Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Έκπληξη, ή εδραίωση;

Γράφει ο Δημήτρης Αμούντζιας

Μια ακόμη ευχάριστη μουσική νότα ήρθε να προστεθεί στη φετινή ξέφρενη πορεία του ΠΑΣ «ΛΑΜΙΑ». Για μια ακόμη αγωνιστική τα ποδοσφαιρικά συναισθήματα των απανταχού φιλάθλων της ιστορικής μας ομάδας, παιάνισαν με ιδιαίτερη χαρά μακριά από το Νομό Φθιώτιδας και συγκεκριμένα από το Γεωγραφικό Διαμέρισμα της Ηπείρου.

Από το έδαφος αυτής και συγκεκριμένα από την πρωτεύουσα των Ιωαννίνων, οι ποδοσφαιριστές μας έδειξαν πώς παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο, πώς συμπεριφέρεται ένας νικητής και πώς αναγκάζει κι αυτούς ακόμη τους μετρημένους στα δάχτυλα των δύο χεριών τοπικούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο, να ασπασθούν και να παραδεχθούν την ανωτερότητα του φθιωτικού ποδοσφαιρικού συγκροτήματος. Και βέβαια κοντά στους Ηπειρώτες την ομάδα μας θαύμασε κι όλη η φίλαθλη Ελλάδα, όχι μόνο γιατί επιβλήθηκε επί ενός φιλότιμου κι επικίνδυνου αντιπάλου αλλά μέσα στην έδρα μιας ομάδας η οποία είχε αμεσότατη ανάγκη από τους βαθμούς της νίκης προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφαία των κατηγοριών του ποδοσφαίρου μας.

Και για να είμαστε περισσότερο κατανοητοί, οφείλουμε να πούμε ότι το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα μας στα είκοσι πέντε πρώτα λεπτά (25’) του πρώτου ημιχρόνου, υπήρξε το καλύτερο που έχει παίξει κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Ειλικρινά, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με αυτό που βλέπαμε, αφού η απόδοση των παικτών μας έφθασε στο «ζενίθ» σχεδόν, τα δε λάθη από μέρους τους υπήρξαν μάλλον απειροελάχιστα έως μηδαμινά. Βέβαια μετά το εικοσιπεντάλεπτο και έως τη λήξη του ημιχρόνου η απόδοση της ομάδας «έπεσε» και οι αντίπαλοί μας ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το ίδιο μοτίβο είδαμε και μέχρι τα μισά του Β’ μέρους όπου κινδυνεύσαμε σε μια φάση να ισοφαρισθούμε. Στη συνέχεια όμως οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές ανασυντάχθηκαν κι εκτός από τη λαμπρή τους απόδοση, έδωσαν ιδιαίτερη έκταση στο σκορ που τελικά δεν ήταν μια απλή εκτός έδρας επιτυχία αλλά ένας πραγματικός θρίαμβος!

Ένας θρίαμβος από ένα αθλητικό σύνολο το οποίο ήδη είχε πολλές απουσίες, αφού οκτώ ποδοσφαιριστές του είχαν αποχωρήσει, ο χαλκέντερος Τζανδάρης δεν μπορούσε να αγωνισθεί κι ο φορμαρισμένος Μάλτσι ήταν κι αυτός απών. Αυτά όμως δεν αρνητικοποίησαν στο ελάχιστο τον ΠΑΣ «ΛΑΜΙΑ» αφού για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι οι ποδοσφαιριστές μας είναι όλοι τους ισάξιοι ή με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους. Παρατηρήσαμε, λοιπόν, και πάλι ότι ο προπονητής μας κ. Λεωνίδας Βόκολος έχει ετοιμοπόλεμους ΟΛΟΥΣ τους παίκτες του και κάθε στιγμή μπορεί να τους χρησιμοποιήσει με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Από την «κυανόλευκη» ομάδα μας δεν λείπει ούτε η ποιότητα των παικτών, ούτε τα γερά πνευμόνια, ούτε οι παίκτες «εργαλεία».

Γιατί σε καμιά άλλη ομάδα δεν έχω διακρίνει «ακραίους-φτερά» σαν τους Τσιλούλη και Ρούμπεν οι οποίοι σαν άλλοι «μαραθωνοδρόμοι» κάθε αγωνιστική, προσφέρουν τα μέγιστα. Και δε σταματούν μόνο εκεί, αφού συγχρόνως σκοράρουν, δείχνοντας την ποδοσφαιρική τους κράση και την τεράστια παροχή υπηρεσιών τους. Βέβαια, να μην παρασυρόμαστε από την άριστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα μας, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι σε αρκετούς αγώνες ενώ έχει θαυμάσια απόδοση, παρουσιάζει για κάποιο χρονικό διάστημα «κοιλιά απόδοσης», η οποία δεν γνωρίζω πού οφείλεται! Γεγονός όμως είναι ότι η φθιωτική ομάδα βαδίζει ολοταχώς με κατεύθυνση προς τα plaiy-of!

Να ρίξουμε όμως μια ματιά στην ατομική απόδοση του κάθε ποδοσφαιριστή μας ο οποίος έλαβε μέρος στη συνάντηση των «Ζωσιμάδων»:

KOSELEV: Σε έναν ακόμη αγώνα αποτέλεσε τον γκολκήπερ που όταν χρειάσθηκε επενέβηκε θαυμάσια κι αποτελεσματικά! Η παρουσία του δίνει ψυχολογία θετικότητας στην υπόλοιπη ομάδα.

SIMON: Ο δεξιός μας ακραίος αμυντικός πρόσθεσε στο «παλμάρε» του άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση αποτελώντας εγγύηση από την πλευρά του. Ξέρει πώς να κάνει οικονομία δυνάμεων και δεν καταναλώνεται σε άσκοπες ενέργειες. Εμπειρότατος ποδοσφαιριστής βοήθησε πολύ

AMARAL: Ο αριστερός ακραίος αμυντικός μας διέπρεψε κυριολεκτικά! Δεν ήταν μόνο μια συνεχής εγγύηση από την πλευρά του, αλλά έδειξε ότι ξέρει και τόνους «ποδόσφαιρο». Η όλη του ενέργεια στο δεύτερο τέρμα που πέτυχε, υπήρξε κ α τ α π λ η κ τ ι κ ή

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Για μια ακόμη αγωνιστική όρθωσε το ποδοσφαιρικό του ανάστημα, βάζοντας την υπογραφή του. Στη φάση του μοναδικού τέρματος που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, δεν φέρει ευθύνη αφού η φορά του ήταν προς το τέρμα και σε κίνηση, ενώ ο Κόντε που σημείωσε το τέρμα είχε και οπτικό χώρο και χώρο κίνησης προκειμένου να δώσει μεγάλη αλτικότητα.

ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μαζί με τον Παπαδόπουλος αποτέλεσαν ένα «μπετόν αρμέ» αφού κι αυτός θα κυριαρχήσει στον χώρο ευθύνης του. Ο πανύψηλος στόπερ μας πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και είναι σίγουρο ότι με τον Παπαδόπουλος έχουν βρει όλα τα πατήματα ο ένας του άλλου.

STANKO: Αντικατέστησε τον Τζανδάρη ο οποίος ιδιαίτερα φέτος διαπρέπει. ΄Ομως ο Αμερικανός αμυντικός χαφ όχι μόνο δεν άφησε να φανεί το κενό του απουσιάζοντα αλλά υπήρξε από τους κορυφαίους. Διήνυσε ατέλειωτα χιλιόμετρα, κινήγησε χαμένες μπαλιές, έβγαλε σωστές μεταβιβάσεις, πάλεψε με πείσμα και πάθος σε όλη την έκταση του αγωνιστικού χώρου. Ειδικά στο Β΄ μέρος ήταν εξαιρετικότατος!

ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ: Άλλη μια καταπληκτική εμφάνιση του θαυμάσιου αυτού παίκτη μας. Δεν ήταν μόνο τα απανωτά του τρεξίματα, δεν ήταν μόνο οι βοήθειες που έδινε στην άμυνα σε κάθε αντίπαλη επιθετική ενέργεια γυρίζοντας πίσω, ήταν και τα δύο τέρματα που πέτυχε δείχνοντας την ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια. Από τους κορυφαίους της συνάντησης.

RUBEN MARTINEZ: Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τον ακούραστο ακραίο παίκτη μας. Δεν είδα ούτε μια φορά να μην τρέχει, να μη μαρκάρει, να μη μάχεται. Είχε όλη του την πλευρά δική του, ενώ στα μαρκαρίσματά του διέκρινε κανείς το πάθος και τον αέρα του νικητή. Κι αυτός υπήρξε από τους κορυφαίους του γηπέδου!

CARLITOS: Σίγουρα είναι παικταράς! Σίγουρα αποτελεί «πολυτέλεια» για τις «μικρομεσαίες» ομάδες! Σίγουρα τον τρέμει κάθε αντίπαλός του! Το τέρμα που πέτυχε υπήρξε «δείγμα» της τεράστιας κλάσης του! Για τα πέναλτυ δε θα πω τίποτε γιατί δεν πρέπει να πω! «Εσχάτη των ποινών» έχουν χάσει και χάνουν και τα κορυφαία «αστέρια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

SLIVKA: Ένας από τους κορυφαίους παίκτες μας τη φετινή σεζόν. ΄Όμως στα Ιωάννινα δεν έφτασε στο ύψος άλλων αποδόσεών του, ίσως λόγω της απουσίας του από τα τελευταία παιχνίδια. Πάντως έτρεξε, έδωσε μάχες, μοίρασε σωστά την μπάλα. Σύντομα θα περιμένουμε να δούμε τον γνωστό μας εξαιρετικό μας παίκτη!

Από τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν αλλαγή ο TOSIC αγωνίσθηκε 32’. Στο διάστημα αυτό έδωσε απτά δείγματα του ποδοσφαιρικού του ταλέντου, αφού έδειξε ότι την τέχνη της μπάλας την γνωρίζει άριστα. ΄Εβγαλε εκπληκτικές μπαλιές, μια των οποίων θα δώσει «έτοιμο» γκολ στον Τσιλούλη. Εκεί όμως που είναι σκέτη μαγεία, αποτελούν οι ασίστ μπαλιές που βγάζει. ΄Αλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει αγωνισθεί και σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, την «ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ.

Ο SINGLEY θα αγωνισθεί 29′ στο χώρο της μεσαίας γραμμής και θα δείξει το βραζιλιάνικο ταπεραμέντο του. Ο άλλοτε άσσος του ΠΑΟΚ θα αποδείξει ξανά ότι μπορεί να αγωνισθεί με την ίδια επιτυχία και στις τρεις γραμμές της ομάδας μας. Οπωσδήποτε υπήρξε πολύ καλός, μπαίνοντας αμέσως στον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο ΚΟΡΝΕΖΟΣ κι ο ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ θα αγωνισθούν 13′ λεπτά βοηθώντας κατά δύναμη την ομάδα τους. Βέβαια, δεν πρόλαβαν να διακριθούν, αλλά έδειξαν ότι μπορεί ο προπονητής τους να υπολογίζει «επί ίσοις όροις» και σ΄ αυτούς!!!

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest



1 Comment


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

α
α

8 months ago

στην προμετωπίδα της σελίδας είναι ανάποδα το σκορ στα Γιάννενα

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
α
α
8 months ago

στην προμετωπίδα της σελίδας είναι ανάποδα το σκορ στα Γιάννενα

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ