Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Τι λέει ο κανονισμός για την φάση του πέναλτι;

Η φάση του πέναλτι, από το οποίο προήλθε το τελικό 3-1 της Λαμίας κόντρα στον Παναθηναϊκό απόψε, σήκωσε ήδη πολύ κουβέντα. Πρόκειται για πολύ σπάνια περίπτωση, που ωστόσο υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά στον Κανονισμό Ποδοσφαίρου.

Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Αθανάσιος Διάκος» ο Μαντσίνι πέταξε δεύτερη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να δείχνει την άσπρη βούλα. Απόφαση που έβγαλε από τα ρούχα τους τους ανθρώπους του «τριφυλλιού». Κακώς ωστόσο!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μαντσίνι θεώρησε λανθασμένα ότι η μπάλα είχε βγει πλάγιο άουτ και πέταξε μια δεύτερη μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που ο Φουρτάδο βρισκόταν σε θέση βολής. Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η φάση και να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ της Λαμίας, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος ο Φουρτάδο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Ο Κανονισμός Ποδοσφαίρου (Κανόνας 12) δίνει ξεκάθαρη εξήγηση για τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς αναφέρει ότι συνιστά παράβαση όταν ένας παίκτης «πετά ένα αντικείμενο προς την μπάλα ή έρχεται σε επαφή με την μπάλα μέσω αντικειμένου που κρατά στο χέρι».

Η απόφαση μπορεί να μοιάζει σπάνια, αλλά ήταν απολύτως σύμφωνα με τους κανονισμούς, δίνοντας στη Λαμία τη δυνατότητα να «κλειδώσει» μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η συγκεκριμένη αναφορά στον Κανονισμό αναφέρει: «Ένα άμεσο ελεύθερο λάκτισμα καταλογίζεται όταν παίκτης διαπράξει κάποιο από τα παρακάτω παραπτώματα:

-Παίζει τη μπάλα με το χέρι που τιμωρείται ως παράβαση (εκτός από τον τερματοφύλακα που βρίσκεται μέσα στην δική του περιοχή πέναλτι)
-κρατά έναν αντίπαλο
-εμποδίζει έναν αντίπαλο με επαφή
-δαγκώνει ή φτύνει κάποιο πρόσωπο που αναφέρεται στις λίστες των
-ομάδων ή αξιωματούχο αγώνα
-πετά ένα αντικείμενο στην μπάλα, σε αντίπαλο ή αξιωματούχο αγώνα ή έρχεται σε επαφή με την μπάλα με αντικείμενο που κρατά στο χέρι».

Καντε κλίκ για σχόλιο
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ΠΑΣ Λαμία