Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Γιατί μας συγκρίνετε με τους δολοφόνους;

Η είδηση της δολοφονίας ενός 19χρονου παιδιού, επειδή έτυχε να υποστηρίζει μια ομάδα έχει… παγώσει όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Έχει ανοίξει και πάλι την κουβέντα ταυτόχρονα όμως για τους «ισαποστασάκηδες».

Και η εύκολη λύση που ακούγεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το γνωστό «να κλείσουν οι σύνδεσμοι». Σαν να σου λένε δηλαδή, ότι όποιος είναι οπαδός μιας ομάδας είναι εν δυνάμει δολοφόνος. Κι αν κλείσουν τα γραφεία, θα σταματήσει να δολοφονεί.

Πέραν του αστείου και αβάσιμου της παραπάνω θεωρίας, τέτοιου είδους… τσουβάλιασμα, εμάς σαν οπαδούς της Λαμίας θα έπρεπε να μας προσβάλει. Τι σχέση έχει ο σύνδεσμος των φίλων της Λαμίας, με τους οργανωμένους στρατούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης; Γιατί μας θεωρούν ίδιους με τις συμμορίες και τις παρακρατικές οργανώσεις που για δεκαετίες τώρα έχουν ασυλία στα πάντα;

Τι τους φταίμε εμείς, όταν οι παράγοντες των ομάδων τους είναι τα τελευταία κατακάθια και τους χαρτζιλικώνουν για να τους χρησιμοποιούν σαν μπράβους τους; Είναι αστεία αυτή η ισοπέδωση και αυτή η θεωρία των άκρων.

Όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και όχι να μην κλείσουν οι σύνδεσμοι. Σε αυτή την ρήμαδα την χώρα υπάρχει ένας υποτυπώδης ανταγωνισμός στον αθλητισμό, επειδή υπάρχουν αυτοί οι σύνδεσμοι. Και είναι ΠΑΝΤΑ εκεί για να βάλουν πλάτη όταν η ομάδα είναι στο χείλος του γκρεμού. Προφανώς αυτό το αγνοεί ο οπαδός του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, γιατί ποτέ του δεν χρειάστηκε να βάλει πλάτη, ποτέ του δεν βίωσε την αδικία και τον υποβιβασμό, γιατί για αυτόν το κράτος αλλάζει νόμους.

Για τις δικές μας τις ομάδες όμως που οι νόμοι ισχύουν, οι σύνδεσμοι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι και υπάρχουν χίλιοι δύο λόγοι για αυτό. Και οι οργανωμένοι της Λαμίας είναι το καλύτερο παράδειγμα για αυτό. Εκείνοι ήταν που ανέλαβαν τον Ερασιτέχνη, που τάισαν παίκτες, που ακολούθησαν σε όλα τα χωριά την ομάδα τους. Μόνο και μόνο για να μην σταματήσει να υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Να κλείσουν λοιπόν οι σύνδεσμοι; Όχι, να κλείσουν οι δικοί τους σύνδεσμοι, που είναι οπλοστάσια κανονικά. Να μην κινδυνεύουμε και εμείς επειδή υποστηρίζουμε άλλη ομάδα…

2 απαντήσεις στο “Γιατί μας συγκρίνετε με τους δολοφόνους;”

 1. Νικος Avatar
  Νικος

  Δικιο. Αλλά αυτό είναι ολοκληρη ιστορία. Δείτε τι έγινε στο μπάσκετ του Ιωνικου, δείτε τι γίνεται στην Ηλιούπολη; τι έγινε στο παρελθόν στον Ηρόδοτο; Πριν λίγο καιρό στον Βόλο; Η Λαμία, ο Απόλλων, ο Αστέρας (για ιδιαίτερους λόγους), τα Γιάννενα είναι εξαιρεσεις

 2. lamiaras Avatar
  lamiaras

  Αντικειμενικά μιλώντας και χωρίς κάποια εμπάθεια και οι σύνδεσμοι της επαρχίας δεν είναι «αθώες περιστερές».
  Όπως σχολίασε πολύ σωστά (κατά την γνώμη μου) και ο προηγούμενος σχολιαστής «είναι ολόκληρη ιστορία».

2 Comments

2 Comments

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ