Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Ο πιο εύκολος τρόπος να μαθαίνετε

Το να κρατάτε σημειώσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μαθαίνετε, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να κρατάτε τις σημειώσεις σας καθαρογραμμένες και οργανωμένες ώστε να τις βρίσκετε εύκολα όταν τις χρειάζεστε.

Για να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να κρατάτε καλύτερες και πιο οργανωμένες σημειώσεις.

Γιατί πρέπει να κρατάτε σημειώσεις

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η τήρηση σημειώσεων είναι τόσο σημαντική, όπως οι παρακάτω:

Η τήρηση σημειώσεων μας βοηθά να θυμόμαστε αυτά που έχουμε μάθει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε χρόνο προσπαθώντας να ξαναμάθουμε την ύλη αργότερα.

Μας  επιτρέπει να αναπτύξουμε τις δεξιότητες ακρόασης, καθώς μας αναγκάζει να επικεντρωθούμε σε αυτό που λέει ο ομιλητής και στον τρόπο που το λέει (αντί να αφήνουμε το μυαλό μας να περιπλανιέται).

Μας βοηθά να κάνουμε ερωτήσεις αν κάτι δεν βγάζει νόημα ή αν θέλουμε διευκρινίσεις για κάτι που είπε ο ομιλητής νωρίτερα στη διάλεξη/παρουσίαση/διάβασμα/κ.λπ.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο πρέπει να κρατάτε σημειώσεις στο σχολείο είναι επειδή σας βοηθά να θυμάστε αυτά που μάθατε. Όταν προσπαθείτε να απομνημονεύσετε πληροφορίες, το να τις καταγράφετε διευκολύνει τον εγκέφαλό σας να συγκρατήσει τις πληροφορίες. Είναι σαν τη μυϊκή μνήμη – αν κάνετε κάτι αρκετές φορές, τελικά γίνεται δεύτερη φύση. Αν εξασκηθείτε στο να κρατάτε σημειώσεις σε τετράδια ή σημειωματάρια με την πάροδο του χρόνου θα είναι ευκολότερο για τον εγκέφαλό σας να συγκρατεί τις χρήσιμες πληροφορίες και να τις ανακαλεί όταν τις χρειάζεστε.

Πώς οι σημειώσεις σας εξελίσσουν

Το να κρατάτε σημειώσεις δεν έχει να κάνει μόνο με το να θυμάστε ό,τι είναι σημαντικό- μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τη συνολική σας κατανόηση ενός θέματος, προτρέποντάς σας να υποβάλλετε ερωτήσεις και να ξεκινήσετε συζητήσεις με άλλους που μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα από τις δικές σας. Αυτή είναι μια σημαντική δεξιότητα για οποιονδήποτε επαγγελματικό τομέα – είτε πρόκειται για την επιβολή του νόμου, τις επιχειρήσεις ή την ιατρική. Το να είστε σε θέση να επικοινωνείτε με σαφήνεια και συντομία μπορεί ακόμη να σας βοηθήσει να αποφύγετε παρεξηγήσεις για σημαντικά ζητήματα κατά την εργασία σας.

Η τήρηση σημειώσεων, σε ημερολόγια ή σημειωματάρια, θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε καλύτερες δεξιότητες γραφής, να θυμάστε περισσότερες πληροφορίες και να εξελιχθείτε ως ακροατές !

Advertisement
Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ