Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Πως να προστατέψετε τις ηλεκτρονικές συσκευές στις διακοπές

Αν φεύγετε για διακοπές αυτό το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο ηλεκτρικός σας εξοπλισμός είναι συσκευασμένος με ασφάλεια, ώστε να μην πάθει ζημιά όταν ταξιδεύετε από τόπο σε τόπο.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι μερικά από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που κουβαλάμε μαζί μας. Μας κρατούν συνδεδεμένους με την οικογένεια και τους φίλους μας, μας βοηθούν να παραμένουμε παραγωγικοί στη δουλειά και μπορούν να μας προσφέρουν ώρες ψυχαγωγίας όταν ταξιδεύουμε. Τι συμβαίνει όμως αν κάτι πάει στραβά με μια από αυτές τις συσκευές ενώ βρίσκεστε σε διακοπές;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ότι η ζέστη μπορεί να επηρεάσει τις συσκευές σας. Αν ζεσταθούν πολύ, μπορεί να τους προκαλέσει βλάβη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μπαταρίες, γι’ αυτό φροντίστε να παρακολουθείτε στενά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας όταν ταξιδεύετε και βεβαιωθείτε ότι καμία από τις συσκευές σας δεν έχει μείνει από ενέργεια μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ότι οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην οθόνη σας, αν την αφήσετε απροστάτευτη για πολύ καιρό. Φροντίστε λοιπόν να επενδύσετε σε κάποιο είδος προστασίας της οθόνης, όπως ένα προστατευτικό οθόνης ή ακόμη και μια θήκη, αν δεν υπάρχει ήδη ενσωματωμένη για τη συσκευή σας.

Το τρίτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ότι η άμμος μπορεί να εισχωρήσει σε τυχόν μικρά κενά ή ρωγμές της συσκευής σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη τα επόμενα χρόνια, όταν όλα θα έχουν κατασταλάξει και πάλι μετά τις πολλές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να μην πάρετε καθόλου άμμο στο σπίτι

Ακολουθούν ορισμένες επιπλέον συμβουλές:

1. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια και οι φορτιστές είναι κατάλληλα προστατευμένα. Αν είναι απλώς χαλαρά μέσα στην τσάντα σας και πιαστούν σε άλλα αντικείμενα, αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα καλώδια ή στις θύρες φόρτισης του τηλεφώνου ή του tablet σας.

2. Σκεφτείτε να αγοράσετε μια προστατευτική θήκη για κάθε συσκευή καθώς και θήκες μεταφοράς όπως τσάντες χιαστί και σακίδια πλάτης – ειδικά αν ταξιδεύετε με παιδιά που μπορεί να μπουν στον πειρασμό να τα πειράξουν! Είναι επίσης καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε προστατευτικά οθόνης, τα οποία θα κρατήσουν μακριά τις γρατσουνιές κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

3. Χρησιμοποιήστε έναν φορητό φορτιστή αν είναι δυνατόν (ή αγοράστε έναν πριν φύγετε). Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και αν αφήσετε πίσω μια συσκευή ενώ φορτίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα ξενοδοχείο του αεροδρομίου, θα πρέπει να έχει απομείνει αρκετή ενέργεια σε αυτήν για χρήση τις επόμενες ημέρες μέχρι να επιστρέψετε και πάλι στο σπίτι σας

Advertisement
Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ