Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Ήττα μέσα στο πρόγραμμα…

Ήττα… εντός προγράμματος γνώρισε ο ΠΑΣ Λαμία την Κυριακή το απόγευμα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο για αυτήν παιχνίδι, η ομάδα μας ηττήθηκε με σκορ 4-1 από τον Ολυμπιακό, έχοντας μεταξύ άλλων να αντιμετωπίσει και τις πολλές της απουσίες.

Οι Πειραιώτες βρήκαν δύο κολλητά γκολ στο πρώτο μέρος και ουσιαστικά εκεί έσβησαν όποια ελπίδα είχαν οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου. Αυτοί στο δεύτερο μισό είχαν αισθητά καλύτερη απόδοση, σκόραραν, είχαν κάποιες ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.

Τα έφαγε μαζεμένα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με σκοπό να πιέσει, απέναντι σε μια Λαμία που ήταν… αδιάφορη και δεν έδειχνε να έχει την αίσθηση του φόβου. Οι γηπεδούχοι… κλώτσησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 3′ μόλις, όταν ο Ποντένσε έκανε ωραία κάθετη για τον Μασούρα που πήγε να φύγει κάθετα, αλλά πάτησε την μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και δεύτερη καλή στιγμή, με τον Ποντένσε να αλλάζει παιχνίδι, τον Όρτα να σουτάρει με τη μία, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία.

Στο διάστημα που ακολούθησε, η ομάδα μας είχε κάποια ανεβάσματα και γρήγορες αντεπιθέσεις. Δεν απείλησε όμως. Στον 21′ ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα καλή στιγμή, όταν ο Μασούρης έφυγε κάθετα, αλλά το σουτ του με το αριστερό ήταν αδύναμο και Κοσέλεφ μπλόκαρε. Τελικά, οι Πειραιώτες βρήκαν γκολ στο 25′. Ο Ποντένσε κινήθηκε από τα αριστερά, έκανε προσποιήσεις και την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής, όπου ήταν ο Τσικίνιο, ο οποίος ανάμεσα σε Σιμόν και Τζανετόπουλο εκτέλεσε τον Κοσέλεφ.

Πριν προλάβουν οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολος να βρουν τα πατήματα τους, στο 27′ ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ και τους έβαλε ακόμα πιο δύσκολα. Συγκεκριμένα, ο Ναβάρο με ωραίο πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά του Κοσέλεφ. Στο 28′ οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλη καλή στιγμή, όταν ο Μασούρας κινήθηκε εξαιρετικά από τα δεξιά, αλλά την μπαλιά του για τον Τσικίνιο έκοψε ο Τζανετόπουλος.

Δεν άλλαξε το τέμπο

Στο 32′ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και νέα καλή στιγμή, όταν ο Ναβάρο έστρωσε την μπάλα στον Έσε, ο οποίος έπιασε δυνατό, αλλά και άστοχο σουτ. Όσο πλησιάζαμε προς το ημίχρονο, δεν έριχναν ταχύτητα, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι. Στο 38′ ο Ποντένσε σούταρε από το  ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοσέλεφ. Ένα λεπτό αργότερα, οι Πειραιώτες έφυγαν στην κόντρα με τον Μασούρα να κουβαλάει την μπάλα για πολλά μέτρα, κάνοντας τελική πάσα για τον Τσικίνιο, αλλά το σουτ του τελευταίου βρήκε σε σώματα.

Ακολούθησε ένας επιθετικός… μονόλογος της Λαμίας, που στο 40ο λεπτό θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, όταν ο Μαρτίνεθ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή -έχοντας και την επιλογή του Κοντονίκου- όμως κλείστηκε και δεν μπόρεσε να σουτάρει προ του Πασχαλάκη. Στο 45′ ο Κοσέλεφ μπλόκαρε ένα καλό σουτ του Ποντένσε, με το 2-0 να διατηρεί στην ανάπαυλα.

Και έφαγε και έβαλε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο τέμπο, αλλά με τη Λαμία να έχει περισσότερη… όρεξη να επιτεθεί. Στο 50′ πάντως, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο δεύτερο μισό, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Όρτα από αριστερά, ο Μασούρης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κοσέλεφ είπε εντυπωσιακά «όχι». Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε και το τρίτο γκολ των Πειραιωτών. Ο Βέζο έκανε την μακρινή μπαλιά, ο Σιμόν προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά προ του Ναβάρο, αλλά έστρωσε στον Ποντένσε, ο οποίος κρέμασε τον Κοσέλεφ και έκανε το 3-0.

Οι γηπεδούχοι δεν έριξαν ρυθμό και στο 55′ έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν. Ο Ποντένσε μοίρασε εξαιρετικά για τον Μασούρα, που βρέθηκε φάτσα με τον Κοσέλεφ, έσκαψε την μπάλα, αλλά αστόχησε. Στο 61′ η Λαμία έφτασε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ. Σε ωραία κόντρα επίθεση, ο  Τόσιτς σέρβιρε μέσα στην περιοχή για τον Τσιλούλη που έπιασε χαμηλό-δυνατό σουτ και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τερεζίου βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 64ο λεπτό εν τελεί, ο ΠΑΣ Λαμία βρήκε το γκολ. Σε έξυπνη εκτέλεση φάουλ, ο Τόσιτς έπιασε πάρα πολύ ωραίο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Έψαξε δεύτερο, έφαγε τέταρτο

Μετά το 3-1, η ταχύτητα των δύο ομάδων έπεσε. Στο 66′ ο Όρτα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Μασούρας αστόχησε με κεφαλιά. Τρία λεπτά αργότερα, ο Τόσιτς έκανε ένα δυνατό σουτ, ο Πασχαλάκης και μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο. Στο 77ο λεπτό η Λαμία έχασε μια ακόμα πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Ο Τόσιτς έκανε μπαλιά-τρύπα για τον Τσιλούλη, που βρέθηκε… φάτσα με τον Πασχαλάκη και αστόχησε. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ελ Κααμπί έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Κίνι, αλλά πλάσαρε πάνω στον Κοσέλεφ.

Η καλή ατομική ενέργεια του Όρτα στο 80′ έφυγε άουτ. Ακολούθησαν μαζεμένες αλλαγές που έριξαν τον ρυθμό, ενώ μια προσπάθεια του Τσούκαλου στο 89′ ήταν άστοχη. Μια κεφαλιά του Τζανετόπουλο στο 91′ ήταν άστοχη και στην τελευταία φάση του παιχνιδιού στο 93ο λεπτό, ο Ολυμπιακός διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Ο Ελ Κααμπί βρέθηκε φάτσα με τον Κοσέλεφ, δεν μπόρεσε να εκτελέσει, αλλά έστρωσε στον Αλεξανδρόπουλο που με ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (59′ Άμπι), Βέζο, Ρίτσαρντς, Έσε, Τσικίνιο (59′ Αλεξανδρόπουλου), Όρτα (84′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (73′ Μάρτινς), Ποντένσε, Ναβάρο (73′ Ελ Κααμπί)

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλει, Σιμόν (59′ Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Τσιλούλης, Τζανδάρης, Νούνιες (46′ Τερεζίου), Μαρτίνεθ (75′ Τσούκαλος), Κοντονίκος (46′ Βασιλαντωνόπουλος), Λέικ (84′ Τσιλιανίδης)

ΓΗΠΕΔΟ: Γεώργιος Καραϊσκάκη.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest




0 Comments


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ΠΑΣ Λαμία