Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Πως να σχεδιάζετε την τέλεια κουζίνα για το σπίτι σας

Η κουζίνα είναι η καρδιά ενός σπιτιού. Εκεί μαγειρεύουμε, τρώμε και συναναστρεφόμαστε με την οικογένεια και τους φίλους μας. Είναι επίσης το μέρος όπου περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας στο σπίτι, οπότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας είναι άνετη, λειτουργική και καλά σχεδιασμένη.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν σχεδιάζετε την κουζίνα σας είναι ο διαθέσιμος χώρος που διαθέτετε. Η ποσότητα των πάγκων εργασίας, των ντουλαπιών και των συσκευών που χρειάζεστε θα εξαρτηθεί από το πόσα άτομα ζουν στο νοικοκυριό σας και αν σκοπεύετε να φιλοξενείτε συχνά καλεσμένους.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια πιο ανοιχτή αίσθηση στην κουζίνα σας χωρίς να κάνετε συμβιβασμούς στον χώρο, τότε σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τοίχο ως μονάδα νησίδας αντί για ντουλάπια ή πάγκους εργασίας. Αυτό σας δίνει περισσότερο χώρο για αποθήκευση, αλλά εξακολουθεί να κρατάει τα πράγματα τακτοποιημένα, έχοντας τα πάντα σε απόσταση αναπνοής, αντί να φτάνετε σε όλο το δωμάτιο για κάτι από ένα ντουλάπι ή συρτάρι.

Ένας άλλος τρόπος για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο στην κουζίνα σας είναι να δημιουργήσετε επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους πάνω από τις μονάδες – αυτό μπορεί να γίνει με την προσθήκη ραφιών ή γάντζων για να κρεμάτε σκεύη και τηγάνια αντί να τα κρατάτε όλα μαζί στριμωγμένα στο ύψος των ματιών όπου καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στον πάγκο σας!

Πριν ξεκινήσετε να αγοράζετε έπιπλα κουζίνας , είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε πρώτα ότι η κουζίνα σας είναι λειτουργική. Σκεφτείτε τι κάνετε στο δωμάτιο, πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε και τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση του. Για παράδειγμα, αν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια που τους αρέσει να σκαρφαλώνουν στους πάγκους, σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα backsplash ή άλλο εμπόδιο ώστε να μην μπορούν να φτάσουν στην εστία ή στον νεροχύτη.

Μόλις μάθετε τι λειτουργεί στην κουζίνα σας και πόσο συχνά χρησιμοποιείται, σκεφτείτε να προσθέσετε κάποιες επιπλέον πινελιές που θα την κάνουν πιο ευχάριστη για να περνάτε χρόνο σε αυτήν. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να προσθέσετε μια σειρά από ιδέες για την κουζίνα, όπως π.χ:

Προσθέστε φωτισμό για εργασία και φωτισμό περιβάλλοντος

Εγκαταστήστε ηλεκτρικές πρίζες όπου χρειάζεται

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές είναι εύχρηστες και λειτουργούν σωστά

Προσθέστε αποθηκευτικό χώρο για αντικείμενα όπως πιάτα και σκεύη

Η διακόσμηση της κουζίνας σας είναι ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό έργο. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε το σπίτι σας και να αυξήσετε την αξία του.

Advertisement
Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ