Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Τρόποι να αυξήσετε τη παραγωγικότητα σας

Ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε την παραγωγικότητα είναι να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τον χρόνο σας με σύνεση. Θα πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε πράγματα μέσα σε λίγα λεπτά, αν ξέρετε τι θέλετε να κάνετε και ξέρετε πού βρίσκονται τα πάντα καθώς και πόσο περίπου χρόνο χρειάζονται για να ολοκληρωθούν.

Είναι εύκολο να σκέφτεστε “θα το κάνω αυτό αργότερα” ή “θα το τακτοποιήσω αργότερα”, αλλά αν δεν σχεδιάζετε το πότε θα το κάνετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  να μην το κάνετε καθόλου. Ένας τρόπος για να το καταπολεμήσετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ημερολόγιο ή ένα σημειωματάριο, ώστε να μπορείτε να προγραμματίζετε εκ των προτέρων και να θέτετε στον εαυτό σας υπενθυμίσεις για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι σημαντικές εργασίες δεν θα ξεγλιστρήσουν από τα κενά και θα αφήσετε επίσης περισσότερο χρόνο για χαλάρωση.

Πώς να οργανώσετε την καθημερινότητα και την εργασία σας:

Προγραμματίστε εκ των προτέρων

Κάντε μια λίστα με το τι πρέπει να γίνει, πόσο χρόνο πρέπει να πάρει κάθε εργασία και μέχρι πότε πρέπει να έχει ολοκληρωθεί. Ελέγξτε τις εργασίες καθώς ολοκληρώνονται και βεβαιωθείτε ότι σας περισσεύει αρκετός χρόνος στο τέλος της ημέρας για άλλα πράγματα που μπορεί να προκύψουν απροσδόκητα όπως δείπνο με φίλους.

Οργανώστε το χώρο εργασίας σας.

Βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν τη θέση τους, ώστε να μη χρειάζεται να ψάχνετε για πράγματα όταν τα χρειάζεστε. Κρατήστε στυλό, μολύβια και χαρτί κοντά σας, ώστε να μη χρειάζεται να χάνετε χρόνο ψάχνοντάς τα όταν σας έρχεται μια ιδέα ή όταν κάποιος ζητάει κάτι γραμμένο αμέσως (ή ακόμα χειρότερα, θέλει μια απάντηση!). Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να κρατάτε ένα σημειωματάριο σε εντελώς διαφορετικό σημείο από το γραφείο σας – με αυτόν τον τρόπο δεν είναι πιθανό να πετάξει κανείς κατά λάθος σημαντικές σημειώσεις ή έγγραφα ενώ καθαρίζει μετά τη δουλειά!

Τα ημερολόγια βοηθούν να καταγράψτε πόσες ώρες εργάζεστε κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων των διαλειμμάτων και του μεσημεριανού γεύματος. Στο τέλος κάθε εβδομάδας ή μήνα, προσθέστε το συνολικό αριθμό των ωρών εργασίας. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσες ώρες την εβδομάδα εργάζεστε συνήθως.

Καταγράψτε σε σημειωματάρια πόσο χρόνο ξοδεύετε κάθε μέρα σε διάφορες δραστηριότητες, όπως η ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι τηλεφωνικές κλήσεις ή η σύνταξη αναφορών. Στο τέλος κάθε εβδομάδας ή μήνα, αθροίστε το συνολικό χρόνο που δαπανήθηκε για κάθε δραστηριότητα. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε πού πηγαίνει ο χρόνος σας και ποιες δραστηριότητες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της εργάσιμης ημέρας σας!

Advertisement
Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ