Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Πώς θα αλλάξεις πάροχο φεύγοντας από την παλιά εταιρεία ρεύματος

Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς που είναι δυσαρεστημένοι με την εταιρεία ρεύματος που χρησιμοποιεί, ήρθε η ώρα να κάνεις την αλλαγή, ψάχνοντας  κάτι πιο οικονομικό σύμφωνα με τα δικά σου μέτρα και προϋπολογισμό. Oι λογαριασμοί ρεύματος πλέον είναι ασύμφοροι και τα περισσότερα νοικοκυριά ασφυκτιούν με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια.  Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η στάση της Ρωσίας όπως και της Ευρώπης έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο ενεργειακό τοπίο. Αυτό έχει οδηγήσει στην αύξηση των καυσίμων επειδή το ενεργειακό αποθεματικό  της Ευρώπης ήταν εξαρτημένος  από τον ρωσικό κολοσσό. Τα επιδόματα  που έδινε η κυβέρνηση πλέον δεν επαρκούν και δεν είναι κάτι που θα λύσει το πρόβλημα. Οι χώρες της Ευρώπης ψάχνουν να βρουν λύσεις προκειμένου οι τιμές να μείνουν σταθερές. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, με την ακρίβεια να καλπάζει και τους μισθούς να παραμένουν ίδιοι,  πολλά νοικοκυριά βρίσκονται στο κόκκινο.  Η αλλαγή παρόχου ρεύματος είναι μία πλέον καθημερινή ανάγκη. Πολλοί θέλουν να βρουν την πιο οικονομική εταιρεία που θα τους παρέχει ρεύμα και φυσικό αέριο στην επιχείρηση στο σπίτι.

Φεύγοντας από τη ΔΕΗ όλοι πιστεύουν ότι θα πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα. Οι εταιρείες ρεύματος παρουσιάζονται ως μία εναλλακτική φθηνή λύση στη χρέωση της κιλοβατώρας. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι όπως φαίνονται. Πολλοί που έκαναν πρώτοι την κίνηση, πριν αρκετά χρόνια να αλλάξουν εταιρεία ρεύματος, είχαν και το πλεονέκτημα να παραμείνουν στο παλιό συμβόλαιο και να πληρώνουν φτηνά την κιλοβατώρα, σε αντίθεση με τους νέους νοικοκυραίους που προσπαθούν τώρα, λόγω της ακρίβειας, να ψάξουν να βρουν νέο πάροχο. Δυστυχώς οι συνδρομητές θα επιβαρυνθούν με τις νέες τιμές έχοντας ένα ελάχιστο όφελος στο  συνολικό κόστος  καταναλώσεις.

Οι εταιρείες ρεύματος ανακοινώνουν κάθε 20 του  τρέχοντος μήνα τις τιμές που θα επικρατήσουν τον επόμενο. Μπορούμε λοιπόν να αναζητήσουμε την τιμή της κιλοβατώρας και το πώς αυτή θα διαμορφωθεί τον επόμενο μήνα ψάχνοντας σε διάφορες ιστοσελίδες που ασχολούνται με τη σύγκριση τιμών από διάφορες εταιρείες. Αυτό όμως δεν αποτελεί και το κίνητρο για να κάνουμε ένα καινούργιο συμβόλαιο με μία νέα εταιρεία ρεύματος. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσουμε πρώτα πριν πάρω οποιαδήποτε απόφαση. Αυτούς θα δούμε παρακάτω επιγραμματικά:

Αλλαγή παρόχου ρεύματος σημαίνει εξονυχιστικός έλεγχος του νέου συμβολαίου από κάθε πλευρά.

Πρέπει να γνωρίζουμε το ρεύμα που καταναλώνουμε στο σπίτι μας ετησίως, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε, τουλάχιστον θα πρέπει να γνωρίζουμε την κατανάλωση σε κιλοβατώρες του τελευταίου τετράμηνου. Ζητάμε αναλυτικές προσφορές από όλες τις εταιρείας σύμφωνα με το τελευταίο τετράμηνο που έχουμε καταναλώσει. Επιπλέον θα πρέπει να ζητήσουμε μέσα στην προσφορά που θα μας στείλουν και τις τιμές που μπαίνουν εξτρά από το ρεύμα που καταναλώνουμε.

Οι τιμές που μπαίνουν στο λογαριασμό είναι οι εξής:

  • Χρεώσεις για τη μεταφορά του ρεύματος στο υπάρχον δίκτυο της εταιρείας και στον πελάτη.
  • Πάγιο το οποίο χρεώνεται σε κάθε λογαριασμό.
  • Περιβαντολλογικές ρήτρες για τις εκπομπές αερίων ρύπων.
  • Δημοτικά τέλη και δημοτικός φόρος όπως και τέλος ακίνητης περιουσίας που διαφέρει ανά Δήμο.
  • Χρεώσεις κοινής ωφέλειας και λοιπές χρεώσεις

Αυτά είναι κάποια από τις βασικές χρεώσεις που αναγράφονται σε κάθε λογαριασμό μαζί με το ΦΠΑ.

Θα πρέπει λοιπόν σε κάθε προσφορά που θα πάρουμε από τις εταιρείες μαζί με την συνολική τιμή της κατανάλωσης σε κιλοβατώρες να αναγράφονται και τα παραπάνω ποσά εφόσον υπάρχουν στο λογαριασμό.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ