Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Επιλογή ηλεκτρικής γεννήτριας

Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, φαίνεται ότι αποκτάτε πλήρη επίγνωση, του τι ακριβώς είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε και τι είναι περιττό στις παρούσες συνθήκες. Ευτυχώς, είναι εύκολο να σκεφτείτε μπροστά, επειδή η επιλογή μιας ηλεκτρογεννήτριας είναι πολύ πιο αποτελεσματική αν δεν τη χρειάζεστε ακόμα. Εκτός από τις χρήσεις έκτακτης ανάγκης, υπάρχουν επίσης πολλοί καθημερινοί λόγοι για να έχετε μια οικιακή γεννήτρια έτοιμη για χρήση.

Όταν εξετάζετε ποια γεννήτρια είναι κατάλληλη για τις ανάγκες σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν. Πρώτον, θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πώς σκοπεύετε να τη χρησιμοποιήσετε. Το μέγεθος και η ισχύς που χρειάζεστε, θα εξαρτηθεί από την χρήση για την οποία προορίζετε την γεννήτρια.

Για παράδειγμα, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη φορητή γεννήτρια στο τροχόσπιτό σας, ένα μικρότερο μοντέλο των 1000 Watt, μπορεί να είναι αρκετό και να σας δώσει αρκετή ισχύ, για να λειτουργήσουν τα φώτα του σπιτιού και το βασικό ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στο εμπόριο θα βρείτε γεννήτριες βενζίνης και γεννήτριες πετρελαίου για αυτό τον σκοπό.

Εάν θέλετε να παρέχετε ηλεκτρική ενέργεια για μια μεγαλύτερη συσκευή, σκεφτείτε να επιλέξετε μια ηλεκτρική γεννήτρια μεγαλύτερου μοντέλου των 2000 watt.

Μια πλήρως λειτουργική εφεδρεία για το σπίτι σας ή την επιχείρησή σας θα απαιτήσει πιθανότατα μια γεννήτρια των 5000 ή των 6500 Watt. Φυσικά, περισσότερη ισχύς ισοδυναμεί με υψηλότερες τιμές, οπότε ίσως θελήσετε να εξετάσετε μεταχειρισμένα ή ανακαινισμένα μοντέλα, για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Αφού προσδιορίσετε ακριβώς ποιες είναι οι ανάγκες σας σε ενέργεια, πρέπει να εξετάσετε τα χαρακτηριστικά της κάθε γεννήτριας. Οι περισσότερες είναι εξοπλισμένες με πρίζες των 120 βολτ. Εάν πρέπει να λειτουργείτε πολλά εργαλεία ταυτόχρονα, θα θέλετε να έχετε πολλές διαθέσιμες πρίζες και διακόπτες. Μια γεννήτρια που θα λειτουργήσει μεγάλες συσκευές, όπως ένα στεγνωτήριο, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με πρίζα των 240 βολτ.

Επίσης, όταν επιλέγετε μια ηλεκτρική γεννήτρια, λάβετε υπόψιν το κόστος τροφοδοσίας της με καύσιμα. Αυτό θα επηρεάσει το τελικό σας αποτέλεσμα και θα κάνει τη διαφορά στο συνολικό κόστος λειτουργίας της συσκευής. Τα συνήθη καύσιμα περιλαμβάνουν ντίζελ, βενζίνη και προπάνιο.

Όπως συμβαίνει με όλες τις αγορές, είναι πάντα χρήσιμο να ελέγχετε τις αξιολογήσεις των προϊόντων πριν κάνετε την τελική αγορά. Επίσης, όταν επιλέγετε μια ηλεκτρική γεννήτρια, να θυμάστε ότι μπορεί να είναι μια μεγάλη συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το χώρο για να την αποθηκεύσετε όταν δεν την χρησιμοποιείτε.

Μπορεί να είναι χρήσιμο το να έχετε μαζί με τη συσκευή και ένα καλώδιο επέκτασης, για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να την θέσετε σε λειτουργεία από απόσταση. Η ύπαρξη μιας γεννήτριας μπορεί να είναι όχι μόνο βολική, αλλά και σωτήρια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης!

Advertisement
Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ