
Από τις 5 Μαΐου θα ξεκινήσει η επιστροφή στην ποδοσφαιρική κανονικότητα στη χώρα μας! Αυτό επιβεβαίωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης την Πέμπτη.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού βρέθηκε στο πάνελ μαζί με τους Τσιόδρα και Χαρδαλιά στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Εκεί αποκάλυψε πως από την Τρίτη θα επιτρέπεται στις επαγγελματικές ομάδες να προπονούνται σε γκρουπ των 6-8 ατόμων.
Μίλησε δε για την επόμενη ημέρα σχετικά με τον αθλητισμό και την προσπάθεια για μετάβαση σε μία κανονικότητα.
Αναλυτικά:
«Ευχαριστούμε τους συμπολίτες για την υπεύθυνη και την ώριμη τους στάση. Είναι πρωτοφανής και συγκινητική, όπως και η στάση της αθλητικής οικογένειας. Αγκάλιασε το μήνυμα του Μένουμε Σπίτι και προώθησε δράσεις. Προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα με δημοπρασίες, δράσεις και δωρεές για την υγεία και την κοινωνία.
Με αίσθημα ευθύνης οφείλουμε να συνεχίσουμε την μάχη. Συστήσαμε ειδική υγειονομκή επιτροπή για πρωτόκολλα που τροποποιούνται ανάλογα. Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση με μία είσοδο. Διεξάγουμε έλεγχο. Πέραν των αθλητών όλοι φοράνε μάσκες.
Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη, που πλένουμε σπίτι μας και προτιμάμε την μετακίνηση με τον δικό μας τρόπο. Εάν έρθουμε σε επαφή στην προπόνηση με άλλο άτομο πλενόμαστε και χρησιμοποιούμε αντισηπτικό. Απολυμαίνονται τα όργανα. Τα αποδυτήρια, τα ντους και τα κλειστά γυμναστήρια παραμένουν κλειστά. Τα ρούχα της προπόνησης τα βάζουμε σε κλειστή τσάντα και τα αφήνουμε να τα αναλάβει ο σύλλογος.
Τα μέτρα που θα ανακοινώσουμε θα ισχύουν από 5 Μαϊου και στα μέσα Μαϊου θα επανέλθουμε. Αρχικά θα επιτραπούν όλες οι ατομικές προπονήσεις σε όλους τους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα επιτραπούν ατομικές προπονήσεις και για ατομικά αθλήματα μικρής επικινδυνότητας. Για μαχητικά αθλήματα δεν επιτρέπεται σωματική επαφή και προπονήσεις θα είναι μόνο σε ανοιχτούς χώρους.
Ψηφίσαμε διάταξη που δίνει την δυνατότητα στις διοργανώτριες Αρχές για να δουν εάν θα διακόψουν ή θα ολοκληρώσουν τις διοργανώσεις. Από 5 Μαϊου θα επιτρέπεται προπόνηση μελών – ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας του ποδοσφαίρου σε γκρουπ 6 έως 8 ατόμων. Θα αφορά φυσική κατάσταση, ενδυνάμωση και βελτίωση τεχνικής. Αναμένουμε και τις αποφάσεις των άλλων αρμόδιων Αρχών (μπάσκετ, βόλεϊ κ.α.). Η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων θα είναι κεκλεισμένων των θυρών».

Μείνετε μόνιμα ενημερώμενοι!
Πρόσφατα άρθρα
- Ήττα μεν, καλό πρόσωπο δε
- Πρώτη με ανατροπή στο ντέρμπι η Μαλεσίνα!
- Βλέπει το ντέρμπι ο Παπαδόπουλος
- Αλλαγή στην ήττα από την Σερβία ο Σλίβκα
- Βασικός και «μοιραίος» ο Μπεχαράνο
- Πήρε χρόνο στην νικηφόρα πρεμιέρα ο Ασκόφσκι
- Είχε… μουσαφίρηδες στην σημερινή προπόνηση!
- Σαν Σήμερα: Το σήκωσαν οι Έφηβοι του Έσπερου! (vids)
- Οι κλήσεις των διεθνών της Λαμίας
- Λες και το έκανε επίτηδες…