Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Από το… στραπάτσο καλύτερο το «Χ»!

Σε ένα ματς που έμοιαζε αδύνατο να… κουνηθεί από το απόλυτο μηδέν, Λαμία και Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Αθανάσιος Διάκος».

Το ματς ήταν μετριότατο ποιοτικά με ελάχιστες καλές στιγμές. Στα τελευταία λεπτά ωστόσο είχαμε όλο το… ζουμί, με τους Θεσσαλούς να προηγούνται στο 85′ και να ισοφαρίζονται άμεσα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντέλετιτς.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΣ Λαμία έφτασε τους 27 βαθμούς με το αποψινό αποτέλεσμα. Ωστόσο, σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ νωρίτερα επί των Ιωαννίνων, οι πέντε τελευταίες αγωνιστικές των πλέι-άουτ αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έστω κι αν οι «κυανόλευκοι» εξακολουθούν να διατηρούν μαξηλαράκι ασφαλείας.

Σαν να μην έγινε…

Η Λαμία ήταν πιο κινητική στα πρώτα λεπτά του ματς, ωστόσο από φάση… μηδέν. Αμφότερες οι δύο ομάδες δεν έδειχναν διάθεση να πάρουν ρίσκα. Έτσι λοιπόν ή πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι ήρθε από στημένη φάση. Συγεκριμένα, στο 14′ ο Μπουένο εκτέλεσε για το Βόλο απευθείας ένα φάουλ από πολύ κοντινή απόσταση, η μπάλα «έγλυψε» την εξωτερική πλευρά του οριζόντιου και έφυγε άουτ.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός εξακολούθησε να είναι νωχελικός. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα μας δεν είχε τελική προς το τέρμα. Έφτασε ωστόσο κοντά στο γκολ στο 27ο λεπτό. Ο Μαρτίνεθ έφυγε από αριστερά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή παράλληλα, ο Ντέλετιτς έβαλε την προβολή, αλλά για ελάχιστα εκατοστά δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα προ του Γκαραβέλη.

Δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο στο επόμενο εικοσάλεπτο μέχρι την ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι ναι μεν έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο αυτό που κυριάρχησε ήταν οι μονομαχίες και οι λανθασμένες πάσες. Το 0-0 διατηρήθηκε αναμενόνα στην ανάπαυλα λοιπόν.

Όλα έγιναν στο φινάλε…

Ίδιο το σκηνικό και στην επανάληψη, με τους μονομαχίες και τα πολλά λάθη να έχουν τον πρώτο λόγο. Είναι χαρακτηριστικό πως έπρεπε να περάσουν 15 λεπτά για να δούμε κάποια υποψία φάση, όταν σε φάση διαρκείας στο 69′ ούτε ο Καραμάνος, ούτε ο Αντέτζο σε δεύτερο χρόνο δεν κατάφεραν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα με τις προσπάθειες τους να βρίσκουν πάνω σε αμυντικούς.

Στο 72′ ο Χατζηστραβός κουβάλησε τη μπάλα, βρήκε χώρο και σούταρε έξω από την περιοχή, την έστειλε όμως πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νίνη από μακριά, έστειλε τη μπάλα να σκάσει μπροστά στον Επασί. Ο Γάλλος πορτιέρε όμως με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε προ των αντιπάλων. Σταδιακά, όσο πλησιάζαμε προς το τέλος, η Λαμία έπαιρνε μέτρα και έκανε την προσπάθεια της να δημιουργήσει.

Μάλιστα, στο 78′ οι «κυανόλευκοι» φώναξαν για πέναλτι, για πάτημα αμυντικού στον Χατζηστραβό. Ο κ. Παπαπέτρου από τον VAR όμως, συμφώνησε με την αρχική εκτίμηση του Φωτιά και το ματς συνεχίστηκε. Στο 80′ και σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, η μπάλα απομακρύνθηκε από τον Μαρτίνεθ και ο Νικολά Μαρτίνες του Βόλου στο ριμπάουντ σούταρε δυνατά στέλνοντας την ψηλά άουτ.

Και εκεί που τίποτα δεν συνηγορούσε πως θα δούμε γκολ, στο 85ο λεπτό ο Βόλος «πάγωσε» τον ΠΑΣ Λαμία. Σε εκτέλεση πλαγίου από αριαστερά και γύρισμα του Φεράρι στην περιοχή, ο Κρητικός βρέθηκε αμαρκάριστο σε πάσα στο δεύτερο δοκάρι και νίκησε τον Επασί -στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Η απάντηση ήταν άμεση ωστόσο…

Με τη σέντρα στο 86′ ο Καραμάνος ανατράπηκε στην περιοχή και ο κ. Παπαπέτρου έδειξε τη βούλα του πέναλτι. Ο Ντέλετιτς ανέλαβε την εκτέλεση και στο 88′ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 91′ και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Χατζηστραβός θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά το δυνατό σουτ που έπιασε από τα όρια της περιοχής έφυγε ψηλά άουτ. Έτσι, το 1-1 διατηρήθηκε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας (79′ Προβυδάκης), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (80′ Βλάχος), Τζανδάρης (65′ Χατζηστραβός), Ρόμανιτς (70′ Τσούκαλος), Ντέλετιτς, Βασιλακάκης (64′ Γκούγκα), Καραμάνος

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Μήτογλου, Φάουστο, Τέκιο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαρτόλο (82′ Ριένστρα), Δουβίκας, Νίνης, Μπουένο (71′ Μαρτίνες), Ρενάτο Σάντος (85′ Κρητικός)

ΓΗΠΕΔΟ: «Αθανάσιος Διάκος».

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία