Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Το… γηπεδικό στη Λαμία αλλάζει προς το καλύτερο! (pics)

Οι εργασίες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΣ Λαμία είναι γεγονός πως ξεκίνησαν και πάλι την κουβέντα γύρω από τα… γηπεδικά στην πόλη μας.

Εδώ και χρόνια έχει επικρατήσει σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στη Λαμία, μια λογική που λέει πως οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στην πόλη μας είναι παρατημένες. Πόσο όμως ισχύει αυτό;

Κάνοντας «αυτοψία» τις προηγούμενες ημέρες στα γήπεδα του Δήμου Λαμιέων -στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον- το Lamia Ole παρατήρησε πως, μπορεί η πόλη μας να υπολείπεται εγκαταστάσεων, ωστόσο κάθε άλλο παρά παρατημένες είναι αυτές που υπάρχουν. Οι περισσότερες από αυτές αν προτιμάτε, αφού υπάρχουν και αρκετές που ναι μεν έχουν μπει στη… γραμμή για βελτιωτικές κινήσεις, αυτές όμως δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι αγωνιστικές χώροι στα περισσότερα γήπεδα της Λαμίας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Όχι μόνο εκείνα που χρησιμοποιεί ο ΠΑΣ Λαμία καθημερινά, αλλά τα περισσότερα από αυτά. Κι αυτό είναι κάτι το αξιοθαύμαστο, αν σκεφτεί κανείς πως εδώ και οκτώ μήνες οι μικρότερες κατηγορίες και τα τοπικά πρωταθλήματα βρίσκονται στον… πάγο. Ακόμα και σε γήπεδα με χρόνια προβλήματα όπως εκείνα στα Καλύβια και τα Γαλανέικα, οι εργασίες έχουν δρομολογηθεί και απομένουν τυπικά και γραφειοκρατικά θέματα για να ξεκινήσουν.

Οι υπεύθυνοι των ομάδων και οι αρμόδιες υπηρεσίες -στο μέτρο του δυνατού- έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι. Συγχαρητήρια δε, αξίζουν και στον Αντιδήμαρχο σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού, Πάνο Φώσκολο, αλλά και στον Αντιδήμαρχο Πρασίνου, Κωνσταντίνο Μουστάκα, οι οποίοι ως υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής στέκονται ανελλιπώς στο πλευρό των σωματείων στην προσπάθεια συντήρησης των γηπέδων.

«Νέα γήπεδα, συντήρηση και ανακαίνιση στα παλιά»

Για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και τις εργασίες στο προπονητικό του ΠΑΣ Λαμία, είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τον Πάνο Φώσκολο.

«Αυτή την περίοδο η δημοτική αρχή έχει εντείνει τις δυνάμεις της και τις προσπάθειές της προκειμένου να κατασκευάσει νέα γήπεδα, να συντηρήσει παλαιότερα αλλά και να ανακαινίσει κάποια άλλα», μας είπε αρχικά ο Αντιδήμαρχος.

Στη συνέχεια και σε ερώτηση για τις εργασίες στο προπονητικό κέντρο της ομάδας μας, ο κ. Φώσκολος μας είπε: «Την περίοδο αυτή συμβάλουμε και εμείς με τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια που κάνει η ΠΑΕ Λαμία. Συμβάλουμε στο να κατασκευαστούν δύο βοηθητικά γήπεδα στην περιοχή της Καμαρίτσας δίπλα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και δίπλα στο προπονητικό κέντρο του στίβου. Αυτά σε σύντομο διάστημα θα είναι στην διάθεση της ομάδας και έτσι θα έχει πολύ περισσότερες λύσεις για τις προπονήσεις της και για τα τεστ που κάνει».

Όσο για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος στα υπόλοιπα γήπεδο της πόλης: «Παράλληλα αυτή την περίοδο μετά από μια πολύμηνη εμπλοκή για την οποία δεν ευθύνεται ο δήμος αλλά ενστάσεις και διάφορες άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουμε πλέον λύση και για τα γήπεδα των Καλυβίων και του Καλαμακίου, όπου σύντομα θα υπάρχει ανάδοχος προκειμένου αυτά τα γήπεδα να στρωθούν με πλαστικό χλοοτάπητα και να αποδοθούν στο κόσμο και στους συλλόγους.

Στην περιοχή του Αφανού ένα παλιό για όσους το θυμούνται και μη συντηρεμένος χώρος που είχε την μορφή γηπέδου αυτή την περίοδο ανακατασκευάζεται και είναι ένα γήπεδο το οποίο θα αποδοθεί στην συνοικία στους νέους, στα παιδιά.

Δεν θα χρησιμοποιείται από κάποια ομάδα αλλά θα είναι ελεύθερα προσβάσιμος σε όλους. Τέλος, αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η μελέτη για την ανακατασκευή του γηπέδου των Γαλανέικων η μελέτη αυτή περιλαμβάνει εκτός από πλαστικό χλοοτάπητα και ένα νέο έργο την κατασκευή ταρτάν, και βέβαια ανακαίνιση και των αποδυτηρίων και της εξέδρας.

Έτσι θεωρούμε ότι θα ολοκληρωθεί ένα πολύ όμορφο έργο το οποίο θα αποδοθεί σε όλη την βόρεια Λαμία και όχι μόνο, θα μπορέσει να αποτελέσει ένα πόλο έλξης και για αθλητισμό και για τις ομάδες και για τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και για τον χώρο του στίβου».

Αναφορικά τώρα με τα γήπεδα σε Σταυρό, Ανθήλη και Νέο Κρίκελλο: «Σε όλα τα γήπεδα παρά το γεγονός ότι έχουν σταματήσει τα τοπικά πρωταθλήματα -και δυστυχώς η τελευταία πληροφόρηση είναι ότι δεν θα εκκινήσουν για φέτος- οι συνεργάτες μας εκτελούν την συντήρηση που πρέπει έτσι ώστε να είναι σε μια καλή κατάσταση ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν δοθεί το πράσινο φως για προπονήσεις και αργότερα για αγώνες.

Γίνονται λοιπόν όλες αυτές οι εργασίες που χρειάζονται, επισποράς, κουρέματος, λιπασμάτων, διορθωτικές άλλες κινήσεις στα πλαίσια της ασφάλειας.

Ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση όλων των ποδοσφαιρικών γηπέδων του Δήμου Λαμιέων και όχι μόνο των ποδοσφαιρικών, και σε πολύ σύντομο διάστημα επιτόπου στους χώρους εκείνους θα πραγματοποιηθεί και εκπαίδευση στην χρήση σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, απινιδωτών οι οποίοι σε συνεργασία με τους συλλόγους, με τις κοινότητες και τις τοπικές κοινωνίες θα είναι στην διάθεση των αθλητών αλλά και των δημοτών ώστε να υπάρχει το αίσθημα ασφάλειας όταν κάνουν χρήση των αθλητικών αυτών χώρων».

3 απαντήσεις στο “Το… γηπεδικό στη Λαμία αλλάζει προς το καλύτερο! (pics)”

 1. Γιώργος Κουδας Avatar
  Γιώργος Κουδας

  Εξέδρες και δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου-σταδίου με ευρωπαϊκή προδιαγραφή έτσι ώστε να μπορεί η πόλη μας να φιλοξενήσει αγώνα της εθνικής υπάρχει στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής;

 2. lamia4ever Avatar
  lamia4ever

  Εκείνο το γηπεδο στον Αφανο Λαμιας γιατι δεν το αξιοποιείτε?Πηγαίνετε να το δείτε και θα συμφωνήσετε οτι δεν ειναι εικονα γηπέδου αυτή.Δίπλα απο το Καστρο να υπάρχει ενας χωρος εγκατάλειψης.Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί απο την Δημοτική αρχή!

 3. Φριξος Avatar
  Φριξος

  Το γηπεδο στα Γαλανεικα και το αλλο Καλυβιων-Παγκρατιου, ποτε εχετε σκοπο να τα φτιαξετε; Του Αγιου Π???? ου ανηνερα;
  Μηπως νομιζετε η πιστευετε εσεις σαν Δημοτικη Αρχη, οτι μπορειτε να μας δουλευετε.
  Αυτα τα 2 ποιο προβληματικα απι τα πρωτα, τα εχετε αφησρι τωρα τελευταια; Θα το φερει ο βλαχος το τυρι, αρκει να δειτε αριθμο ψηφοφορων συγκεντρωτικα.

3 Comments

3 Comments

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ