Ακολουθήστε μας:

Τοπικά Νέα

Λαμία: «Υγειονομική βόμβα» το γηροκομείο

Πολλά νέα κρούσματα στη Λαμία προκαλούν έντονη ανησυχία…Σε “υγειονομική βόμβα” μετατρέπεται το γηροκομείο…

Πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το πριν λίγο το απόγευμα της Πέμπτης 10/12/2020 στην Λαμία και πρόκειται για τους ηλικιωμένους τροφίμους του γηροκομείου στο οποίο είχαν βρεθεί αρχικά 18 άτομα – 14 τρόφιμοι και τέσσερις υπάλληλοι- θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 35 δείγματα τα οποία δόθηκαν τις προηγούμενες μέρες, βγήκαν τα αποτελέσματα τους και είναι όλα θετικά… Όλοι οι ηλικιωμένοι οι οποίοι έκαναν τεστ ή επαναληπτικά τεστ βρέθηκαν θετικοί στον ιό ενώ στα τελευταία τεστ που επέστρεψαν αποτελέσματα βρέθηκαν 6 υπάλληλοι επίσης με κορονοϊό.

Η παρέμβαση εισαγγελέα

Συνολικά οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι που είναι θετικοί στον κορωνοϊό με τους 43 εξ’ αυτών βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ να παραμένουν στο γηροκομείο όπου και υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές που τους φροντίζουν. Οι άλλοι 6, από προχθές έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας για περαιτέρω παρακολούθηση. Όσον αφορά τους 6 υπάλληλους που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό έχουν μπει επίσης σε καραντίνα και ιχνηλατείται το περιβάλλον τους. Αναφορικά με την παρουσία εισαγγελέα στο συγκεκριμένο ζήτημα να σημειωθεί ότι ο στόχος της “εμπλοκής” του είναι για να ελέγξει αν έχει τηρηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και αν και εφόσον προκύψουν ευθύνες στο πλαίσιο της αρχικής νόσησης που διέσπειρε τον κορωνοϊό, να αποδοθούν (κάτι τέτοιο ωστόσο για την ώρα δεν προκύπτει).

Ο αριθμός πλέον των κρουσμάτων στη Φθιώτιδα είναι μεγάλος, όπως επίσης και το γεγονός ότι πρόκειται για ηικιωμένους τους περισσότερους, προφανώς θα “ασκήσει” μεγάλη πίεση στο τοπικό σύστημα υγεία και το Νοσοκομείο Λαμίας θα πρέπει να ανταπεξέλθει υπό σύσκολες αναμφίβολα συνθήκες.

Πηγή: Fonografos.net

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Τοπικά Νέα