Ακολουθήστε μας:

ΕΠΣ Φθιώτιδας

Τέλος Γ’ Εθνική και τοπικά!

Οριστικά ανέβαλε για φέτος η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τη συνέχεια της Γ’ Εθνικής και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε να μην συνεχιστούν οι «μικρές» κατηγορίες της χώρας μας, λαμβάνοντας υπόψιν και την θέληση της πλειοψηφίας των σωματείων να μην ξανά αγωνιστούν για φέτος.

Εξάλλου μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, που είναι αδύνατο να επανέλθουν τόσο άμεσα στην ίδια αγωνιστική κατάσταση, με την υγεία τους να τίθεται σε κίνδυνο. Την ίδια στιγμή και η λειτουργία των ομάδων θα επιβαρυνόταν σημαντικά σε οικονομικό επίπεδο.

Η ανακοίνωση:

«Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων».

Advertisement
Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΣ Φθιώτιδας