Ακολουθήστε μας:

Έσπερος Λαμίας

«Θα αναγκαστούμε να παρατήσουμε τον αθλητισμό»

Κάθετα αντίθετος στη διακοπή των πρωταθλητών εμφανίστηκε ο Ρήγας Παπαργυρόπουλος.

Μιλώντας στο basketblog, ο έμπειρος άσος του Εσπέρου Λαμίας επισήμανε την ακραία κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παίκτες των μικρών κατηγοριών στην Ελλάδα. Αναγνώρισε πως είναι αδύνατο οι σύλλογοι να καταβάλουν στους αθλητές μισθούς που δεν έχουν δουλέψει, ωστόσο τόνισε πως τίθεται θέμα επιβίωσης πλέον.

Τόνισε πάντως με νόημα πως οι παίκτες και κ αθλητισμός γενικότερα δεν είναι το… πρόβλημα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα είπε: «Αρχικά, διαφωνώ κάθετα με την διακοπή. Δεν είναι ο αθλητισμός ο λόγος εξάπλωσης του ιού. Επίσης, είμαστε η μόνη χώρα που σταμάτησαν τα πρωταθλήματα. Υπάρχει μπάσκετ και αθλητισμός και πέρα από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Δυστυχώς, οι πληρωμές μας θα σταματήσουν. Δεν ρίχνω ευθύνη στις ομάδες γιατί σταματάει και για αυτούς η εισροή χρημάτων, όποια εισροή και αν τους έχει απομείνει. Η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι τουλάχιστον να έδιναν όλες οι ομάδες και τον μισθό του Νοεμβρίου καθώς η διακοπή ήταν ξαφνική και οι παίκτες έμειναν ξαφνικά άνεργοι και δεν είναι σε κανένα ΚΑΔ.

Όλοι οι αθλητές θεωρώ πως θα κινηθούν πια σε λύσεις όπως εύρεση εργασίας, όποια και αν είναι αυτή. Επίσης, θεωρώ πως θα αλλάξουν και πολλά στις ομάδες γιατί πολλοί αθλητές, δεδομένου της ανεργίας και χωρίς να ξέρουμε που θα φτάσει όλο αυτό, δεν θα παρατήσουν την όποια εργασία έχουν βρει και οι ομάδες θα πρέπει να το σεβαστούν καθώς έχουν σταματήσει τις πληρωμές. Σε αυτές τις εποχές δεν μπορούν οι ομάδες να περιμένουν πως οι αθλητές θα είναι και άνεργοι και απλήρωτοι και θα περιμένουν πότε και εαν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να το σεβαστούν. Φυσικά το πιο σωστό θα ήταν να γινόντουσαν εξετάσεις για τον ιό συνέχεια όπως γίνεται στην Α1, αλλά καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν γίνεται. Απλά κάνε τα μαθηματικά. Δυστυχώς, δεν είμαι αρμόδιος για αυτήν την λύση καθώς δεν είμαι γιατρός. Αλλά όπως προείπα δεν είμαστε το πρόβλημα της πανδημίας. Και στις επαγγελματικές κατηγορίες πάντως που κάνουν τα τέστ δεν σημαίνει ότι δεν κολλάνε. Απλά η ομάδα που έχει σύμπτωμα δεν αγωνίζεται. Δεν βλέπω κάποια διαφορά λοιπον είτε κάνουμε το τεστ είτε όχι».

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έσπερος Λαμίας