Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Καλό το παραμύθι σας, αλλά… δεν έχει δράκο!

Είναι μια ιστοριούλα που έχει ξεκινήσει εδώ και 2-3 χρόνια. Και η αλήθεια είναι πως συντηρείται και επανέρχεται αραιά και που. Κακώς βέβαια το αφήνουμε να περνάει στο ντούκου, αφού πρόκειται για… παπάτζα από τις μεγαλύτερες.

Ο λόγος για τις φωνές ανά καιρούς, κυρίως από εκπροσώπους «μεγάλων» ομάδων για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του «Αθανάσιος Διάκος».

Και είναι γεγονός πως η όλη ιστορία έχει αρχίσει και παίρνει διαστάσεις με τον ΠΑΣ Λαμία να «κατηγορείται» για το χορτάρι του γηπέδου και την επικινδυνότητα του.

Ασφαλώς και κάτι τέτοιο, όχι απλά είναι ψέμα, αλλά είναι τεράστια… κακεντρέχια. Το ΔΑΚ Λαμίας διαθέτει έναν από τους πλέον καλοσυντηρημένους αγωνιστικούς χώρους στην Ελλάδα. Και το αστείο της υπόθεσης είναι πως η ίδια εταιρία που έχει αναλάβει το χορτάρι στο γήπεδο της πόλης μας, είναι εκείνη που είναι υπεύθυνη και για εκείνα των περισσότερων συλλόγων στη Σούπερ Λίγκα. Στην ουσία μιλάμε για τους ίδιους χλοοτάπητες δηλαδή…

Αυτό που εδώ πρέπει να ειπωθεί, είναι πως λόγω της θέσης του στον ιστό της Λαμίας, το «Αθανάσιος Διάκος» είναι ευάλωτο στα καιρικά φαινόμενα. Τι εννοούμε; Πως είναι ανοιχτό γύρω – γύρω. Δεν υπάρχουν ψηλά κτίρια για να το «προστατεύουν» από τον καιρό. Όταν λοιπόν για παράδειγμα, υπάρχει έντονη βροχόπτωση, το γήπεδο της πόλης μας είναι ανοιχτό γύρω – γύρω… βάλλεται.

Από την άλλη, είναι αλήθεια πως η διοίκηση του ΠΑΣ Λαμία, αλλά και ο Δήμος Λαμιέων ξοδεύουν κάθε χρόνο ένα πολύ σεβαστό ποσό για να συντηρείται ο αγωνιστικός χώρος. Και επιτρέψτε μας να έχουμε πολύ μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό συμβαίνει με άλλες ΠΑΕ και τις εκάστοτε δημοτικές αρχές.

Το ξεχωριστό κεφάλαιο… Άρης

Εκεί που πάντως η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, είναι τα παράπονα των ανθρώπων του Άρη για τον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας.

Αυτές αρχικά είχαν να κάνουν με την υποτιθέμενη πρόθεση του ΠΑΣ Λαμία να αναβληθεί το παιχνίδι, λόγω των πολλών απουσιών της. Όταν ωστόσο ο κ. Σκουλάς έδωσε το ΟΚ για να διεξαχθεί το παιχνίδι, το «τροπάρι» άλλαξε και… μόνο η Λαμία μπορούσε να παίξει σε τέτοιο βούρκο. Που εν τω μεταξύ -θεωρητικά η Λαμία όντως θα βολεύονταν να μην αγωνιστεί, αφού το μισό της ρόστερ είναι παροπλισμένο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εκτός λογικής να περιμένεις ένα γήπεδο χαλί, όταν από το ξημέρωμα μέχρι την ώρα του αγώνα βρέχει ασταμάτητα. Στερήσε νοητικής ικανότητας αν πραγματικά θεωρείς γενικά κακό τον αγωνιστικό χώρο και δεν καταλαβαίνεις πως είναι αποτέλεσμα της βροχής…

Και εδώ που τα λέμε, το γήπεδο ήταν σε εξαιρετική κατάσταση αν αναλογιστούμε την ποσότητα βροχής που έπεσε στη Λαμία τη Δευτέρα. Ούτε «υπερσύγχρονα» μηχανήματα χρειάστηκαν όπως εκείνα που έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια στους Ζωσιμάδες, ούτε τίποτα. Μέσα σε ελάχιστη ώρα, το τερέν είχε καθαρίσει σε όλα του τα σημεία από τη συγκέντρωση νερού και μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Από την άλλη, δεν σου φταίει κανένας αγωνιστικός χώρος, όταν γνωρίζεις την κατάσταση του γηπέδου και επιλέγεις να παίξεις με τη μπάλα κάτω. Σε αυτή την περίπτωση είναι ξεκάθαρο πως προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις την κακή σου εικόνα. Πόσο μάλλον αν διαθέτεις ομάδα που αντικειμενικά έχει πολύ μεγάλη ποιότητα και βρίσκεται δίκαια στη θέση που βρίσκεται.

Το ποδόσφαιρο και ειδικά στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο… τσαλιμάκια και κάθετες μπαλιές. Η μπάλα σε αυτόν εδώ τον τόπο παίζεται κατά κύριο λόγο με γιώμες, μακρινές μπαλιές και δυνατές μονομαχίες. Και όταν κάνεις πρωταθλητισμό, οφείλεις να μπορείς να προσαρμοστείς και σε αυτά τα δεδομένα όταν χρειαστεί.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ