ακολουθήσαμε όλοι το πρόγραμμα της ομάδας ατομικά. Είχαμε την ειδική εφαρμογή και κάναμε προπονήσεις σε γκρουπ με τον γυμναστή. Οι μόνες φορές που βγήκαμε έξω, ήταν για να κάνουμε τρέξιμο και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη φυσική μας κατάσταση. Μας λείπει πολύ η μπάλα, αλλά ξέραμε πως είχε η κατάσταση και πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα».

Για τα πρωτόκολλα που έχουν παρθεί: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Είναι για την υγεία μας. Προσπαθούμε να πειθαρχήσουμε, αλλά είναι κάτι δύσκολο. Ελπίζω όμως σύντομα να πάνε όλα καλά και να μπορούμε να κάνουμε τα απλά πράγματα που κάνουμε πάντα».

Για τα συμβόλαια των παικτών: «Ξέρουμε πως ακριβώς έχει η κατάσταση. Ξέρουμε τι προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες και γνωρίζουμε πως έχουν τα πράγματα στη Λαμία. Εμείς εδώ έχουμε πολύ καλή επικοινωνία με τον πρόεδρο και θα βρούμε την καλύτερη λύση για όλους. Και για τους ποδοσφαιριστές και για την ομάδα».

 

 

ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: Lamiaole.gr

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΠΑΣ Λαμία