Ακολουθήστε μας:

Άλλα αθλήματα

Αλλάζει ο χάρτης του ελληνικού βόλεϊ!

Ολοταχώς προς οριστική αναβολή οδεύουν τα πρωταθλήματα βόλεϊ της χώρας μας και οι εξελίξεις δείχνουν πως οδεύουν προς μεγάλες αλλαγές στο χάρτη του αθλήματος!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε επί της ουσίας το ελεύθερο στις Ομοσπονδίες να αλλάξουν τις προκυρήξεις τους και να προχωρήσουν σε τροποποιήσεις, που δεν είναι απαραίτητο να επικυρωθούν σε Γενική Συνέλευση. Έτσι, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργος Καραμπέτσος φέρεται να έχει ήδη έτοιμες τις προτάσεις του για το «αύριο» του αθλήματος στη χώρα μας.

Οι τροποποιήσεις

Η πρώτη ασφαλώς είναι η οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ για φέτος. Από εκεί και πέρα ωστόσο, δημιουργείται θέμα με τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς.

Στις παραπάνω κατηγορίες, θα ανέβουν όσες ομάδες θα προβιβάζονταν με την ισχύουσα προκήρυξη -και χωρίς την διεξαγωγή πλέι-οφ. Θα υπάρχει δε παραθυράκι, να υπάρξουν ακόμα περισσότερες άνοδοι από αυτές που ορίζει το καταστατικό, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Αντίθετα, θα υποβιβαστούν μόνο οι ομάδες που δεν έχουν μαθηματικά ελπίδες παραμονής και χωρίς τη διεξαγωγή πλέι-άουτ. Όσες ομάδες δεν έχουν… χάσει το τρένο βαθμολογικά, θα παραμείνουν στις κατηγορίες τους.

Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ομάδες να αποφασίσουν αν θέλουν να παίξουν σε χαμηλότερες κατηγορίες. Θα τους δοθεί ένα περιθώριο τουλάχιστον δύο μηνών πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων για να το αποφασίσουν.

Δύο παράθυρα για μεταγραφές

Εν τω μεταξύ, το πλάνο του κ. Καραμπέτσου θέλει την όσο το δυνατόν ευκολότερη προσαρμογή των συλλόγων στα νέα δεδομένα. Για το λόγο αυτό, θα προτείνει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος ενόψει της νέας σεζόν να είναι δίμηνη. Από αρχές Αυγούστου, μέχρι και τα τέλη Σεπτέμβρη. Θα υπάρξει παράλληλα και χειμερινό παζάρι.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άλλα αθλήματα