Ακολουθήστε μας:

Έσπερος Λαμίας

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε ξεκρέμαστους τους παίκτες»

Την ανάγκη για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, με όποιο κόστος, επισήμανε ο Γιάννης Σοφογιάννης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Stereabasket.gr», ο προπονητής του Έσπερου Λαμίας σχολίασε την τεράστια ζημιά που έχουν πάθει οι σύλλογοι σε όλα τα επίπεδα, από την διακοπή των υποχρεώσεων τους ελέω lockdown.

Εξέφρασε την άποψη του πως με τα τωρινά δεδομένα η σεζόν μπορεί να ξεκινήσει και πάλι τον Φεβρουάριο, ενώ αναφέρθηκε στις υποχωρήσεις που θα πρέπει να γίνουν από όλες τις πλευρές, ώστε να μπορέσει να βγει το φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν είναι υπέρ η κατά της συνέχισης της σεζόν: «Θεωρώ πως είναι αδιανόητο να μπαίνουμε σε ένα τέτοιο δίλημμα. Ασφαλώς και πρέπει να συνεχιστεί η σεζόν, πρέπει η προσπάθεια που έγινε το καλοκαίρι απ’ όλες τις ομάδες να έχει αντίκτυπο, πρέπει να κινήσουμε γη και ουρανό για να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Υπάρχουν πόσοι παίκτες που υπολόγιζαν σε ένα μεροκάματο από τις ομάδες, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε ξεκρέμαστους».

Για το πότε προβλέπει την επιστροφή στην αγωνιστική δράση: «Με τα σημερινά δεδομένα και εφόσον δεν αλλάξει κάτι προς το χειρότερο, πιστεύω πως μετά τις γιορτές, περίπου στις 10-15 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια και στις αρχές Φεβρουαρίου θα μπορέσουμε να δώσουμε τους πρώτους αγώνες για το πρωτάθλημα».

👍Ακολουθήστε μας στο Facebook

Για το διάστημα που θα χρειαστεί ένας αθλητής να επιστρέψει σε αγωνιστικό ρυθμό μετά τη δίμηνη αποχή: «Δεν θα υπάρξει χρόνος για μια κανονική προετοιμασία μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα. Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουμε πως η επιστροφή δεν θα είναι αναίμακτη για κανένα μας. Είμαστε σε μια ειδική κατάσταση, στην οποία πρέπει να προσαρμοστεί όλος ο κόσμος, άρα και εμείς σε αθλητικό επίπεδο. Θα πρέπει να δουλέψουμε διαφορετικά για να τα καταφέρουμε να γυρίσουμε στη δράση το ταχύτερο δυνατό. Αν μας έβαζαν το δίλημμα, ξεκινάτε αύριο το πρωτάθλημα ή αλλιώς δεν συνεχίζεται η σεζόν, θα απάνταγα ξεκινάμε αύριο. Σίγουρα δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, όμως θέλω να σας μεταφέρω και να καταλάβουν όλοι, πως η συνέχιση των πρωταθλημάτων, με οποιοδήποτε κόστος, είναι μονόδρομος».

Για το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οι ομάδες σε ένα πρόγραμμα Τετάρτη-Κυριακή σε βάθος μηνών για να βγουν τα πρωταθλήματα: «Δεν θα είναι το ιδανικό, όμως όπως είπα και προηγουμένως, θα πρέπει όλοι μας να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Φυσικά και θα επιλέξω να παίζουμε Τετάρτη-Κυριακή από το να μην παίξουμε καθόλου. Τα πρωταθλήματα πρέπει να συνεχιστούν και με αυτό το δεδομένο θα πρέπει να ψάχνουμε να βρούμε τις λύσεις. Φαντάζεστε τη ζημιά για το άθλημα, στο σενάριο να μείνουμε στην ουσία για 1 1/2 χρόνο χωρίς μπάσκετ; Ούτε που θέλω να το σκέφτομαι».

Για την οικονομική ζημιά των ομάδων: «Η οικονομική ζημιά που έχουμε υποστεί είναι τεράστια. Και μάλλον θα συνεχιστεί, αφού ακόμα και να επιστρέψουν στη δράση τα αγωνιστικά τμήματα, δύσκολα θα γίνει κάτι αντίστοιχο για τις ακαδημίες που αποτελούν για όλες τις ομάδες μια δυσαναπλήρωτη πηγή εσόδων. Θα πρέπει από την πολιτεία να γίνει μια σωστή κατανομή χρημάτων ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν όλες οι ομάδες. Θα πρέπει να βγουν επιχορηγήσεις και να καλυφθούν για παράδειγμα τα έξοδα διαιτησίας και γραμματείας για όλες τις ομάδες. Μιλάνε για 12 εκ. που θα μοιραστούν στον αθλητισμό. Αυτό το ποσό θα πρέπει να κατανεμηθεί σωστά. Με 2,5 χιλ. € τι να πρωτοπληρώσει ένας σύλλογος»;

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έσπερος Λαμίας